Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:54
Előzmény: #2079  Törölt felhasználó
kicsit rágós falat volt, de azért megkajálta a 4600-at :)
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:51
Előzmény: #2078  Törölt felhasználó
Imadkoztam erte!:))
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:50
Előzmény: #2077  Törölt felhasználó
:))
otp teljesen meghalt most, tegnap pl a phylaxia versenyzett vele hosszú ideig, és csak a kereskedés vége felé tudott az otp látványosan elhúzni, ha jól emlékszem 600M-ra
otp funok ezt akár nagyon jó jelnek is tekinthetik, hogy ilyen kis forgalommal korrigál
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:47
Előzmény: #2076  Törölt felhasználó
Mar 4-szer nagyobb forgalma van mint az OTP-nek!
Szegyen!
Az OTP-nek!
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:45
Előzmény: #2073  Törölt felhasználó
e's lo"n ...
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:44
Előzmény: #2074  Törölt felhasználó
perzse az eddigi 90M-hoz képest ez nem is sok!
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:43
Előzmény: #2073  Törölt felhasználó
Zoli!
eddig jó a meglátás! :))
4600-ig egyébként 10-11 K eladó üldögél
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:26
Előzmény: #2072  Törölt felhasználó
Gyerekek! Az a nagy meglátásom, hogy ma jelentős TVK szputnyikot fogunk látni. Aki nem akar lemaradni, gyorsan cselekedjen. Természetesen poziból beszélek.
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:16
Köszönöm a segítséget Laurion. Kipróbálom. :)
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:06
Előzmény: #2069  Törölt felhasználó
Szia Maverick!
A Petit csak le kell tölteni, a letöltés olalról a számítógépre, amin általában tradelsz. Csak arra vigyázz, hogy ne valami betát tölts le - az a legfrisebb általában, de csak próbaverzió, lehet probléma is vele. Hívd fel őket telefonon, biztos segítenek! :)
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 09:02
Előzmény: #2068  Törölt felhasználó
Kedves Katalin!
Most nincs időm új hozzászólást írni, ezért csak beemelném egy másik fórumról az egyik tegnap késő estit. Remélem elnézed nekem! :)
A bejelentés számszerű értékét nehéz meghatározni, elég nagy a szórás az összeg nagyságát illetően. Én tegnap még 400-500M-ra tettem, közben már bőven vannak 1md fölötti infók is.
Objektíven a 49 Ft-os bázison ez a bejelentés 500M-val számolva valóban 70-75 Ft-ot ér. De ha 1 md-dal számolunk, akkor már közel 100-at. De ennél sokkal többről van szó, ami egyenlőre csak nehezen számolható át árfolyamértékké. Inkább egy vonalat látok, mint számokat, egy trendvonal rajzólodik ki réveteg tekintetem előtt, mely határozott, kitartó emelkedést mutat. :)))
"E szabadalmak egy része már lejárt, többségük azonban 2008-09-ig érvényes – veszi át a szót dr. Tóth Péter elnök-vezérigazgató. Ami nemcsak azt jelenti, hogy eddig élvezheti a Phylaxia a folyamatosan érkező royalty bevételeket – a visszamenőlegesen járó egyösszegű kártalanítás felett -, hanem azt is, hogy eddig jogában áll a szabadalmakat belátása szerint hasznosítani. Ez jelentheti azt is, hogy másnak is hasznosítási jogot biztosítanak a szabadalmakra, de azt is, hogy önálló oltóanyaggyárat hoznak létre, ahol maguk gyártják a jól jövedelmező, esetenként 50%-os nyereségtartalommal eladható gyógyszerészeti termékeket.
Ez nagyságrendileg a mai Phylaxia-Pharma dupláját is elérő gyártókapacitás megteremtését jelentheti, amelynek finanszírozásához a cég első embere a tőzsdei tőkeemelés módszerét is alkalmasnak tartja."
A szabadalmak megnyitják a teret a társaság megújulása, kibontakozása előtt.
A spekiknek ennyi pont elég. Árazzák a jövőt, egy évre, kettőre, ötre, tízre. Ilyen távlatokban pedig lehet a papír még névértéken, kétszeres névértéken is kifejezetten olcsó. Sztori kell, kilátás, fantázia, és az árfolyam megindul felfelé.
Az árfolyam nyomott volt, kitörési pont kevés. Ezért én nemcsak az objektív értéket pakolnám rá a bázisra, hanem a megnyíló lehetőségeket is.
Ja, remélem észrevettétek a tőzsdei tőkeemelés megemlítését - névérték alatt ugye nem lehet! :)
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 08:57
Laurion:
Kb. 1 hónapja vagyok az Equitas ügyfele. Akkor WebBrokerre kötöttem szerződést, s azóta is azt használom. Te viszont mindig azt írod, milyen jó a PETI. Szeretném kipróbálni.
A PETI használatához külön szerződést kell kötnöm, vagy anélkül is megy a dolog?
Köszönöm a válaszodat.
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 08:11
Előzmény: #2067  Törölt felhasználó
Remélhetőleg sokan rájönnek, hogy egy nagy 0 a papir, mert semmi pénzügyi alap nincsen most a háta mögött. A spekik hamar kiszorják és nagyobb bentragadás lesz, mint régebben volt. Egy bírósági itélet, nem jelenti azt, hogy azonnal jön a money. Éveknek kell eltelni, még lesz belőle valami, és az alperesnek is lehet más elképzelése. Én annyit hallottam, hogy az ügyészség még gondolkozik a törvényességi óváson.
Törölt felhasználó 2003. 10. 17. 07:55
Zolko! Laurion!
Mit vártok ma a Phylaxiától? Várható további emelkedés vagy most jön egy esetleges korrekció vagy stagnálás?
Köszi a válaszotokat!
Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 17:02
Előzmény: #2065  Törölt felhasználó
én kiszórtam a rábát, antennát, synit is.
örömmel látom, hogy tegnap megváltam a fotextől, tegnapelőtt a grafitól.
50% phylaxia van jelenleg a portfoliomban 10% Brau, és 40% cash, gondolva további phylaxia bevásárlásokra is, gondolva tehát például a holnapra! :)))
Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 17:00
Előzmény: #2064  Törölt felhasználó
Zolko!
nem mondod, hogy kiszórtad?!
én zsákoltam.
a céláram már 3 jegyű, de már nem is egyessel kezdődik!
Mi áll a Phylaxia emelkedése mögött - ahogy a vezérigazgató látja (Tőzsdefórum; 2003-10-16 16:09)

"Két nap alatt 50%-ot emelkedett a Phylaxia. Mai forgalma már most meghaladja a 1,75 millió darabot, amire 2001 óta nem volt példa, de azelőtt is alig. Erről kérdeztük a társaság elnök-vezérigazgatój át, Dr. Tóth Pétert és a céget a keddi tárgyaláson képviselő dr. Papócsi Katalint.

Dr. Tóth Péter szerint a Budapesti Ítélőtábla keddi ítélete nemcsak jelentős bevételhez juttatja a társaságot, hanem új távlatokat nyit előtte. Birtokába jut ugyanis olyan szabadalmaknak, amelyek bázisán új beruházásokba kezdhet, és az oltóanyag termékkör piacán is megjelenhet. Ez a profil néhány év alatt kétszer akkora bevételt hozhat, mint a jelenlegi.
De menjünk csak sorjában. Mi is történt kedden?
Dr. Papócsi Katalin, a társaságot képviselő ügyvéd elmondása szerint a Phylaxia-Pharma Rt. 2001-ben indított pert a CEVA-PHYLAXIA Oltóanyagtermelõ Rt ellen azért, mert az egykori Phylaxiáról levált cég 1991 óta nem fizeti ki a Phylaxiának a 19 hasznosításra átadott szabadalma utáni royalty-t, arra hivatkozva, hogy egy 1993-as szerződésmódosítás miatt erre nem köteles. Nem kis pénzről van szó, a szabadalomhasznosítá sból származó nettó árbevétel 5%-áról.
A Phylaxia Pharma sokáig nem is tudott a szerződésről. 2-3 éve talált csak rá irattárában. De ekkor jött a nagy kérdés: érvényes-e ez? Ha ugyanis a 93-as szerződésmódosítás érvényben van, akkor a Phylaxiának nem jár semmi. Ezért a cég bírósághoz fordult, annak megállapítását kérve, hogy a 93-as módosítás semmis. Ezt a jog nyelvén a jogalap megállapításának nevezik. Idén januárban a Fővárosi Bíróság első fokon hozott közbenső ítéletében kimondta, hogy a Phylaxia Pharmanak igaza van, a módosítás semmis, és joguk van nemcsak a szabadalmakra, hanem a hasznosításukért járó royalty-re is. A CEVA Phylaxia ebbe nem nyugodott bele, hanem fellebezett ellene.
Az illetékes Fővárosi Ítélőtábla, kedden, több mint háromórás tárgyalás után hozta meg jogerős ítéletét, amely szerint a Phylaxia Pharma jogosult a 19 szabadalom tulajdonjogának gyakorlására. Az ítélet úgynevezett közbenső ítélet, ami még csak a jogalapot állapítja meg, nem foglalkozik a számszerű követelésekkel. Ez a további jogi procedúra feladata lesz, amely még 1-2 évet vehet igénybe.
Maga a Phylaxia Pharma sem tudja még, hogy mekkora összegről van szó, uyganis ehhez ismernie kellene az alperes cég számviteli adatait. A nagyságrendi felméréshez azonban alapot adhat egy 1991 évi, az AGIC Treuhand Könyvszakértõ Kft által készített vagyonértékelés, ami a szóbanforgó 19 szabadalom értékét – az akkori számítások alapján várt bevételekből kiindulva - 2,2 millió dollárra becsülte. Ez mai pénzben 4-500 millió forintos összeget jelent, és akkor még nem vettük figyelembe az elmaradt kamatokat.
E szabadalmak egy része már lejárt, többségük azonban 2008-09-ig érvényes – veszi át a szót dr. Tóth Péter elnök-vezérigazgató. Ami nemcsak azt jelenti, hogy eddig élvezheti a Phylaxia a folyamatosan érkező royalty bevételeket – a visszamenőlegesen járó egyösszegű kártalanítás felett -, hanem azt is, hogy eddig jogában áll a szabadalmakat belátása szerint hasznosítani. Ez jelentheti azt is, hogy másnak is hasznosítási jogot biztosítanak a szabadalmakra, de azt is, hogy önálló oltóanyaggyárat hoznak létre, ahol maguk gyártják a jól jövedelmező, esetenként 50%-os nyereségtartalommal eladható gyógyszerészeti termékeket.
Ez nagyságrendileg a mai Phylaxia-Pharma dupláját is elérő gyártókapacitás megteremtését jelentheti, amelynek finanszírozásához a cég első embere a tőzsdei tőkeemelés módszerét is alkalmasnak tartja.
Az egyösszegű kártérítés összegét ma még Tóth Péter szerint nehéz lenne felbecsülni, hiányoznak ehhez a megfelelő adatok. Az azonban joggal állítható, hogy többszázmilliós összegről van szó.
Tekintve, hogy a Phylaxia Pharma tavalyi konszolidált árbevétele 890 millió forint volt, üzemi eredménye pedig 40 millió forint (adózott eredménye –45 millió forint), a vezérigazgató által említett összeg jelentőségét nem nehéz felbecsülni. Innen nézve már nem is olyan meglepő, amit hónapok óta szendergő részvény árfolyamában látunk. "

Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 16:55
Előzmény: #2063  Törölt felhasználó
Gyerekek!
Izgalmas nap volt a mai Phylaxia szempontból. Én megváltam az összestől, sávosan csorgatva ki. Új prédák felé nézek hát. Holnapi esélyeseim: TVK, Rába.
A TVK megint gyanús nekem (már egy párszor az volt és bejött). Jelenleg nem poziból nyilatkozom. Rábám viszont már van és még lesz is.
Az 1000 Ft-ot napokon belül átszeli.
Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 13:00
Előzmény: #2062  Törölt felhasználó
Talán még a 70-et is fogja surolni ma?
Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 12:59
Előzmény: #2059  Törölt felhasználó
rövid táv - ez lufi lényege :))
Törölt felhasználó 2003. 10. 16. 12:58
Előzmény: #2060  Törölt felhasználó
75.....

Topik gazda

lehoka