elemerorsos

Regisztráció: 2018-08-02 12:58:11

Hozzászólások száma: 790

Utolsó hozzászólás: 2019-10-18 15:21


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:21
Innen még egy stagnálás is messze van, nemhogy korrekció. Először kínálat kellene, de fel sem tud épülni, mivel egyből elvisznek MINDENT ami nincs elképesztően túlárazva. Hogy ebből mikor lesz egyáltalán stagnálás....
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:14
Én is ezt látom. Tavaszhoz képest 20% áremelkedés. Hiába nyomja Balla meg a többi süket továbbra is azt amit eddig, az árak raliznak tovább. A hirdetésfigyelőimben csupa piros nyilas ingatlanok vannak (áremelkedés), és így is eladják őket. Kínálat kisebb, mint eddig bármikor. Van olyan ingatlantípus és lokáció, amiből még sosem volt olyan, hogy NULLA a kínálat. Most pedig ez van. Ahogy bejön 1 db eladó, elviszik, gyakorlatilag bármilyen áron.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 10:40
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:33
Ezek a grafikonok alátámasztják amit én is mondtam, hogy vidéken a bázishoz képest sokkal jobban elszálltak az árak és sokkal alacsonyabbak a hozamok, vagyis durvább a buborék. Nem is értem miért várják sokan hogy most majd vidéken fognak emelkedni az árak?? Hova?? Egy rakás megyei jogú városban annyiba kerül egy panel mint Budapesten, cserébe 50-60%-áért lehet kiadni. Téglánál még durvább a helyzet. Budapesten csukott szemmel vett (túlárazott) belvárosi lakás többet hoz mint egy óvatosan kiválasztott vidéki.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:16
A csökkentésre és újabb QE-re meg emelkedéssel fog. Ennyi.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:12
Balla ingatlaniroda!!!! Többet nem is mondok, mindenki tudja, ez mit jelent!!!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 12:02
A chemtrailezést kihagytad!!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:55
Komolyan kérdezem: most, hogy nincs devizahitel és ebből adódó árfolyamkockázat, szerinted miért lenne tömeges eladási kényszer a piacon?
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:18
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:17
Teljesen igaza van. Magasabb közös költség kell és a nem adózókat végre súlyosan büntetni. Több ezer lakást airbnb-ztetnek kínaiak, oroszok stb úgy hogy egy büdös fillér adót nem fizetnek és ez eddig nem zavart senkit. A legális utat járó magyarokat meg szívatják ezerféle papírral és költséges engedéllyel. Nem is értem hogy ezt eddig miért nem tették, amikor az IFA az egyik legnagyobb bevételi forrása az önkormányzatoknak.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 16:24
Elolvastam a pontjaidat, egyelőre még az 1. pont sem valósult meg. (A dollár erősödött az elmúlt hónapokban.) Mikorra várod ezt?
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:55
Bizony, a kínálat megint csökkent, épp most néztem. Ilyen alacsony még sosem volt 2014 óta. Nyáron volt egy kis emelkedés a kínálatban, de most már a tavaszi szint alatt van megint és folyamatosan csökken. Bármilyen stagnálás vagy korrekció első lépése pedig az lenne ha enyhén nőne a kínálat.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:53
Milyen pszichológiai gát? Budán jó helyen egy újszerű vagy új lakás 1,3-1,6 millió Ft. 1 millió már rég a múlté.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:50
Túldimenzionálod. A legtöbb vendéggel semmi gond. Ordibálni szomszéd is tud. Takarítani meg kell nyilván, ezt ki kell adni nekik mint feladat. Az airbnb-nél sokkal nagyobb gondot okozhat egy társasházban például egy táncstúdió (zenével...), egy kocsma vagy egy nagy átmenőforgalmú tevékenység (orvosi rendelő, közjegyző). Egyik ismerősöm szomszéd lakása közjegyző iroda, óriási forgalom van és súlyos figurák. Simán elcserélné egy airbnb-s szomszédra.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 17:17
Az egész belvárosban szavazni kell már az airbnb-zésről. V-VI-VII-VIII kerületek. És adóztatva is vannak, 1500-1800 Ft/m2/év, plusz a bevétel 4%-a meg az önkormányzatoknak. Azért ez nem kevés bevétel a kerületeknek, ezért nem gondolom hogy ezt kihúzzák maguk alól.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 12:47
Ez alapvetően önkormányzati hatáskör, megteheti, de nem egyszerű. Ha az lakáscélú ingatlan átminősítését (más célú használatát) tiltja be, akkor az összes lakásban működő ügyvédi iroda, közjegyző, orvosi rendelő stb. is kuka. Ha az egyéb szálláshelyeket tiltja be, akkor egy csomó ilyen formában működő, lakásként egyébként nem is használható ingatlan is megy a levesbe. (Egy csomó panzió, vendégház így működik, mert szállodaként nem tud a szigorú előírások miatt.) A legjobb lenne nem betiltani hanem szabályozott formában működtetni ezeket (emelt közös költség, lépcsőház takarítási kötelezettség, éjszaka közepi ki-bejelentkezés tiltása, stb stb).
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:39
https://www.xtb.com/hu/piaci-betekinto/a-fed-ujra-megkezdi-a-kotvenyek-vasarlasat
Sok fórumtárs jóslatával szemben a FED és az EKB is nyomja tovább a pénznyomtatást, legalább 2020 közepéig. Ingatlan és tőzsde rali folytatódik.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 11. 17:04
Így van. Nincs eladási kényszer. Amíg a korábban vett ingatlanok kiadásának jó hozama van, mi a fenéért adna el valaki??? Így pedig nem lesz kínálat. Az új projektekből is egyre kevesebbet indítanak, ami meg van az horror áron. Most indult a Duna Pearl XIII. kerület, Újlipót északi végén, 1,4-1,6 milliós m2 ár. A volt és most bontás alatt levő vízművek mögött is indítanak egyet XIII-ban, 1,2 milliós m2 áron. És viszik, nyilván nem úgy mint amikor 500 ezer volt egy m2, de viszik, mire felépül el lesz adva mind.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 10. 13:22
Ballától több cikket ne linkeljetek be légyszi. A szobanövényem értelmesebb mert legalább rossz tanácsokat nem ad. (Balla az elmúlt években csak rosszat adott.)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 07. 15:22
Ennyi. Azért most kíváncsi lennék a Balla ingatlanirodák meg a sok fórumozó véleményére, akik összeomlást és stagnálást vártak az elmúlt években mindig, erre kiderül hogy 2019 a rakétázás legkomolyabb éve lesz. Bele se merek gondolni mit érezhet az, aki a szirénhangokra hallgatva nem vett lakást az elmúlt években. Az első két negyedévi 14% emelkedés egész évre elég lenne, nem csoda ha most megpihenünk kicsit, aztán mehetünk tovább fel.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek