Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem professzora azt valószínűsíti, hogy néhány kelet-európai ország nem fogja túlélni a következő 2-3 év konszolidációs időszakát. A Bloomberg hírügynökség által idézett, osztrák Profil magazinnak adott interjúban...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=137774
Mindenki = a győztesre állók. Ami persze szükségszerűen a többség (különben nem állnának győzelemre). Na de ez bárhol, bármikor elmondható: ha a többség nem az adott kormányt támogatja, akkor a többség örülne egy előrehozott választásnak.
"Ukrajna, Románia és Magyarország azok az országok, amelyeknek "ingatag a helyzete", s különösen Magyarország "áll rosszul" - mondta a lapnak a közgazdász, aki szerint a reformok nem voltak kielégítőek. Emellett a takarékosság első fázisát viszonylag könnyű véghezvinniük az országoknak, mert ki tudnak használni bizonyos "költségvetési trükköket". A nehezebb szakasz csak most kezdődik" - mondta a prof 2010.01.27-én...!;
tehát a Gyurcsány-Bajnai korszak agonizálásakor...!
1. Semmi lelepleződés nincs, máskor is írtam már, hogy olvasom néha. - nekem kimaradt
2. Egyébként is vallom: olvasson, hallgasson minél többfélét az ember. - egyetértek, a másik oldalól tudhatod meg néha, amit az egyik el akar hallgatni
3. "Az imént meg egyetértettél egy Jobbik javaslattal.
Gratulálok az objektivitásodhoz"
Ugyan nem tudom, hogy "imént" milyen Jobbik javaslattal értettem egyet, de ha így is van, abban miért lenne bármi kivetnivaló? -
tényleg gratulálok, nem irónia
(a javaslatnak az a lényege, hogy adott szint felett az előző rendszerben hatalmon voltak ne juthassanak ebben a rendszerben is hatalomhoz, közpénzhez - ami régi adósság, már Antalléknak meg kellett volna tenniük!)
Az, hogy nem kötődöm pártokhoz, az pont ezt jelenti: az ötletet/véleményt/lépést magát nézem, nem azt, hogy az honnan származik. -
az elv helyes, kár, hogy nem mindíg alkalmazod
pl. egyet lehet érteni vona javaslatával, ami az önkormányzati és parlamenti képviselet szétválasztását célozza. ezt horn gyula vezette be, helytelenül. de nehéz az eltörlése, mert nem várható az önkormányzati képviselőkkel teli parlamenttől önmérséklet. az OVB pedig elmeszelte vona kérdését (mert bonyolult és nem egyértelmű) .
Ez is lehet, ennyire mélyen nem ismerem a témát. És nyilván bank és konstrukciófüggő is a dolog, de azt tudom, hogy ott nagy arányban részesedést is szereznek a finanszírozott cégekben.
1. Semmi lelepleződés nincs, máskor is írtam már, hogy olvasom néha.
2. Egyébként is vallom: olvasson, hallgasson minél többfélét az ember.
3. "Az imént meg egyetértettél egy Jobbik javaslattal.
Gratulálok az objektivitásodhoz"
Ugyan nem tudom, hogy "imént" milyen Jobbik javaslattal értettem egyet, de ha így is van, abban miért lenne bármi kivetnivaló? Az, hogy nem kötődöm pártokhoz, az pont ezt jelenti: az ötletet/véleményt/lépést magát nézem, nem azt, hogy az honnan származik.
szerintem inkább határidős termék-kereskedés (nem forgóeszközhitelt nyújtanak a bankok, hanem határidőre visszaadják a terméket kamattartalommal növelve.
"...sztem határon belül maradt." - ezt mivel tudod bizonyítani? - miért te mivel? -
te állítottál valamit, amit nem bizonyítottál - ha fenntartod az állításodat, akkor neked kell bizonyítani ez alapvető jogelv mellesleg!
"nem az volt a baj,hogy kölcsönt vettek fel,..." - már ez sem bizonyított
miért? nem vettünk fel kölcsönt? akkor most mit fizetünk vissza? -
az nem bizonyított, hogy "nem volt baj"
"... hanem az, hogy azok akiknek jógazda módjára kellett volna kezelni nem voltak jó gazdák. még ez se lett volna baj, csakhogy nálunk a kontroll se működött." - na ebben igazad van, dehát ez az a demokrácia amit akartunk, vagy nem?
Nem, nem ez volt az elképzelés, csak így alakult. nem kell a demokráciát szidni néhány elferült vagy inkább elferdülni hagyott polgártárs miatt. -
Így alakult :)))) - tudtommal nem olyan rendszert akartunk, ahol néhány polgártárs annyira el tud ferdülni, hogy tönkre megy bele az ország! Milyen rendszer az, ahol az ellensúlyok és demokratikus garanciák lehetővé teszik a közvagyon elrablását és az eladósítást addig a szintig, ami már magának az országnak a megsemmisülésével fenyeget (lásd guru csődjóslatok) ?
"ja és azt se felejtsük, hogy orbán óta van csak személyi kultusz és egyszemélyes "demokrácia"." - a csak az nem stimmel, mintha folyt volna itt fletó a csapból, rajongók hadával körbevéve, nem?
Nem mintha viki vagy a jobbik nem folyt volna... emlékeim szerint nagyjából arányban voltak reklámok terén.
az egyik itt szerepelt a másik ott. -
ezt volt képes szolgáltatni nekünk a pártokrácia demokrácia álnéven
"elötte nem az ország vezetője vette fel azt a bizonyos kölcsönt, hanem az ország. és a költéséről is többen döntöttek..." - az "ország" nem személy, nem tud csinálni semmit, az ország nevében szerződtek néhányan, akik erkölcsileg mindenképp megkérdőjelezhető legitimitással rendelkeztek, és te például részt vettél abban a döntésben, hogy mire költsék ?
nem érzem erkölcsi hibának, ha egy ország szükség esetén kölcsönt vesz fel. nálam ez nem istentől elrugaszkodott dolog.
az meg, hogy mi a döntés, nos az anno nem egy ember döntése volt.
most viszont egy ember dönti el, hogy mi legyen.
királyság van korona nélkül.
szerintem ez sokkal rosszabb.
legalább tenne úgy mintha tudná mi az a demokrácia.
-
mondom egy "ország" nem dönt semmiről, emberek szűk köre dönt mindíg (kivéve népszavazás és részvételi demokrácia) a kérdés csak az, hogy mennyire szűk: 0,00184% vagy 0,00015%
"korrupt az egész ország és ez alól a legutolsó wc-s néni se kivétel, mert mindenki mindenhol okosba próbálkozik elösször, mert nálunk hülye aki adózik.
olyan mexikó feeling van.
á, tök értelmetlen ezekről vitatkozni. itt egy genetikai csere kéne.
mindenki a másikra mutogat, acsarkodik, meg adóspórol.
made in hungary."- látom el vagy keseredve, rád férne egy kis lélek-emelés, nézz körül, hátha az elődeidnél, akiktől az életedet, a nyelvedet, a kultúrádat, a génjeidet és az országot kaptad, találsz válaszokat...
üdvözöllek szivacs.
sztem 1-2 év és te is fel fogsz nőni. -
(ennél feljebb nem szeretnék)
hidd el, ha szerencsés leszel, akkor egyszer az fog rajtad segíteni, amiről nem is gondoltad volna
Ezt írtam én is neki. Csak ahhoz, hogy ezzel tisztában legyen, nem elég a kuruc.info iszlámszimpátiával (aminek kizárólagos alapja az ellenségem ellensége a barátom elv), de hozzá nem értéssel megírt cikkeit olvasni.
Az iszlám bankok hitele az valójában inkább részesedés szerzés. Tehát kamatot azt valóban nem kérnek(ahogy nálunk a részvényeknél sem), de az üzletből részesednek. Azaz ők sem ingyen adják a pénzt.
Megszólalt a professzor: Magyarország is államcsőddel nézhet szembe
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=137774