Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az ázsiai tőzsdéken jó volt a hangulat, és az európai piacokon is óvatos erősödéssel indult a nap, miután az olaj reggel jelentősen drágult. De miután kiderült, hogy a olajkitermelésről tárgyaló Szaúd-Arábia, Venezuela, Katar és Oroszország sokak várakozása ellenére nem csökkenti, hanem csak a januári szinten befagyasztja termelését, az olaj árfolyama és a részvénypiacok jelentős eséssel reagáltak.
Hát persze, hogy nem. A tett halála a gondolkodás.
Daxot shortoltam tegnap kb. 14-től certivel, szinte egész délután majd kifolyt a szemem, úgy néztem a monitort, kb. 10x voltam veszteségbe, de a végén kb. 0-ba kiszálltam, hogy majd ma reggel visszaveszem, hát ott is volt a lehetőség, de hát betojtam, na így csak pislákolok. bux hat. vételt figyelem most, hátha lesz pillanat, és veszek.
Mehet az okoskodás mindenki részéről , aki venni akar az a lelki szemei előtt 4300-as árf. lát aki meg eladni az meg már a 6500 árat vizionálja. Speka ide-oda de minden annyit ér amennyit adnak érte de azért azt lássuk be , hogy melyik rv. a BÉT-en amibe akár hosszab-távra beleraknánk a pénzünket ...hmmm ??? Hát én a Richterbe ...itt látom a lehető legjobb potenciál !
TEgnap volt ez a gondolatod, ami be is jött, megjátszodtad???
Az a baj, ma egy nagyon jó dax-ot láttunk, de nincs ma amerika, ázsia elszállt, dax elszállt, de ha holnap ha lesz amcsi kereskedés, és a nagy hatidő elkezd csökkeni a mind ázsia, mind a dax csökkenni fog, és vele együtt mi is, és ha a ricsi ma nem emelkedik egy szépet, akkor biza holnap akár eshet egy szépet, én nem értem azt sem pénteken mikor 5000 alatt ment szinte egész délután a kereskedés miért huzták meg kb. 60 pontot a végén, ma meg nyitóban megint kb 80 pont plusz, és így 11 tájban egy ilyen két napja pluszos hangulatban az 5000-el fog küzdeni, hát nem valami erős. Bár még messze a vége, de ha így marad, akkor jó ideig kerülni fogom a ricsit.
Az igaz, hogy a múlt senkit nem érdekel, lásd MOL-Tkom, de van egy másik örökérvényű is, ahol 1x megfordúlt az árfolyam, meg fog 2x is, azok közül az 1-ik a 5940.
A darab követ is árnyalnám, röpke pár órára, amiről a vicc jut eszembe:
"Látod fiam, szőlőből is lehet bort csinálni" Berkovitz.
"Látod fiam, +3%-ból is lehet, -7-et csinálni" Bogsch.
mindenkit Eriket bántja , amiért nem esett túlzásokba , nem hazudozik össze vissza és szerényen látja a jövőt ..... nem ígérget inkább legyen meglepi a gyorsjelentés . Igen esünk , de csak az első Q1 -ig aztán ismét velünk az erő !
évek óta nem volt fizikai részvényem, csak határidő. ha nagyon rá vagy kattanva a ricsi longra a múltheti alj alá helyezett stoppal itt is lehet venni. de nem hinném , hogy innen nagyon meglódulna. Sokkal jobb shortot nyitni a múltheti alj alatt.
hosszabbtávú longot csak később. 2006-tól 3 évig esett a richter még ha ez sokaknak elképzelhetetlen is.
nem olvaslak. kit érdekekl a múlt a tőzsdén? Ha tavasszal is 6k-ról beszéltél akkor gratula. De ha még most is akkor baj van.
10 hozzászólásból 9 felfelé várja itt és egymást hergelik a 6k meg 5500-5600-as árakkal. Közben meg mint egy darab kő esik a papír. Ha a múlthét keddi minimum alá megy akkor kezdődik egy újabb kör lefelé és beragadnak végérvényesen idén.
Elfogyhatna már a f@sszopó barátunknak az eladni kívánt mennyisége. De amit a részvényekért kap azt költse gyógyszerre... lehetőleg Richter készítményre... ajánlanám a cariprazine hatóanyagú termékeket...
A Richter szét van ütve. Nem tetszik a befektetőknek a profit warning, nem tudják miként kezelni, ezért eladói nyomás alatt egyelőre a részvény. Tegnap a kezdeti 5100 forintos árfolyamról 4970 forintig esett az ár, majd a nemzetközi optimizmusban visszakullogott 5050 környékére, nem túl magabiztosan.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.