A vevő ott áll nyitás óta 46-on, aztán egész nap semmi. Mondom akkor lépjünk, bevettem 3000-t 47-en. 10 percen belül 15 ezret kiszórtak 46-ra. Kivásárlási storyra gyanakszom, szóval részemről a továbbiakban nyugi van, úgy látom, le van a dolog mutyizva.
Meglódult ma a forgalom, hirtelen és egyszerre sokan döntöttek a vétel és sokan az eladás mellett. Érdekes az is, hogy az árfolyam durván ott van, ahol a múlt hét csütörtökön és az azt megelőző napokban, hetekben tanyázott. Se le, se föl. Gondolom, sokan járatjuk az agyunkat, hogy mi lesz ebből? Nekem egy tankönyvbe illő lehetőség jutott az eszembe, fontos hangsúlyoznom, hogy az egész csak a fantáziám szüleménye, tessék így kezelni!
Egyik lehetőség tehát szerintem, hogy éppen az a Cashline szerezne ismét jelentősebb részesedést a cégben (tőkét emelve a mostani alacsony árfolyamon), amelyik 2012 ősze és 2013 januárja között 400 HUF-os áron értékesítette 25% körüli részesedését. Ha rosszmájú akarok lenni, akkor azt mondhatom, hogy a Synergont a csőd szélére sodró Futár projekt milliárdos nagyságrendű vesztesége talán már látható is volt akkortájt, így csak meg kellett várni, amíg szépen lecsorog az árfolyam, s most negyed(?), tized(?), huszad(?) áron vissza lehet szerezni a céget. Mindeközben nem jeleskedtek a befektetők informálásával a cég vezetői. Kevés dolgot tudunk az üzletmenetről, nincs információ, hogy mennyiért adták el októberben a Synergon Retail Systems Kft. 75%-át (200 milliós (!) nyereséget termelt az első félévben), mihez akarnak kezdeni a meglévő ipari parkkal (min. 500 milliós érték), a GDF SUEZ-nek a tulajdonosváltás után is szolgáltat-e tovább a Synergon, s végül hogyan áll a sok százmillióért kifejlesztett, s Oroszországban már sikeresen tesztelt Smart Building rendszer értékesítése?
Érdekesség még, hogy a Cashline a legutóbbi részvénykönyvi bejegyzés szerint rendelkezett 140 ezer darab részvénnyel, tehát legalábbis figyelemmel kísérik volt cégüket. Végül a nagy tőzsdei tapasztalattal rendelkező Cashline tulajdonos Albrecht Ottótól sem lenne talán túlságosan meglepő egy ilyen "trükkös manőver".
Üdv:
azta, mióta van a végelszámolás képben?
Hun Miningban egy ATL-re ütést intéztek egy hasonló bejelentéssel úgy 250 körül, majd jött a kamuralli 800 fölé és nem lett végelszámolás
Fusoban is ATL lett egy hasonló hírrel, az is elmaradt
SYNERGON