Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Én kiszálltam ma 8300-on, 7600Ft-on vettem. Lehet sajnálni fogom, de a Richternél jellemzően azt sajnáltam többször, hogy "miért nem szálltam ki előbb...?"
Délután jött forgalom,és stabilan vették, tegnapi áron zásrt,felgúzással.- Előbb utóbb kiszedik az eladói mennyiséget,az egyensúly alapján 8750 ft-ig mehet.
"7/2023. 04. 25. sz. közgyűlési határozat [...] Az éves rendes Közgyűlés meghagyja az Igazgatóságnak, hogy gondoskodjon törzsrészvényekre megállapított osztalék részvényarányos kifizetéséről a Társaság Részvénykönyvében 2023. június 8-án nyilvántartott törzsrészvényesek részére. A törzsrészvényekre járó osztalék kifizetése 2023. június 15.-én kezdődik. A saját részvényekre eső osztalékot a Társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki részvényeik névértéke arányában, az Alapszabály 7.11.1 pontja szerint. Az osztalékfizetés részletes rendjét az Igazgatóság állapítja meg és 2023. május 11.-ig hirdetményben teszi közzé."
Richtert (amit eddig lehet tudni), itt becopyztam. “2023. 04. 25. 19:07” 05.11-ig jönnek ki a részletes közleménnyel. . Portfolion most van egy cikk, csak előfizetéses. Szerintem KBC, ERSTE oldalon/hírlevélben, ill. vg.hu-n is lesz összefoglaló táblázat az osztalékokról.
Amilyen illikvid délelőtt egy 160- milliós SRV-hogy kitépné a könyvet. Shortolni nemm merik a SRV és az oszti miatt, Intézmények is talán elkezdi venni,nem csak a spekák.
Ebben a hónapban megkezdik a kamatcsökkentést valószínűleg. Szóval szerintem az MNB-nek ez az árfolyam már jó. (Forintot gyengíteni sokkal könnyebb, mint erősíteni.) Nem arra számítok, hogy elszáll a forint, egyszerűen ezt most biztonságosabbnak érzem, mert a makroszámaink most elég szarok. Nekem is egy csomó megtakarításom PMÁP-ban van, a "szabad" befektethető pénzmennyiséget viszont átrakom EUR-ba.
forint erősödés az állampapírok miatt lehet mert a külföld veszi és forint kell nekik hozzá...ráadásul ha végre egyszer lesz EU-s mani, akkor megint erősödik 10%-ot is akár....szóval én most érdemi forint gyengülést csak akkor érzek, ha lesz valami bank pánik megint Usa-ból kiindulva
Én úgy ahogy van, kiszálltam a BÉT-ből... A Richterből egy kis plusszal (8000 körül vettem), már annak örültem, hogy nem lett vastag mínusz, mint ami 7200 körül kinézett. Szerencsére EUR-t váltottam anno HUF-ra, amikor a Ricsit vettem, így a forinterősödésen többet nyertem. Most pakolok mindent EUR-ba megint, szvsz túl erős a forint árfolyam már, és így is túl sok mindenem van HUF-ban. A maradóknak sok nyerőt kívánok. Ha egyszer elmúlnak a viharfelhők, a BUX nagyon fel fog pattanni.
Én még időben kiszálltam innen, majd oti-ba be, de már onnan is kint vagyok, nagyon szép plusszban. Gondolkodom, hogy ide visszaszálljak, de amilyen tré volt ez az rv az utóübbi időkben, bármilyen pozitív hír ellenére, elgondolkodtam. Az osztiig semmiképpen nem mernék bent maradni, mert utána rámrohad a papír hónapokig is akár. Na majd eldől. Sikeres napot!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.