Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
technikailag egy fej váll is kialakulhat, feltéve ha valóban pár nap korrekció, ebben az esetben nyakvonal 8780 körül, fej csúcs 8900 környéke, váll 8650 célár 8900-8650=250 8650-250= pont a várt 8400 visszateszt lenne
amúgy nálam több forgatókönyv megy most: egyik új ath...esély megvan rá, szépen megy felfelé, de kicsit kiszámítható lenne másik dupla csúcsos lefordulás 9000 körül és mondjuk oldalazás 8000-9000 között harmadik csökkenő csatornára váltás, de akkor ma nem nagyon szabadna már felfelé mennie
A záróban picit talán még le is kötötték, de nagyon szép nap volt long oldalról. A kereskedés vége felé élénkült a forgalom és emelkedett az árfolyam, ez a vevők jele még akkor is, ha végül ma inkább kicsit átlag alatti volt az összforgalom. A múlt héten megtartotta az alsó trendvonal, ahonnan pénteken el is tudott pattanni jelentős forgalommal, véget ért a csúcs utáni korrekció (ATH-tól 38.2%-os fibó). A héten kedden csinált egy marubozu gyertyát erős forgalommal, ezzel törte át a 20 napost, ezt én trenderősítő gyertyaként értelmezem. A szerdai korrekciós nap után (a keddi felét sem érte el a forgalom) ma a tegnapinál erősebb forgalommal emelkedett, és zárt az ellenállási zónában (8800-9000). Az áttöréshez magasabb forgalom kell majd. Fundásan és technikailag is erős, még csak nem is túlvett, az MACD már vételi jelzést is adott, az RSI bullish zónában. Szerintem ezek alapján a közeljövőben várható a trendcsatorna felső részének elérése új csúccsal, akár a TS20 certi kiütése is. Ezek persze nem zárják ki egy holnapi korrekció lehetőségét, az USA is esett ma, de nem a gyógyszerszektort adták be. Meglátjuk.
8870 (+215) 2,123 mrd forg és 240e részvény cserélt gazdát. Utolsó kötés 8870 és 74302 db, 656,3 mill. Szépen megnyomta. Majdnem +50% a végére. Szép napot mindenkinek!
Egyetértek. Ez most szerintem egyértelmű long irány, lesz ez hamarosan új csúcson is. Ha nem is a héten, de jövő héten akár meg is történhet. Én tartom a részvényt is meg a TLcertit is. Hosszabb távon simán benne van a 10k is. Ez a trend szerintem még jó ideig élni fog.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.