Topiknyitó: Portfolio 2010. 09. 17. 08:35

Három lépcsőben vezeti be a kormány az egykulcsos adórendszert (Matolcsy)  

Ugrás a cikkhez
Magyarország biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal - jelentette ki Matolcsy György az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában. A nemzetgazdasági miniszter a 180 percben újra hangsúlyozta, hogy jövőre 3% alatt lesz a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138632
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2010. 09. 17. 18:34
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
Az adósávok törvénybe lettek foglalva. De eljátszották ezt mér a szocik a szadesszel karöltve, ahogy tökéletesen megjegyezted.

És mint írtam, lehet, hogy ezt még Bajnai komolyan is gondolta, a szocik biztosan nem, a 2011-es adótörvényeket pedig ők véglegesítették volna - ha nem a Fidesz.

tokos. 2010. 09. 17. 18:25
Előzmény: #78  tokos.
Veled meg nem is vitatkoztam mostanában, úgyhogy biztosan nem írta rád sem az elmúlt 2-3 évben.

A régebbi időszakban azért bizonytalan vagyok :-).
tokos. 2010. 09. 17. 18:21
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Hú basszus ez a szoci szimpi qrva rosszul esett.

Ha a halott anyámat szidtad volna, tán még az se ennyire.

Ugyanakkor abban nem értek egyet, hogy mindenkire osztom, azért hosszú időszak alatt feltétlen hívüknek kell lennie annak, akire mondtam.

Ami pl. abban nyilvánul meg, hogy egyetlen kritikát sem sikerült megfogalmazniuk 8 év ámokfutása alatt.

Ráadásul én megkapon az orbán hívőt annak ellenére, hogy mondjuk 4 hónap alatt többet kritizáltam a fideszt, mint bármelyik itt magát MDF szavazónak tartó a szocikat.

Ugyanakkor akirára pl. sohasem mondtam, hogy szoci, vagy elvtárs, ha jól emlékszem. Igaz, ő nem sajnálja abillentyűzetet, bármelyiket kell kritizálnia.

Sőt szerintem togyozora sem surun, pedig vele rengeteget vitatkoztam.
Törölt felhasználó 2010. 09. 17. 18:08
Előzmény: #68  tokos.
Nem írtam komolyan, szándékosan provokatív volt a megjegyzésem. Remélem ezzel sikerült legalább a te figyelmedet felhívnom arra, mennyire rühellem ha leszociznak, engem, vagy más, nem is rájuk szavazókat.

Akkor ezek szerint tartózkodsz a jövőben, hogy másokra ezt, vagy hasonló jelzőt használj? Még akkor is, ha esetleg pl. Bajnai tevékenységét akár kedvezően ítéli meg, de legalábbis nem az az első gondolata, hogy má megin a mocskos szocik ...

(Megjegyzem, ahhoz képest, hogy ez véleményed szerint ilyen súlyos "sértés", elég könnyen osztogatod másnak, ráadásul mint kiderül, a leadott szavazatokat nézve veled azonos "platformon" álló embereknek is)

Tehát - bármi is egy adott konkrét témában, vagy kérdésben a véleményem, akár a szocikról is - szeretném, ha mellőznéd a szoci, komcsi, és egyéb hasonló nyalánkságokat.

A továbbiakban elvonatkoztatva tőled - rendkívül lesújtó az a mindkét oldal elfogult élharcosaira jellemző gondolkodás, (de leginkább a jobboldaliakra) - amely egyébként nyilván magából indul ki - hogy nem képzelhető el senki a szekértáborokon kívülálló. Mélységesen elszomorító, és kiábrándító, és mellesleg az ország állapotát és jövőjét tekintve nem sok reményre okot adó jelenség.

Azért mert árnyalt véleményem van mondjuk a szocikról, nem öklendezek róluk megfontolás nélkül, egyes dolgokat képes vagyok pozitívan megítélni, nem leszek szoci, bolsilibsi és egyebek, főleg hogy általánosságban utálom amit csinálnak, és egyetlen egyszer sem szavaztam rájuk.

Előre is köszönöm :)

Elnézést, ha megbántottalak volna (előfordulhat, lévén hogy normál esetben nem is írnék ilyen jelzőt a másik félnek - veled ellentétben).
Respect.

Törölt felhasználó 2010. 09. 17. 18:04
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Az tényleg törvénybe lett foglalva, vagy csak beszéltek róla? Mondjuk egyetértek az előttem néhánnyal szólóval: volt már különadó (szolidaritási adó) bevezetve, amikor adócsökkentés volt igérve előtte.
tokos. 2010. 09. 17. 18:00
Előzmény: #73  outsider42
Ha belegondolsz, a harom lepcso ket evet jelent.
outsider42 2010. 09. 17. 17:45
Előzmény: #72  szivacs
Én nem lennék szomorú, ha így lenne.
outsider42 2010. 09. 17. 17:44
Előzmény: #71  tokos.
Bevezetik az egykulcsos, családi kedvezményekkel könnyített jövedelemadót, amelyre két év alatt állunk át. 1,3 millió munkavállalót vonnak be a rendszerbe, és az adójóváírás intézménye megszűnik, megszüntetve azt a gyakorlatot, amely szerint az adórendszer hazugságra épült. Eltörlik a minimálbér adómentességét.

3 évről még véletlen sem esett szó, a 2 év pedig az adójóváírás kivezetésére és a családi adózás bevezetésére vonatkozott. Az egykulcsos adót 2011-től ígérte. Vissza kell hallgatni a beszédet.
szivacs
szivacs 2010. 09. 17. 17:29
Előzmény: #64  outsider42
Kifejtettem már néhányszor, de lehet, hogy még nem futottál össze vele: szvsz Magyarországon nem demokrácia van, hanem pártokrácia, ráadásul a pártokon belüli belső demokrácia és tömegesen aktív tagság nélküli, nem alulról építkező ál-pártokkal.
A reálpolitika szerint viszont - bár a szívem még mindíg nem húz oda - jelen felállás szerint a fidesz most olyan helyzetben van, hogy képes megtenni bizonyos lépéseket Magyarország érdekében az eredmény elérésének esélyével. Bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezt valóban szándékozik is megtenni, mégis van rá esély bizonyos politika konstellációk hatására.
tokos. 2010. 09. 17. 17:27
Előzmény: #70  outsider42
Kb. így mondták, csak persze mégsem.
outsider42 2010. 09. 17. 17:20
Előzmény: #69  tokos.
Ez rendben lenne, de akkor ezt kellett volna mondani és nem hantázni. Érted, igaz?
tokos. 2010. 09. 17. 17:16
Előzmény: #67  outsider42
Vannak realitások, ez a 16% baromi jól esne, de el tudom fogadni, ha csak több év alatt érjük el.
tokos. 2010. 09. 17. 17:14
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Remélem ezt a szoci szimpit nem írtad komolyan, mert ha meglátlak az utcán beverem az orrodat.
outsider42 2010. 09. 17. 17:14
Előzmény: #65  tokos.
Én is összefoglalom: ha Orbán nem vezeti be jövőre a 16%-os egykulcsos adót, ahogy megígérte, elmehet a p--csába.

:-))
tokos. 2010. 09. 17. 17:12
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Basszus, mit szivatsz már, szerintem többször leírtam, hogy 2006-ban pártlistán az MDF-re szavaztam.
tokos. 2010. 09. 17. 17:10
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Akkor kicsit összegezném, hogy mit gondolok, mert nagyon elkanyarodtunk a témától:

1. A Bajnai kormány 2 évre hozott adótáblát. Az adótábla kulcsait ismerjük, azonban a kedvezményeket, nem ezek 2010-re is csak utólag derültek ki, 2011-re sem lett volna másképp. Így fingunk nincs arról, hogy milyen lett volna az átlagos adóterhelés. Így az átlagos adóterheléseket értelmetlenség lesz 2011-re összehasonlítani.

2. Bajnai ezt a táblát úgy hozta meg, hogy miután nem akart a cikluson túl miniszterelnök lenni, az égadta világon semmilyen ráhatása nem lett volna a a törvény betartására. A jogutódok a szocik lettek volna, mint a kormányzó párt, akiknek a miniszterelnök jelöltje a kampányban többször megemlített a másik kettő mellett egy harmadik 50%-os adókulcsot is, így a sávok szinte biztosan nem maradtak volna.

Ezek után nehéz meghatározni, hogy mivel akarjuk összehasonlítani a jövő évi Fideszes adótáblát, hasonlítgathatjuk azokat a kulcsokat, amik mellé jött volna másik, vagy hasonlítgathatjuk majd az átlagos adóterheláését a meg nem valósuló adótáblának, amit ráadásul még csak nem is ismerünk.

Ezért némileg értelmetlennek látom a felvetést, hogy azzal az adótáblával hasonlítsunk bármit is, aminek az átlagos adótehelését nem ismerjük, ráadásul nem is valósult volna meg. Még abban az esetben is, ha történetesen jelenleg még ez valóságban alapvetően definiálatlan szja rendszer van a jelenleg érvényes törvényekben.
outsider42 2010. 09. 17. 17:10
Előzmény: #63  szivacs
1.) De a Fideszhez húz a szíved, mert úgy érzed ők képesek megvalósítani ami neked fontos. Erről írtam lejjebb is.
2.) Az írás valóságtartalma igen magas, legyen ennyi elég.

"Lehet, hogy kettőnk közül te vagy a naívabb?"
:-)) Hát ezt a férjem is szokta mondogatni, pedig rengeteget fejlődtem már, de lehet. Nincs kizárva:-)
szivacs
szivacs 2010. 09. 17. 17:04
Előzmény: #58  outsider42
Ez mind szép, amit írsz, én sem hiszek a politikusoknak, 2 baj van csak vele:
1. Nem a fideszhez húz a szívem, hanem ahhoz, aki képes megvalósítani valamennyit Magyarország érdekeiből. Egy nemzet ezért választ magának vezetőket és ezért ruházza rájuk hatalmának egy részét. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy az eddigi vezetők nem váltak be, igen részben OV sem, bár voltak részeredményei, most is lehetnek.
2. Nem írtad le a véleményedet arról a szövegről, amit beidéztem. Lehet, hogy kettőnk közül te vagy a naívabb?
Törölt felhasználó 2010. 09. 17. 16:56
Előzmény: #59  tokos.
Basszus, tokos te is a szocikat támogattad?
Ezt álmomban sem gondoltam volna...

Egy szoci szimpi osztja itt az észt, az ész megáll.
outsider42 2010. 09. 17. 16:55
Előzmény: #59  tokos.
MDF felejtős. Ibolyka egy politikai prosti + még volt olyan hülle, hogy megrángatta Csányi bácsi bajszát. Az meg nem jelent jót.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók