Itt a portfolion nincs frissítve. Nem is szenvedek vele, máskor is hiába küldtem nekik, nem frissítették. :(
Akinek kell, töltse le a fenti linkről.
Törölt felhasználó2008. 10. 08. 19:08
Előzmény:
törölt hozzászólás
herceg, azt jol teszed, mert sajnos az itteni tablazatnak lassan a vegere erunk..
es csak egy apro megjegyzes:
mai min. bux ...
a max. az nem ok, de ott is a 38,2 volt a mervado az 50%-ot nem erte el
Mit gondoltok a jelenlegi ill. elhúzódó válságban lehetne -e kezdeményezni az adótörv. módosítását ? pl. kamatadó visszavonása, veszteség átvitel lehetősége akár 2-3 évre , nyugdíj alapokban elszenvedett veszteségek kompenzálása?
Jelentem jelentkezem. :D
Armageddon? Hol? :D
Most nem vagyok otthon, ha hazaérek megpróbálom megnézni, de biztosra nem ígérem a hétvégét megelőzően.
De amúgy is ugorja át minden a szinteket mint a pinty. Talán többre mész, ha előveszed kedves barátom "Meddig tartanak a trendek" című írását, s azzal számolgatsz.
Amúgy meg grat minden shortosnak aki benne ül ebben a vérzivataros időkben egy hosszabb távú shortban. Én csak kívülről szemlélem a dolgokat.
Hagyjad Te az uzsoras bankokat. Bankbol a penzt ki, es egy taskaba vele. Aztan fogsz a honod ala egy samlit, kiballagsz a Moszkva-terre, szerzel egy sorosladat, lefeded egy napilappal, leulsz a samlidra, a nyakadba meg akasztasz egy tablat ;" Kölcsön kamatra !" feirattal, az uzsora szot ne emlitsd . A nagyok is igy kezdtek valaha. :-)
szovjetek közben 5 MD USD költséggel gyarmatosítják Islandot. ez egyfelől újabb olimiai éremesélyt teremt a londoni nyári olimpián kézilabdában, másfelől mutatja a kgb tanulási képességét, hogy nemcsak erőből, hanem költséghatékonyan is lehet foglalni. Ahogy Kína csinálja a fekete kontinensen.
MAGYARORSZÁG 9:00 Ipari termelés, augusztus (előzetes). Piaci várakozás: -2,1% év/év (előző
havi: -1,8%).
17:00 Államháztartási egyenleg, szeptember. PM előrejelzés: -80,5 milliárd Ft.
NAGY-BRITANNIA 10:30 Ipari termelés, augusztus. Piaci várakozás: -0,2% hó/hó, -2,0% év/év.
NÉMETORSZÁG 12:00 Gyáripari rendelések változása, augusztus. Piaci várakozás: +0,5%
hó/hó, -4,7% év/év.
USA 19:15 Bernanke Fed-elnök beszéde a gazdaságról és a piacokról.
20:00 A Fed közzéteszi a szeptember 16-i kamatmeghatározó ülés
jegyzőkönyvét.
olaj long kitettségem tegnap dupláztam. dollárból visszamentem eur-ba és megtettem tétjeimet spéder mellett a magyar jelzálog hitelezőnél, bízva abban, hogy uzsora feltételekkel (értsd. konzervatívan) hiteleztek.
az orosz spekáknak a szüleik megengedték, hogy a dolgozatírásra (mikor éppen nem késültek) ne kelljen bemenniük az iskolába. aztán az évvégi témazárót mégis meg kellett írniuk és jól beszopták. mehetnek évet ismételni. jó lecke lesz ez számu(n)kra. üdvözöljük ezúton is apukájukat.
Törölt felhasználó2008. 10. 06. 17:31
most majd kiderül, hogy a buborékot nemcsak fújni, hanem szívni is lehet
Tudod ilyen öreg ember már a mának él , nem akarja a sírba vinni részvényeit kivétel 5555 vett TP részvényeket )) EGIS meg már eldöntött tény , hiába itt van a képviseleti területemen, minden pletyka fél óra alatt ideér , Ricsi 33 perc
MOL-t meg hugica tudja, Csányi meg már kölcsönkért oszt jó napot , csak lesz valahogy o))))
ja UD is telepített valami szervert ide is ))csaknem értem öregember mán Fecóbá.................
Amire sokan számítanak, nem feltétlenül következik be. Amire mindenki, biztosan nem. Különösen érdemes vásárolni olyan napokon, amikor az újságok pánikról, menekülésről és kivégzésről írnak a tőzsdéken. Tőkeáttételt persze nem javasolok:)))
Fretek,
Én még nem láttam ilyen cetlit - remélem nem is fogok.
Amit itt írsz, igaz - de semmi garancia arra, hogy az olaj rövid távon ilyen racionális megfontolások mentén mozdul el.
+++
Ez csak egy gondolat kísérlet, de mi lenne, ha az Erste összes ügyfele egyszercsak sokáig jó irányba kereskedne a tőkeáttételes termékekkel ?
Ilyen időkben meddig tudná a bank arra a rengeteg pénzre a napi sok-sok áttételes kamatot kifizetni ?
Ez túl nagy kockázat, ezért gondolom, hogy valamilyen módon bebiztosítják magukat.
Szerintem a kibocsátó nem fedezi magát háttérügyletekkel csak az adott terméket kereskedi le. Te ezt veszed meg, a kibocsátó mindenképpen nyer mert ő jegyzi az árat tehát a kereskedés költségét mindenképpen elteszi, te pedig futod a kockázatot, a termék kockázatát! Nem gondolom, hogy az arany vagy az olaj esetében más termék kockázatát valahogy bekapcsolná ebbe a termékbe.
Extrém helyzetekben az olaj extrém módon reagál !
Lehet, hogy 90 dollár alatti árfolyamot a recessziós félelmek sem indokolnának racionális megfontolások alapján, de egy bizonytalan helyzetben messze túllöhet a célon !
Ezúttal lefelé.
Pontosan nem tudom, hogyan működik, de ha én bármilyen certit veszek, akkor a kibocsátó bank ilyen-olyan háttérügyletekkel fedezi le a saját kockázatát.
Na már most mi történik, ha az a bank, ahol eddig bebiztosította magát, szintén bukik és esetleg nem fizetőképes ???
az igazi certi az, amikor az azt kibocsátó bank árfolyama ellen fogadsz és halálra keresed magad. és kapsz jó sok tartozom cetlit. ezt gondolom a certiről:))))
értem a logikád, de a hosszú időtávom miatt éppen azt akarom kihasználni, hogy most a pszichológia dönt. kis kitérő: Trendman írja (elég kézenfekvő módon), hogy a recessziós félelmek miatt olajár csökkenés lesz. Csakhogy: 150 és 90 dollár kölünbséget nem indokol, hogy éppen 3 vagy estleg -3%a növekedés. Ergo: valamelyik vagy mindkettő rendszerhiba volt/van. Arra szavazok, hogy mindkettő. Azt tehát ne felejtsétek, hogy nem 150, hanem 90 USD-nél fogadok az olajra. Ennél alacsonyabb olajat a recesszió nem indokol.
Még rövisebben: relatív kis pozimérettel "jogom van" :))) leszarni a piac véleményét. Semmi kedvem a kézenfekvő olaj short irányba mozdulni 90-től.:)))))
TIPPSAROK