Latjatok az RFV hirdeteset a portfolion a kotvennyel kapcsolatban? Ugy latszik mukodik a PR, nem csupan itthon, hanem hamarosan Romaniaban is. Epp most keresnek PR vezetot, gondolom hogy nyerjenek visszacsatlakozokat.
Arra mondjuk nincs szükség szerintem sem. Az árba nem sokat szól bele, bizalmat meg pont nem erősíti. Viszont lehet, hogy más céllal vesz egyet, esetleg megnézik, ki az.
Miért ne akarnák, hogy aki 1-2 milliót akar betenni esetleg, de nem meri bevállalni a 3 évet, annak is legyen lehetősége? Ez mindenkinek jó, a cégnek és a befektetőknek is.
látva az eseményeket az alábbi eszmefutattás jutott eszembe:
a jelenlegi kötvényjegyzést a "baráti kezek" lefogják jegyezni (ami tovább lökhet az árfolyamon- sikeres jegyzés, bizalom a cég iránt, elháruló finanszírozási kockázat, stb.), a kamat is ezért viszonylag magas.
a december közepei előrejelzés publikálását előrehozták október közepére, ahol várhatóan impozáns számokat tesznek majd közzé, ezzel elősegítve a novemberi kötvényjegyzés sikerét, akár alacsonyabb kamattal is!!!
továbbra is elsőrendű a stratégiájuk.
művezető kolléga figyelmébe
ajánlom a kötvényjegyzés kibovcsátási tájékoztatójában lévő 2010-es tisztán működésből származó EBIDTA előrejelzést (ebből látszik, hogy egyelőre a beruházásoknak komoly szerepe van az EBIDTA teremelésben)
Szívesen olvasnék némi kommentárt a kötvényjegyzésről is. PL. én nem találom, hogy ha holnap jegyzek, van e valami jegyzési diszkont, mert ha jól olvasom, akkor 10.04-től indul a kamatperiódus.
Negyedévre 2,5k a szlavez díj, meg 1,5k a TBSZ, azt sokallom. 4k-ért transzferálható mondjuk, de kisebb tételre így is sok a fix költség. Nagyobb tételhez meg azért kockázatos a kötvény, még ha jelenleg a kilátások szépek is...
Akkor bízzunk benne, hogy most valóban másról van szó, és bejön nekik az üzlet. :) Egyébként ha csak a portfólió fórumát átolvassa az ember, akkor egy olyan papírt sem talál, amire nem mondanának valami negatív dolgot. Ezért is írtam korábban, hogy botorság ismeretlenek véleményére adni. Persze megfelelő idejű fórumozás után talán látni, hogy kinek lehet hinni valamilyen szinten, és ki az akinek épp az adott pozíciója határozza meg a véleményét.
Az alapok manapság próbálják magukhoz édesgetni a befektetőket, olyan nyakatekert ökörségeket találnak ki, hogy az ügyfél még véletlenül se értse meg a termék lényegét, csak a 8%-os fix első éves hozam van lebegtetve előtte, meg a tőkevédelem. Ami ugye első hallásra jól hangzik.
Ez elég erős jelző.Maradjunk inkább abban, hogy kihívásokkal küzd az üzleti modelljük..:-)
Mit és miért reklámoznék én ott?Figyelj, nekem célom a tőzsdén a pénzkereset,az nem tesz boldoggá, ha belerugok valakibe.Nem szoktam más papírral foglalkozni, volt egy direkt kérdés,arra válaszoltam.Ennyi..Egyébként én sem vagy elájulva az alapkezelőktől, de elárulok egy nagy titkot:náluk van a lóvé. Ha nem vagy meggyőző és transzparens, legfeljebb a gumiszobában örjönghetsz, nem lesz,aki megvegye nagy tételben a papírjaidat, s marad a kisbüfik egymást hülyítése,ideig-óráig.......
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....