Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
A JP Morgan 8 200 forintról 8 100
forintra csökkentette a Richter-célárát, az új célár 24,2 százalékkal
magasabb a Richter keddi záróárához képest.
A bankház ajánlása felülsúlyozás.
A
Reuters adatbázisa alapján a legfrissebb ajánlások szerint 6 elemző
vételre, 2 tartásra ajánlja a Richter részvényeit, míg eladásra egy
elemző sem ajánlja a cég papírjait. Az elemzői célárak átlaga 7 393
forint, ami 13,4 százalékkal magasabb a Richter keddi záróárával
összehasonlítva.
Sokat gondolkodtam, hogy mi történt ma a magyar piaccal. Mondjuk ez kb minden nap így van, hogy ha nem fogadom el a piac mozgását, akkor agyalok hogy mi és miért történt. Nos most rengeteg stop megbízás teljesült, ami megcsinálta pénteken az esést. Hétfőn gyenge kezű vevők jöttek de nem bírtak tartani a pozíciókat, mert jöttek a shortosok és beleadtak a papírba. A következő napok most arról fognak szólni, hogy ki fog győzni a most belépett gyenge kezű shortosok vagy megint fordul a piac és behúzzák ezeket a stoppokat is. A nemzetközi hangulat és a monetáris helyzet is kedvező hogy egy komolyabb emelkedés kezdődjön. Viszont nem lehet kizárni a további esést sem, sőt még fejlődhet tovább is ez a momentum.
Csak a t-longok stoppolódtak ki,ez be volt állítva stop limitre. Normál vételem megvannak mind Richterben. Az OTP-is 2-hete 11900-as vétel,de jó,hogy kistoppolódott. Azért ma nagy forgalommal pörgették.
Én a saját ,normál vételű papír mellett a t-longot stoppltam ki csak,az így felszabaduló pénzt normál vételre fordítottam. Tehát pozíció csökkentés volt csak. Míg a T-long kamattal ketyeg,ez nem kér enni... Meglátjuk,hogy leszuratják-e a 200-napos mozgóig?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.