MadamDeAnn

Regisztráció: 2017-02-21 11:10:02

Hozzászólások száma: 15

Utolsó hozzászólás: 2018-10-18 09:20


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

KONZUM story 2018. 10. 18. 09:20
Hát ha csak a Telenor jönne akkor szerintem nem lenne az Opus is felfüggesztve. Maybe... Végre valami izgalom emberek! :D
KONZUM story 2018. 10. 18. 09:11
Hmmm.... Konzum Opus egyesülés? :D
KONZUM story 2018. 09. 24. 11:49
Egyetértek, én is ezt vízonálom. :)
KONZUM story 2018. 09. 24. 11:24
Mert hiányoznak a nagy befektetők, alapkezelők a Kozum mögül. Amíg ők nem látják meg a potenciált/stabilitást a papírban, addig nagyon volatilis lesz az árfolyam, és törthénhet meg az elmúlt félévhez hasonló lefelé irányuló csorgás. 
KONZUM story 2018. 09. 12. 09:53
Szar árfolyam mellett is teljesíthet jól a cég? Ez hosszútávon hogy lenne igaz? Azért én szeretném hinni, hogy a teljesítmény és az árfolyam között van összefüggés. :D 
KONZUM story 2018. 09. 12. 09:07
„Minden körülmények között tőzsdén tartjuk majd a vállalatokat (Opus+Konzum). Nagyon fontos számunkra a kisbefektetők bizalmának megőrzése, és remélem, hogy ők is optimisták a társaságok jövőbeli teljesítményével kapcsolatban” – fogalmazott Jászai Gellért, megjegyezve, hogy a cégekben nagy potenciál van. - 2017. március. 
De ez a kijelentés még áll. Nem tehetik meg, hogy a kisbüfiket átverjék, mert akkor annak komoly következményei lesznek. Ezek a papírok szerintem nem csak Mészároséknak, hanem a kisbefektetőknek lett kitalálva, és ezer fórumon hangoztatva, hogy gyertek, jó lesz. Ez egy ilyen "transzparens visszaosztási rendszer". 
Hosszútávon biztos, hogy nem ellopják a pénzedet tomi23, hanem megtöbbszörözik. Csak türelem kell hozzá. 
KONZUM story 2018. 09. 10. 15:53
Honnan tudod, hogy nem lehet lentebb menni? :D Tipp? :D Én sem tudom a biztos választ, de ez versenyélénkítő helyzet lenne. 
Na és ha melyik titkoszolgálat kéri (a német? a brit? a magyar? :P)? :D 
KONZUM story 2018. 09. 10. 15:50
Szerintem baráti áron 250-300 Mrd-ért lehetne hozzájutni. :P Persze ezért majd valamit "adni kell cserébe".
KONZUM story 2018. 09. 10. 15:30
Az a baj, hogy túl messziről kellene elindítanom a gondolatmenetet, hogy elmagyarázzam erre miért van szükség. Mármint egy magyar telekommunikációs szolgáltatóra. Röviden talán azt lehetne mondani, hogy biztonságpolitikai okai vannak (adatokhoz, ügyfelekhez, beszélgetésekhez hozzáférés, stb., kérlek ne menjünk bele), és gazdasági is, mert alacsonyabb szolgáltatási árakat lehetne teremteni vele, amivel mindenki jól jár. Te sem a németeknek vagy briteknek fizetnél, hanem magyar cégnek. Az aztán itt fejlesztene, itt költené a pénzt, a magyar gazdaságot erősítené. Nézd, a Konzum nem a magyar állam. Rosszul érzed, hogy én összemosom őket, viszont tény, hogy egy bizonyos szinten nem különítheted el a kettőt! Szerintem én egyik posztomban sem mondtam, hogy majd a magyar állam megveszi a Telenort és odaadja a Konzumnak. Abszurdum. Nyilván mindenképp hitelből finanszírozná ezt a Konzum, amit mondjuk az MKB finanszírozhat. Egyébként meg a magyar Telenor üzletileg sikeres ága a régiós Telenor piacnak, úgyhogy teljesen ígéretes befektetés lenne bárkinek.   
Aztán lehet nem lesz semmi az egészből. :D Egyelőre mindeni tagad. (Én is ezt tenném :D ) 
KONZUM story 2018. 09. 10. 14:26
Itt nem teljesen az a lényeg, hogy mi üzlet és mi nem. Itt politikai szándékok/akaratok húzódnak meg. Vicc, hogy nincs egy magyar telekommunikációs szolgáltató, és külföldiektől kell ezt is az államnak vásárolni. Ez stratégiai kérdés. Az energetika szintén kulcskérdés, magyar kézben kell tudni. És így jönnek be Mészárosék, a tőzsde, mi mint kisbefektetők, stb. Így lehet átláthatóan ezeket megszerzni és tisztán tartani.
A Telenor Konzumba illik, nagyon remélem, hogy az Opusba feleslegesen várják. :D Nem örülnék neki. 
MVM nyilván egy nagyon távolra tekintő spekuláció volt, fölösleges erről többet beszélni egyelőre. Csak szemléltetni szerettem volna, hogy mekkor céggel lehetne 60szorozódást elérni. 
Honnan lenne pénz? Miért, Telenorra honnan lesz pénz? :D Lesz és kész.  
KONZUM story 2018. 09. 10. 14:02
Én ezt úgy számoltam ki, hogy megnéztem hogy mekkora legkisebb (Magyar Telekom, 427 Mrd) és legnagyobb (OTP, 2892 Mrd) blue chipünk kapitalizációja, és ahhoz képest hol tart a Konzumé (BÉT honlapja szerint 54 Mrd...), mekkorát tud nőni még, hogy kvázi utolérje ezeket a blue chipeket. Ez bizony 8 és 60szoros szorzót jelent, ha elvégezzük az osztást.  A kérdés, hogy Jászaiék, hova akarják pozícionálni a Konzumot ezek közé a blue chipek közé, miket tesznek be. Nagyjából érthető? :) A Telenorral még nem lennénk az OTP szintjén, viszont duplázódás simán benne van - annak allenére is, hogy nem tudjuk, hogy mennyiért adnák el a csehek. :) 
Viszont akkor itt jön egy spekuláció. Ha végre mondjuk valaki meglépné, hogy az MVM-et tőzsdére vigyék (mert tizenéves terv ez már), és miért ne lehetne azt a KONZUM-on belül megtenni, mivel van energiaipari érdekeltsége a holdingnak, akkor az bizony már 60szoros szorzót jelentene, mert az MVM van akkora önmagában mondjuk mint egy MOL. Ezt hosszútávon szerintem hiba lenne kizárni, de hozzáteszem, hogy ez csak egy ötlet, amit én szívesen látnék megvalósulni. :) De erre tényleg ne alapozzon senki. :) Viszont arra lehet alapozni, hogy van szándék, hogy nagyobbra és nagyobbra nőjenek - amit minden interjú alkalmával megerősítenek-, úgyhogy remélhetőleg minden évre fog jutni valami szaftos hír, hogy mit kebeleznek be. 
KONZUM story 2018. 09. 10. 12:04
Én sem megyek el rá, csak szerintem ezután jó pár dolog kiderül. :) Én január óta tartom a pozijaimat. "Túl hamar" szálltam be, de még mindig töretlenül hiszek benne, ha valamivel lehet most (nagyon) nagyot szakítani a papírok közül, az a KONZUM lesz. 
Igazából ezt a linket a türelmetleneknek linkeltem be, jelezve, hogy a szándék még meg van: blue chipet akarnak a KONZUM-ból csinálni. És ez a lényeg. Az nem az árfolyam duplázódását jelenti. :D Hanem 8-60x-ozódást is jelenthet, akár már középtávon! Én azt érzem, hogy az idő nekem/nekünk dolgozik. :D Igen, ez egy optimista hozzáállás. 
Nyilván ha valakinek hamarabb kellene a pénz, annak ez a komment nem releváns. Az sírjon tovább, vagy év végén szálljon ki :D Én is örülnék, ha már holnap többszörösét érné a pakkom, de azért valljuk már be magunknak, hogy ez nem így működik. :D
Rövidtávon (!) azt várom, hogy a magyarországi Telenort megvegyék a csehektől, és a KONZUM-ba kerüljön. Split után kell egy löket. Egyszerűen kell valami!! :D Régóta olvasom, hogy van szándék egy magyar telefonszolgáltató iránt, nem hiszem, hogy elengedik ezt a történetet. Paksnál már láttunk hasonló taktikát, meghát jóban is vagyunk a csehekkel. De szerintem többen is várják ezt a sztorit rajam kívül.  
OPUS-KONZUM egyesülést sem zárom ki, bár túlon-túl vegyes portfóliójuk papír lenne, ami szerintem nem szerencsés.
Úgyhogy, én csatlakoznék azokhoz, akik türelemre intenek. :) Több van ebbe a papírban, mint amit most produkál! Kitartást emberek!  
KONZUM story 2018. 09. 10. 10:40
Most vettem csak észre ezt az októberi 18-ai konferenciát: https://konferenciak.napi.hu/rendezveny/rendezvenytipus/magyar_reszvenypiac_2018.186.html   
10:00 Távlati célok - Lesz-e ötödik blue chip?Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója
Azért ez több mint optimista cím, nem? :)
Orbán Viktor az Economist címlapjára került 2018. 06. 15. 10:12
#7
fékek és ellensúlyok XD :D kedvenc :D
Nem hat a kormány brüsszelezése: jobban szeretjük az EU-t 2017. 04. 28. 15:36
#2
Az a tény nem érdekli a kedves cikk írót, hogy maga a Kormány Európai Unió párti, és nem akar kilépni az unióból? Miért kell ilyen címekkel illetni egy adatközlő cikket? "Nem hat a kormány brüsszelezése" Pfff.. A cikk azt suggalja, hogy a kormány le akarja beszélni az embereket arról, hogy szeressük az EU-t. Nem, nem és nem! A Kormány reformokat szeretne és számtalanszor hansúlyozta, hogy nincs szándékában kilépni, és kell az EU. Ez óriási különbség kedves cikkíró! Ne akarjon olyat beleláttatni a dologba, ami nincsi is. Arról lehet vitatkozni, hogy ha reformokat szeretnénk az EU-n belül, akkor milyen eszközöket és retorikát érdemes bevetni. És amögé nem lehet bújni, hogy "figyelem felkeltő cím"..Egy ideje nagyon nem objektív hangot üt meg a portfolió...

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek