elemerorsos

Regisztráció: 2018-08-02 12:58:11

Hozzászólások száma: 1 683

Utolsó hozzászólás: 2020-10-22 21:58


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:58
Ne legyetek már ilyen naivak!! Sose kérik vissza! Ez helikopterpénz, amit a családok egyből átadnak a lakásfejlesztőknek. Egy családtámogatásként csomagolt lakásfejlesztő támogatás. Aki ezt belátja és beígér 3 gyereket, az kap egy kazal pénzt. Aki nem, az mozizza az áremelkedést. Ennyi!!!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:51
Arról nem is beszélve, hogy ha visszakérik, akkor tényleg elkezdik az emberek kétszer is meggondolni, hogy hány gyereket ígérjenek be! És ez visszaveti az újlakás piacot, amit NAGYON NEM szeretnének!! Minden abba az irányba mutat, hogy ezt sose fogják visszakérni senkitől!! Lesz majd valami kiskapu, amivel "elengedik".
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:48
Igen, minél nagyobb, annál kisebb az esélye hogy visszakérik!! Minél nagyobb az összeg annál több családot taszit a csődbe, és minél több család érintett negativan, annál kisebb a politikai esélye hogy visszakérik!! Ha ezt nem gondolod végig és nem érted, akkor tényleg nem ebben az országban élsz :-)) A bankokat nem érdekli hogy ki fizeti vissza és ki nem, az állam vállal kezességet a babaváróért, pont leszarják a családokat, ha nem fizetnek, beváltják az állami kezességet. A többi támogatáshoz meg nincs köze a banknak!!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:32
Attól hogy egyre nagyobb a tét. Egy 50 milliós kecónál 2016-ban a gyerekek után kapott pénz 10 milla volt, tavaly nyártól 20 milla, most már 28 milla. A lakás árának több mint fele!! Ráadásul ahogy egyre nagyobb az összeg, egyre kisebb az esélye annak, hogy ezt bármikor visszakérik.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:26
És a lényeg persze, hogy mindezt egyetlen fillér nélkül lépi meg, a kétszobás panelből a berendezett új 3 szobásba. Még hitel sem kell hozzá!! Elég csábító ajánlat nem??
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 21:25
Nem érdekli hogy hol mekkora profit marad. Eladja a 30 milliós kétszobás panelt, beígér 3 gyereket, és babaváróval, csokkal, áfamentesen átül egy 52 milliós kecóba. Illetéket sem fizet. Behúzza a 3 milliós vissza nem térítendőt felújításra, ami okosba betakarja a klímát, konyhabútort, berendezést. Ilyenek hívják a fejlesztő ismerőseimet naponta tizesével...
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:57
Kicsit fáradt vagyok, lehet most is félreérthető még :-) Szóval, nyilván nem akarnak 3 gyereket, még 2-t vagy 1-et se, de a kedvezményért beígérik a 3 gyereket.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:55
Nem ugyanarról beszélünk, lehet hogy félreérthető voltam. Én nem azt mondom, hogy 3 gyereket fognak ténylegesen vállalni, hanem 3 gyereket fognak BEVÁLLALNI a kedvezményért. Ezeknek nagy része persze sosem fog megszületni. Nagy tételbe mernék fogadni, hogy sose fogják rajtuk bevasalni, ha nem születnek meg a gyerekek.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:24
Szóval csak az nem vállal be, akinek már van...
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:23
"De mint tudjuk ez csak a vevők töredékének privilégiuma lesz." - Ezen a ponton tér el a véleményünk. Nem töredék, hanem többség. 3 gyereket be fog vállalni MINDENKI, aki nem, annak meg már van. Mibe kerül bevállalni? Semmibe... majd hülye lenne elengedni ennyi pénzt.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:22
Van olyan agglos projekt ahol már csak kevés eladó ikerház/sorház van, és most egymásra licitálnak, hogy ki szerződhessen rá januártól. Azt is ki akarják vásárolni, aki már befizetett rá, leteszik amit a fejlesztő bukik az elállás miatt, és ráfizetnek még neki valamennyit!! Ez megy most a bejelentések miatt!! A kelendőbb nagy projekteknél szintén!!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:19
Két nagy beruházónál is van ismerősöm. Már most durva ami megy ott, nem véletlen, amit írtam. Januártól meg őrület lesz. Már ami 1 napos lakás, az is milliókkal kevesebbet fog érni, mint az új, a kedvezmények hiánya miatt. A használt tucatlakások meg be fognak zuhanni.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 14:35
Elértünk az emelkedés végére. Innen max évi pár %-os emelkedést várok, de ez hely és lakásfüggő. Belvárosban használtban elő fog jönni, hogy milyen alaprajzú adottságú az ingatlan, nem lehet mindent eladni már. A belvárosi újszerűek jók lesznek, mert ebből kevés van és nem is lesz új, a belvárosi régiek valamennyit esni fognak, kivéve a tényleg szűk belvárost (V ker, VI-VII legbelső része). A tucatlakások (panelok, régebbi téglák) fognak legjobban esni, ezeket el fogják adni, mert a csok/áfa/illeték kombó miatt gyakorlatilag "ingyen" lehet átmenni egy újba ugyanazon a környéken. Újszerűek emiatt is fogyni fognak, de nagy áremelkedést nem bír el a piac, évi 3-4-5% emelkedés max.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 14:29
A fűtésrendszerrel kell kezdeni valamit és valószínűleg a villany is kuka. Innentől meg indul a menet. 90%-ra mondom hogy aki megvette az nem fog engedélyekkel vacakolni, hanem kockáztat hátha nem jelenti be senki, és megpróbálja gyorsan tovább is passzolni mielőtt kiderülne az egész. Persze ha a közös képviselő odafigyel a dolgokra akkor ez bukik.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 12:00
Ezzel a lakással az a baj, hogy alig van rajta ablak. A nappalit ha kettéosztod az ablaknál, akkor rendes nappalid nem lesz. A konyhánál levő ablak sötét. Ebből ha lakó célra akarja valaki, egy elegáns 1 hálóst lehet csinálni. Viszont a műemléki jelleg miatt nagyon drága lesz. 20-ban akkor állna meg, ha nem lenne műemlék, vagy ha valaki nekiáll engedélyek nélkül, de az meg nagyon kockázatos. Az egyik védett házban, ahol volt lakásom, egy csóka elkezdett felújítani, még a lakást is kettéosztotta, kb a munkák harmadánál az egyik lakó felnyomta, kötelezték az eredeti állapot helyreállítására és milliós nagyságrendű bírságot is kapott. Irodának nem rossz, meg lehet csinálni 1 légterűre. De ott meg csak olyan célra jó, ahol nincs ügyfélforgalom, mert ott parkolóhelyet találni lehetetlen.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:22
Rám gondolsz?
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:21
Ez azért nem ment el, mert ez műemlék ház. A felújítás horror költség és idő lesz. Örökségvédelmi engedély nélkül még egy belső válaszfalhoz sem nyúlhatsz, nemhogy a gépészethez.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:53
Fent volt az összes lakás ára a lakáskeresőben, egy pár foglalt is volt már. Aztán pár nap után lefújták az egészet és eltűnt mintha nem is lett volna ott.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 16:29
Ezt tavasz körül már elkezdték árulni, de annyira gyér volt a kereslet, hogy lefújták az egészet. Arra lennék kíváncsi, hogy ahhoz képest hogy változtatnak az árakon, nincs meg ez lementve valakinek valahol, vagy a neten?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 11:50
Ennyiért nem fog elmenni. Aki gazdag az nem hülye :-) Ez közel 3 millió USD, ennyiért világviszonylatban is komoly ingatlanokat lehet venni ekkora méretben. Budán meg felső kategóriás házakat. De balekot várni jó a hirdetés :-)

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek