Topiknyitó: upgrayeddAKS 2012. 06. 18. 20:56

Pénznyelő és a kispapírok  

Biztos sok kritikát fogok ezért kapni, de ezeken eddig is csak nevettem, szóval jöhetnek. A lényeg: tegyen egy PLUSZT erre a hozzászólásra, aki szerint Pénznyelő hasznos infókkal szolgált a kispapírok kapcsán. FIGYELEM! Nem népszerűségi versenyről van szó, nem az illető stílusát kell itt értékelni, arra ott a másik topik! Mindenki RACIONÁLISAN eldöntheti, hogy ami információt kapott ő maga (vagy amit szerinte mások kaptak) Pénznyelő révén, az hasznosítható volt-e, pl. legalább is figyelmeztetésnek lehetett tekinteni, aztán MINDENKI SAJÁT MAGA DÖNTÖTT arról, hogy vesz-e vagy sem. Magyarán: adjon egy PLUSZT, aki szerint volt bőven tényszerű, konkrét infó ill. elemzés Pénznyelőtől, és hagyja figyelmen kívül az esetleges személyeskedéseket, hiszen arra ott a másik topik, ez csakis az információról és az elemzésekről szól. Köszönöm a megértést és az együttműködést. Kérem továbbá mínuszolással jelezni (vagy valami értetlenkedő hozzászólást "posztolni"), ha valaki nem fogta fel, mit kértem :) ...előre is köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 14. 16:59
#29
Összefoglalva: ha nem lenne ennyi "anyámasszonykatonája" és tsai, akkor sokkal ÉRTELMESEBB vitákat lehetne folytatni, ami szinte MINDENKINEK a javára válna.
Egyébként számomra fura, hogy egyesek itt is, egy névtelen fórumon elvárják az "anyucipicikisfiának/lányának" "járó" gondoskodást, stb. (Ebbe most ne kössetek bele, jó? :) Tudom, hogy szubjektív, mindenre mindent rá lehet fogni, és annak az ellenkezőjét is, vagyis szinte midnenre... vannak bizonyos korlátok, de azért...) Szóval ide nem azért JÁR az ember alapesetben, hogy simogassák az ő kis lelki világát, miegymás. Informálódni, vitatkozni, eszmét cserélni IGEN, de lelki támogatásért NEM. :) (Tudom, hogy ez sarkítás volt, meg hogy ettől még lehet egymással tisztelettudóan diskurálni, ami amúgy egy építő jellegű dolog szerintem is. Hosszabb távon talán ez is remek célkitűzés lehetne, amint elérjük azt a "szintet, hogy" legalább objektívabb, nem gyerekes-rinyáló-civakodó "cicaharcok" mennek, amire eklatáns példa volt (vagy még mindig az) az a buta-bugyuta kis ba..akodás, ami pl. a "leves vs. leves topikból kitiltottak" témában ment, s ami miatt engem is párszor kitiltottak az "intelligens", cseppet sem "kétszámjegyű IQ-jú" modik, mert véget akartam vetni a "cicaharcnak". Mondjuk azt elismerem, hogy hiú ábránd volt feltételezni elég IQ-t és EQ-t oylanokról, akik demonstrálták már, hogy ezekben nagyon gyengék :) btw. ha igaz is a pletyka, hogy Evazeller jóval sikeresebbnek állítjha be magát a fórumokban, mint ahogy a trade-jei alapján pl. az egyenlegében látszódNA, akkor is igazak ezek: 1. ezt csakis ő tudhatja, mert ő látja az egyenlegét 2. ki nem sz..ja le, hogy esetleg túloz? (Most komolyan: nem mindegy? Bárkinek is azzal rosszabb lesz a kereskedése, ha több vagy kevesebb profitot realizál egy amúgy is anonym nick egy fórumon? Grow up, mofos :) de amúgy is: mi a fa..ért foglalkoznak olyan sokan a saját életük helyett másokkal? Még megérteném, ha valami "kísérletről" :) lenne szó, és erre vagy arra a következtetésre ki tudnának lyukadni a "piszkálódásaik" alapján, már ami lehetőleg OBJEKTÍV következtetés, nem egy pre-koncepció megerősítése :) bár utóbbi még egy fokkal jobb is, mint random ba..akodni egymással... komolyan mondom, a magyarok nagy része akkora egy idióta és/vagy gyerekes kis "mamakedvence" (vagy pont ellenkezőleg: nem kapott anyucitól elég figyelmet, szeretetet gyerkkorában, stb.), hogy tényleg be kellene vezetni valami népegészségügyi mentálhigiénés szolgáltatást, ami preventív jelleggel segítené a betegségek megelőzését (nem csak a pszichoszomatikus betegségekét, mert a sok hülye addig "szekálja egymást", amíg tényleg meg nem betegednek... amúgy erről mondják, hogy ebben az országban RONCSTÁRSADALOM van. Sajnos ez igaz is...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 14. 16:58
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#28
Nna, ez egy NAGYON érdekes kis "kísérlet" volt, eddig összesen 34 fő jelezte, hogy egyetért a bevezetőben leírtakkal, és csupán 6-an azt, hogy nem (ill. azt, hogy nem értik, tolmácsot kérnek, stb.) :)  /Mindenki eldöntheti, hogyan interpretálja ezt a 6 szvazatot, hogyan a 34-et... én a 6 főt nem kárhoztatom, felőlem lehet ez a véleményük, sőt... annak örülök, hogy voltak, akik jelezték "nemtetszésüket", mert az is egyoldalú lett volna, ha mindenki csak "lájkolja"... egyébként a feladat szimpla volt: TÉNYLEG az objektivitás érdekelt, hányan képesek (arányaiban) elvonatkoztatni mindenféle személyes hirig-haragtól :) és egyéb "rinyálásoktól". Szerintem amúgy a spekáknak az volna a feladatuk, hogy amennyire csak lehet, érzelemmentesen kezeljék a pozícióikat a különféle papírokban. Ettől még lehet egy adott vállalatot szeretni, nem szeretni, de ne feledjük: MIND a profitra törekszik, és hogy kinek jobb a PR-ja, kinek nem, az sokszor a sajtó hozzáállásán múlik. Eklatáns példa erre a Tesla, amit sok sajtóorgánum hol az egekig magasztalt, hol meg porig alázott, pl. amikor kigyulladtak bizonyos akkumulátorok (s ez vonatkozik a Samsungra is), akkor a sajtó ezeket az eseteket NAGYON felkapta. ARÁNYTALANUL nagy jelentőséget "tulajdonított" ezeknek, mondhatni: média-hisztit keltett körülötte. (VW-es dízelboztány dettó.) Sokszor az a(z egyik) cél, hogy az ember HELYÉN TUDJA KEZELNI ezeket a hisztiket, és kapásból jobb, eredményesebb befektetővé / spekulánssá tud válni. (Bizonyos tekintetben a Pénznyelőhöz (a.k.a. PNY) való hozzáállás is ilyen: a több, mint 10 (!!!) éve indított topik is rámutat arra, hogy egyesek képtelenek bizonyos dolgokat objektíven kezelni, és (sarkítva mondva) rohannak anyuci szoknyája mellé panaszkodni, sírni, stb., ha valaki "csúnyán beszél" velük. Holott rengeteg olyan infó akad, amit akár PNY, akár mások nagyon is objektíven igyekszenek tálalni, láttatni, no persze "tökéletes objektivitás" nem létezik emberi léptékben mérve, esetleg a matematikában, fizikában :) stb., de az a többség számára eleve nem emberi léptékű :) szóval azt ne nézzük most...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 09. 19. 17:54
Előzmény: #23  _Bekre_Pal_
#27
XD sőt, ha boszorkányüldözések ma is lennének, biztosan ott is lennének páran a fórumozók közül... :)
Törölt felhasználó 2017. 09. 19. 17:46
Törölt hozzászólás
#26
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 09. 19. 17:45
Előzmény: #20  Hathor
#25
Szép kis nyerő. 2 kérdésem van csak: végigülted-e a 8-tól 210-ig a rally-t? 2. kérdés: a tőkéd kb. mekkora %-ával voltál benne?
gyula1971
gyula1971 2017. 09. 19. 17:36
Előzmény: #20  Hathor
#24
Helyes, igazi siker papír volt!
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 09. 19. 12:35
Előzmény: #22  upgrayeddAKS
#23
közben egyiptomi és futtato annyira rögeszméjévé tette a pénznyelővel foglalkozást, hogy lassan mauzóleumot emelnek neki
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 09. 19. 12:23
#22
Bár ezt mások is láthatják, leírom: 33 plusz és 6 mínusz született (nyitó hsz.). Ergo volt aktivitás, volt "szavazás".
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 09. 19. 12:20
Előzmény: #18  Hathor
#21
Ha nem érthető a felvetés, panaszaival forduljon orvosához, gyógyszerészéhez! :) "Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker" :)
Hathor
Hathor 2017. 09. 18. 18:06
Előzmény: #19  gyula1971
#20
8nál vettem Opimust, kaptuk is tőle a pofonokat ott, kiosztást Opimusban. Ma 210körül van! 25szörösén! Ennyi!
gyula1971
gyula1971 2017. 09. 18. 17:53
Előzmény: #18  Hathor
#19
Az Opimus volt kedvenc topicja pénznyelőnek ha jól emlékszek.
Hathor
Hathor 2017. 09. 17. 20:26
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#18
????"2012. június 18. | 20:56#1Pénznyelő és a kispapírok Biztos sok kritikát fogok ezért kapni, de ezeken eddig is csak nevettem, szóval jöhetnek. A lényeg: tegyen egy PLUSZT erre a hozzászólásra, aki szerint Pénznyelő hasznos infókkal szolgált a kispapírok kapcsán. FIGYELEM! Nem népszerűségi versenyről van szó, nem az illető stílusát kell itt értékelni, arra ott a másik topik! Mindenki RACIONÁLISAN eldöntheti, hogy ami információt kapott ő maga (vagy amit szerinte mások kaptak) Pénznyelő révén, az hasznosítható volt-e, pl. legalább is figyelmeztetésnek lehetett tekinteni, aztán MINDENKI SAJÁT MAGA DÖNTÖTT arról, hogy vesz-e vagy sem. Magyarán: adjon egy PLUSZT, aki szerint volt bőven tényszerű, konkrét infó ill. elemzés Pénznyelőtől, és hagyja figyelmen kívül az esetleges személyeskedéseket, hiszen arra ott a másik topik, ez csakis az információról és az elemzésekről szól. Köszönöm a megértést és az együttműködést. Kérem továbbá mínuszolással jelezni (vagy valami értetlenkedő hozzászólást "posztolni"), ha valaki nem fogta fel, mit kértem :) ...előre is köszönöm"
szivacs 2012. 06. 25. 00:44
Törölt hozzászólás
#17
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 22. 17:57
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#16
"Megfogadtam, hogy ezekbe a fórumokban nem írok"

ejnye-bejnye, hát már önmagad előtt is ennyit ér a fogadott szó? :)
mennyit érhet akkor a másoknak tett ígéreted? :)
just kidding...
upgrayeddAKS 2012. 06. 22. 17:54
Törölt hozzászólás
#15
Törölt felhasználó 2012. 06. 21. 13:41
Előzmény: #8  marslako2
#14
Igen, különösen azok akiket elöször alterego nick neveivel provokált és felhergelt, utána meg kimoderáltatta őket...

(Megfogadtam, hogy ezekbe a fórumokban nem írok, de olyan elképesztő állításokat írnak le egyesek, hogy az hihetetlen.)
szivacs 2012. 06. 21. 13:25
Törölt hozzászólás
#13
marslako2
marslako2 2012. 06. 21. 00:13
Előzmény: #11  upgrayeddAKS
#12
Köszönöm, majd 1x izé turul is megérti hogy a korrektség fontos.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 20. 23:55
Előzmény: #8  marslako2
#11
pont erről írtam... korrekt voltál, köszönjük a klapanciuszmadár... izé trurlmadár :) nevében is...

ha a magyarok ezt megtanulnák (korrektséget), akkor egy nagy gonddal kevesebb volna
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 20. 23:51
Előzmény: #7  Knight Tyris
#10
őszintén szólva én sem veszek magyar smallcap-et, de pár elemzést már olvastam, és azok annyira korrektek voltak (ráadásul akinek esze van, pont azokat tartja vissza egy oltári buktától, akinek meg nincs, az meg is érdemli néha...), hogy ezt mindenképp el kellene ismerni még az "ellenségeinek" is
(pl. én is elismerem vityáról, hogy kivételes érzéke van a politikához, és ezzel el is mondtam róla sok negatívumot is meg pozitívumot is :) meg hogy van esze, bár lényegesen kevesebb, mint amennyi kellene ill. szeretné :) a többiről nem is szólva...)

később írok még a témáról, de a KORREKTSÉG szvsz nagy probléma ma idehaza, és úgy gondolom, hogy lehet rajta segíteni, mégpedig RACIONÁLIS gondolkodással
Törölt felhasználó 2012. 06. 20. 23:04
Törölt hozzászólás
#9
marslako2
marslako2 2012. 06. 20. 22:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#8
Mindenki tudja hogy nekem sok vitám volt pénznyelővel,
de azért itt néhány ember tanulhat tőle tisztességet,
kulturált viselkedést,

szakmai hozzáértést,

becsületet,

és még sok mást,

jó lenne ha itt a többség szakmai alapon vitatkozna mint ahogy azt pénznyelő tette és nem azért járna ide hogy trolkodjon,

pénznyelő felkészült tanult ember! és azt hiszem nem érdemli meg hogy néhányan ilyen hangnemben beszéljenek róla!

több tisztességet emberek mert aki korpa közzé keveredik megeszik a disznók!
Knight Tyris 2012. 06. 20. 22:33
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#7
Hát Aks, ha már így a másik topic-ban felhívtad erre a figyelmem, akkor Ex és Feri értékítélete alapján, abban bízva és persze mivel Pénznyelőt tapasztalt tőzsdésnek ismerem, nyomok egy:
+-t.

De akár hiszed, akár nem én azokat a kispapír topicokakt sosem olvasom, mert nem érdekelnek.
A legkisebb papírjaim Borsodchem, Danubius, Rában meg FHB, Emasz voltak eddig a Béten. :o)
Szal midcap alá nem megyek soha, nem szeretem a szerencsejátékot.
ui: nekem szerencsjáték lenne, viszont, ha Feriről beszélünk, ha Ő csinálja akkor nem vagy inkább kevésbé az, de ez alkati, képességekbeli, beállítottságbeli kérdés. :o)
Akinek működik annak hajrá, de akinek nem való, az pedig tudja ezt magáról és aszerint cselekedjen.
Törölt felhasználó 2012. 06. 20. 19:53
Törölt hozzászólás
#6
Törölt felhasználó 2012. 06. 20. 19:19
Törölt hozzászólás
#5
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 06. 20. 18:14
#4
13+ nem is rossz eddig :)

főleg, ha a "klónnikkek" mínuszolását is figyelembe vesszük :)

lehet még szavazni, nehogy a klónok visszatartsanak bárkit is :)

örülök amúgy, hogy sokan hajlandóak ezt a nemes gesztust megtenni...
Törölt felhasználó 2012. 06. 18. 21:56
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#3
++++
exmnbs1 2012. 06. 18. 21:25
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#2
igen, +

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek