Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Add el légyszíves :) Amúgy nem értem a folytonos károgást meg a "biztos short papírt". 18%-ot emelkedett egy év alatt. Hol van az otp a vírus előtti csúcsától? Hol van a mol?? az egész magyar piac fos, sztem tőkekivonás van, ezekhez képest a Richter még mindig jól áll.. Most úgy néz ki sávozik 7000-6500 közt. Sajnos én is növeltem 6800 alatt(azt gondoltam, nekimegy a 7e-nek..), szívom is a fogam.. Úgy néz ki, 800 felett adni kell, 600 alatt venni.
Jogos a felvetés.Kis pénz kis foci ...ez jut csak eszembe. Usa megindulna le akkor nekünk kampec lesz egyből az tuti OTP is megnézné megint a 7-8000e--t.Ez ne legyen, sőőt huzzák ki már az usában tavaszig.Mondjuk Ricsi lehet még ott is állna stabilan a 6200-vel.:-)Nem mozdul- a szikla:-)
Engem egy dolog aggaszt igazan. A bux 5-6 honapja esik masszivan,mikozben az amcsi ,nemet tozsdek nagyon komolyat emelkedtek. A nemetek ugye lassan mar jonnek szepen lefele,de a.jenkik meg mindig.30-40%-al feljebb vannak reszaranyosan ahhoz kepest,pl ahol mi vagyunk. Na most.ugye evidens,h emelkedesben baszunk kovetni azn amcsi tozsdet,esesben viszont kb mergetn vehetunk ra,h tul is fogjuk teljesiteni oket. Mikozben mi a marciusi aljaktol mindossze 10 %-ra vagyunk. Mi lesz ha a jenkik is beindulnak ugy igazabol az esessel,hiszen nekik boven van honnan? A kerdes persze koltoi. Az igazi talany az,h kihuzzak a vacakolassal a vakcina megjeleneseig,vagy gondoskodnak rola h a maradek penzunkre is hideg vizet igyunk? Szerintem ezen all v bukik minden.
Szar ügy az biztos.Vigasztaljon minket hogy van mondjuk a fritz vagy jenki tőzsdén sokkal gyatrább dolog is mostanában.Ez legalább tartja ezt a 6600 körüli szintet kevés mozgással:-).Kint vannak csúnya esések nekem- eddig kőstabilan működő cégeknél jó ideje.Belefutottam párba az utóbbi időben sajnos 7-10% mínuszok röpködnek nagyon hamar.Mi Ricsink stabil:-)
Szerintem ez nem igy van. Egy ilyen bef. alap akkora mennyisegekkel rendelkezik v olyan mennyisegeket tud vasarolni,h o maga mozgatja az.arfolyamot oda ahova akarja. Hidd el,ok nem arra varnak h taxis Joska vagy dauerolt haju Marika a nyolcadikrol behuzzon egy tokeatteteles longba,aztan hatha koveti meg oket ket szomszed. Itt pontosan az tortenik,amit az alap akar. De h az mi,nekem pl gozom sincs. Ket honapig eladott short miatt,viszont talan egy hetig vasarolt osszesen. Az arfolyam ugyanott van,mint a leutes legmelyebb napjaiban. Hogy ezzel mi a cel,lovesem sincs,de h a longosoknal jelenleg ez nem palya,az is biztos.
Azert ugye az megvan,h ket honap kinkeserves szenvedos emelkedest 2 nap alatt total konnyeden visszaad a papir? Kb semmi nagyn esemenyt nem varok a.jelentestol ez alapjan. Ha kiugroan jo lenne,max fel ora habzsi dozsi,utana viszont egyhuzamu haszonrealizalas es kiabrandult eladast. Ezt a papirt ennyi szenvedes utan mar 6600 kornyeken sem lett volna szabad latni,nem h alatta. Valtozott a velemenyem a viselkedes alapjan,nem veszem vissza az eladottakat,azt is banom ami meg van belole,ez a papir egyszeruen be van oltva emelkedes ellen.
....es egy egeszsegugyi veszhelyzetben,amikor a gyogyszergyartok soha nem latott prosperalassal es kereslettel neznek szemvbe,a Richter kiemelkedoen a legtobbet esik a tobbi blue chiphez viszonyitva. Magyar tozsde,en igy szeretlek!
Jó kérdés...:-)Csak a saját véleményem tudom írni.Richter tipikus gyógyszeripar papír ritkán mozog nagyokat,bár azért a külföldiek meglódultak áprilisban az is igaz.Erre várok most talán egy keveset csak fog menni.OTP más tészta, Csányiék érdeke hogy hol legyen, és sok a kisbefektetőt sem lehet lazán cserben hagyni - ha kell beavatkoznak.Szépen feljött az otp 9.000-környékéről és most jól el is van itt 10k-n szerintem jódarabig.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.