Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Köszi. Szépen látszik rajta "minden". Én ezzel a "sávban mozgásos" elemzéssel nem igazán tudok azonosulni, inkább trend mozgásokkal. De látszik, h. ebben a felkörben akár 5k fölé (napos 50MA-ig) is felvihetik jövő hó elején (aztán trend irányba le) vagy vissza 4,8k-ra aztán egy újabb kanyar fel napos 50MA-ig... meglátjuk
jah látszik, gondoltam erre a variésönre is, de nah.. na mondom ha a ricsi megint lefordul innen és nem dobom... Van esély hogy alj volt, és irány van. Mármint közép távon, mivel nagyon sokan várták azt a 4500 környékét, később nincs kizárva, de közép távon lehet ez egy alj volt. Ha igen, akkor a jó hír hogy az 5300 leküzdhetővé válik szememben. Most hogy kiszálltam, pont ott van az átlagom a maradéknak. majd meglátjuk jövőhéten hogy mozog visszafele.
nemhogy azt hidd te vagy csak így vele:D szerintem ebben nincs mit fejlődni, mert ha tovább hagyod és lefordul az még bosszantóbb. Én olyan 3.5-4 éve vagyok jelen a tőzsdén, de néha azt veszem észre az elképzeléseimről hogy nem tudok én l* se :D Olyankor Long kolega mindig még rá is erősít XD Na de ahogy haladunk időtávon belül az elképzelést illetően úgy hanyatlik a találati arány is (nálam legalábbis)
Törölt felhasználó2019. 08. 30. 10:18
A papper lassan az 5k kóstolja és micsoda némaság van itt.
Nehezen tudom én is "feldolgozni" még ennyi év után is, h. mindig túlfutnak az árfolyamok a saját kis elképzeléseimen, mindkét irányban. Túl korán szállok be és túl korán ki. Sokszor ezek miatt kevesebb vagy 0 közeli a nyerőm, illetve veszteséget generálok magamnak, pedig csak a saját fejemben van a hiba. :) Ebben kell (-ene jelentősen) fejlődnöm.
Több szcenárió van a fejemben richter kapcsán. 1. Újabb 300 pontos sáv kialakulása 4,7-5k között. 2. Csökkenő csatornában mozog a a teljes 2019. év alatt, tetőkre aljakra ráhúzva, most az alját tesztelte. Támasz a 4,7k környéke, felfelé ellenállás az 5k (így egy csökkenő éket formáz, és ebben mozogva kapjuk at 1. pontot), napos 50MA 5055 (csökkenő sáv közepe), csökkenő csatorna teteje napos 200MA hetes 50MA 5350 környéke (ha bull lesz továbbra is a piac év vége felé ennek érintése jöhet). Egyéb esetben extrémebb mozgások lennének, és a fő trend csökkenő, jelenleg ennek folytatódására lehet számítani, főleg ha hosszabb időre elesik az 5k. A 4k-nak full tőkével nagyon örülnék, mivel az gondolnám az aljának, zsíros trédek köttetnének ott.
SZVSZ (mérsékelt tapasztalattal :)) Hó vége, 5000 Ft, és a "közeli" mozgóátlagok (napos 50MA, hetes 9MA, havi 5MA) visszatesztje, a többi varázsgömb kategória. Szerintem az eső trend még nem ért véget, még a rövidebb távú, pár hetes sem.
Majd kiderül a következő napokból, ha BC -felfigyel az emelkedésre,és elkezdi adni, de szerintem ők is szeretnék előtte,ha 5K átlépni,és úgy adnák. Egyenlőre a sáv 4720-4920 ft.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.