Nezd meg az Azsia mersekelt optimizmus topikban a 5342-es hsz-t..,
Nem sokban valtozott, mert iden mar 30%-ot hozott...
GBP/CHF es GBP/USD long zarva lett...
NGD-ben csokkentettem a pozicio nagysagat 25-30%-al...
EUR/TRY shortban meg noveltem a poziciot kozel 30%-al
A tobbi ha jol emlekszem azonos...
de nezhetem ugy is hogy amiota kereskedem a banyaszokat azota:
SPY: 44,645%
DAX: 32,848%
XAO: 31,531%
a kereskedesi szamlam-e pedig: 150,514%
es hol van meg ennek a bikapiacnak a vege???
es mint korabban irtam, jo nehanyszor elo fog fordulni, hogy elkezdik temetni ennek a bikapiacnak a jogossagat ill. megkerdojelezik...a mi dolgunk csak annyi hogy szep turelmesen vegig uljuk amig a trend kiforja magat, majd ha eljon az euforia es a tomegek aranyat, ezustot es banyaszokat akarnak venni, akkor kisegitjuk a nepet es adunk szamukra....
Igazabol platinaban csak 1 aprocska (mini) merethez hasonlo poziciom van amit sikerult 899,9-en venni ill. a pozicio 1/3-tol megvaltam mar, hogy a bekerulesi arat csokkkentsem, igy igazabol a 2016 evi melyponthoz kozeli a bekerulesi aram...
es csak diverzifikacio miatt tettem, mert arany ill. ezustben ill. az ezzel foglalkozo banyaszokban eleg nagy %-ban ott vagyok...
az ar barhol zarhat 1180-1500$ kozott; platina piaca az ezust piacanal is sokkalta kisebb es ha hasonlo dolgok alakulnanak ki mint a palladiumnal akkor nagyon gyors lehet...
a pozicion profit van igy eleg kenyelmesen ulok rajta...1600-1800$ korul valoszinuleg megvalnek tole ha ez bekovetkezne a kovetkezo 6-24 honapban....
Vennek am en mast is de nem konnyu erteket ill. jo hozam kockazatu kereskedest talalni a piacon...
egyelore ugy nez ki a TUR is jo vetelnek tunik ill. az EUR/TRY short, az uraniumban mint irtam jo lehetosegek vannak,de egyelore visszateszt van benne....
az UNG is erdekes lehet ha a hideg ido kicsit tovabb tart az usaban, irogattam errol is de elegge le lettem hurogva...
(az igaz hogy nagyon spekulativ,de a tobbseg a short oldalon van, es ha ezeket zarjak ill. megvaltozik a hangulat gyorsan lehet benne hirtelen penzt keresni)... link
Több éves időtávot (illetve rövidebb távokat ezen belül) tekintve hány $-ért adnátok el az aranyat?
Eddig próbáltam rövid távon kereskedni vele (pár hét, hónap), most az az álláspontom, hogy inkább kivárom majdnem az egész készletemmel a népszerű időszakot, legfeljebb 1-1 kis csomagot eladok és veszek időközben.
Példának okáért, kivárom, hogy az arany 1600 $-ig emelkedjen. 1300 $-tól felfelé tudok stopokat húzni és további csomagokat is venni. Átgondolom ezt még.
Azt gondolom, hogy az arany a szuperciklust alapul véve a "B" pont felé, tehát felfelé halad a kb. 1500 USD szintekig, majd onnan jön egy combosabb lefelé kör. Még most egy kicsi beijesztős visszateszt beleférne.
Jobban megvizsgálva a Platinum Group Metals LTD., azt gondolom, hogy spekulatív vételre jó egy kicsi összeggel.
Találtam egy jó olajcéget, amely 2014-ben majdnem csődbe ment. Ebben is érdemes egy kicsi zsetont megjátszani, de annak még javulnia kell, mert az olajban lehet egy korrekció lefelé és így még várni kell a Cliffs Natural Resources Inc megfelelő árazására, 7,3-7,4 Euro környékére kéne lejönnie.
Ezüst 18,2-18,3 USD egy érdekes szint lehet. E fölött 20 USD-nál, ha kitörne, akkor 24-26 USD a következő komolyabb zóna.
silver&gold