delavega

Regisztráció: 2021-07-27 16:21:23

Hozzászólások száma: 27

Utolsó hozzászólás: 2023-03-02 07:24


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTTone 2023. 03. 02. 07:24
Felelőtlenség lenne erre igennel, vagy nemmel válaszolni, a cél mindenképp az, hogy visszajöjjön a kereskedésbe, de sokkal fontosabb, hogy normális cégként jöjjön vissza, és nem a kereskedés minél gyorsabb visszaállítása. Azért ez lassú folyamat, remélhetőleg a könyvvizsgáló már dolgozik, de itt azért több év vizsgálatát kell elvégezni, elfogadtatni, de saját véleményem szerint nem ez a legfontosabb -ez csak feltétele a kereskedésnek- hanem, hogy pénzt termeljen, bevétele legyen és koncepciója a jövőre. Ha ezek megvalósulnak nekem mindegy, hogy félév, vagy egy év múlva lesz kereskedhető a részvény.
OTTone 2023. 03. 01. 13:36
Részemről 50%-ra emeltem a várakozásaimat, hogy sikerül rendbe rakni a céget. Abból kiindulva, hogy 3 hónap elég volt arra, hogy eldöntsék érdemes foglalkozni ezzel, vagy sem, és mivel közgyűlés lesz és könyvvizsgáló is, így ez pozitív.
OTTone 2022. 12. 17. 21:18
Nem hiszem, de nélkülünk nem lett volna lehetséges leváltani a régit, és, ha előre kitervelt volt, honnan tudták, hogy sikerül összehívni és elég részvényt mozgósítani? Ez így elég lutri nem? Egyébként meg írtam a hsz-ben, hogy biztos nem a díjazásért csinálják, biztos, hogy tervük van a céggel. És, ha visszajön a tőzsdére, akkor mi már nyertünk, ha 20 Ft-ért adjuk el, akkor jó lesz adó optimalizálásra, mert jelenleg csak bukjuk a milliókat. Ha meg netán... ezt nem is folytatom, mert ez még mindig az álom kategória.
OTTone 2022. 12. 17. 21:07
Azt hiszem őt láttam.
OTTone 2022. 12. 17. 18:50
Hasonlított. Nagyon.
OTTone 2022. 12. 17. 15:20
Más, de mégse. Csak most kapcsoltam egy arcot egy névhez, felszólalt egy úr és kérdéseket tett fel a leendő vezetőség felé. Teljesen ártatlan befektetői kérdések voltak. Viszont most szembejött egy régi kép, ahol a Májer úr oldalán válaszol egy fórumon. Ez eléggé elbizonytalanított, ha tényleg ő volt (mert nem biztos) Egy vezérigazgatótól egy kicsit furcsa ez. Lehet mégse ő volt?
OTTone 2022. 12. 17. 15:09
Tudomásom szerint ez nem hangzott el, hogy név szerint ki javasolta a személyeket. Úgy jött le, hogy az összefogásban résztvevő egy (több) nagyszámú részvénnyel bíró befektető választotta ki. Talán az volt hallható, hogy nehéz volt összeszedni ilyen komoly tudású csapatot.
OTTone 2022. 12. 16. 09:20
Nem tűnt annak, az ügyvédnőn a végén látszott a felszabadultság, szerintem óriási munka volt abban, hogy ezt a team-t összehozzák, és nagy blama lett volna, ha nem sikerül, az összefogás azt érezhette, hogy egy pici többségünk talán lesz, de azt nem gondolták, hogy mindenki melléjük áll. Egy szót nem váltottak, nem próbálták meggyőzni a láthatóan különváló, összefogásban nem résztvevő befektetőket. Figyeltem az új vezetést, próbáltam leolvasni a reakcióikból, hogy mi lehet a céljuk. Azt kell mondjam, hogy a többségük becsületes, őszinte embernek tűnt, és aki elsőre nem is volt számomra megnyerő, remélem rám cáfol. Ezekből a sorokból ne olvassatok ki semmit, hisz a szimpátia egy szubjektív tulajdonság. Amikor az egyik hölgy felállt és elmondott pár mondatot, olyan őszinteséggel beszélt, hogy az volt az érzésem, itt minden rendben lesz. Ez az érzés ezzel céggel kapcsolatban már több, mint másfél éve hiányzott.
OTTone 2022. 12. 16. 08:41
Előtte végig bennem mocorgott, hogy felállok és azt kérdezem: Nem fél Májer úr? És hozzátenném ez nem fenyegetés kívánt lenni, hanem egy háttérgondolat nélküli őszinte kérdés. Szóval ilyen lelkiállapotban mentem el én is, főleg, mert többször voltam már közgyűlésen és fájdalmas volt látni, hogy úgy alakítanak mindent, ahogy nekik jó. Most viszont érzékelhető volt, hogy változás lesz.
OTTone 2022. 12. 16. 08:27
Ott voltam a közgyűlésen, elég szenvedélyes hangvételű volt, érezhető volt az összefogás ereje, az első szavazás előtt még nagy volt a bizonytalanság, hogy a milliós szavazattal rendelkező, összefogásban nem résztvevő befektetők hova állnak, de gyorsan tisztult a kép, hogy itt nagy változás lesz. Nekem meggyőző volt a bemutatkozása az új vezetésnek, nem is tudom, hogy sikerült rávenni őket, ránézésre biztos nem a 150 ezer Ft fizetés miatt. Talán meglátták a lehetőséget a cégbe, lehet egy fúzió is elképzelhető, fogalmam sincs, és természetesen nem is mondtak semmi konkrétumot, csak azt, hogy elsődleges cél a tőzsdei kereskedés visszaállítása. Ez jelen pillanatban számunkra több, mint siker, hisz szinte mindannyian lemondtunk a pénzünkről. Még valami Májer úr meglepő és szimpatikus módon nem szavazott, valahogy úgy fogalmazott nem volna etikus saját magáról való szavazásnál felhasználni a saját részvényszámát. Elég sok van neki, bár mint utólag kiderült értelme sem lett volna. Vagy saját pénzének érdekében Ő is így szavazott volna (mosoly)
KULCSSOFT részvény 2022. 10. 10. 09:59
Venni már nem merek, még tartom pár százezer bukóval, de félek úgy járok, mint az OTT1 esetében és milliós lesz a kár. Pedig eddig belevettem az esésbe, de most már elillant a bizalom.
OTTone 2022. 08. 01. 11:35
Sajnos most semmi esélyünk nincs, rohadt rossz érzés látni az összeget a számlán és tudni, hogy az már nem az enyém. Amit most leírok az magánvélemény semmi konkrét alapja nincs. Voltam közgyűlésen, beszélgettem sorstársakkal, figyeltem a vezetőség reakcióját, beszéltem az ügyvédnővel. Láttam a részvénykönyvet. Ezekből próbálok összerakni pár kockát. 1. Májer úr össze volt esve, az ügyvédeik egymás között azt beszélték, ha ki kell fizetni a büntetést, akkor itt a vég. (ez elcsípett beszélgetés volt). 2.  Aki az összefogást irányította (és fizette az ügyvédnőt), Ő váratlanul kilépett és ennek biztos, hogy nyomós oka volt.(de mi? Megegyezett? Lefizették? Megfenyegették? Megunta hogy csak ő fizet? Ezt sosem fogjuk megtudni) 3. Többen megpróbáltak egy új összefogást alakítani a nagyobb darabszámmal rendelkezők között. (ebből kimaradtam) erről nem tudok többet. 4. A cég vezetése 2,5-3 millió db részvénnyel rendelkezett, ők nagyon összezártak, minden közgyűlésen ott voltak és saját szájízűk szerint szavaztak. Eddig az volt az érzésem, hogy megpróbálják pénzé tenni ami csak van a cégben és az egyik közgyűlésen elfogadott saját részvény visszavásárlási pont alapján visszavetetni a céggel a saját részvényeiket. Azóta én bombázom a céget levelekkel, hogy engem is vegyenek fel a részvény visszavásárlási listára, nehogy azt mondják aki előbb kérte az kapja vissza. Jelenleg egy esélyt látok a megmenekülésre, ha a cégvezetés megpróbálná eladni a tőzsdei jelenlétet, így az egész céget egy tőkeerős cégnek, de ennek a szikráját sem látom, és ki a fenének kéne egy ilyen lejáratott nevű cég? Sajnos itt tartunk, számomra most az a nagy kérdés, hogy van-e még bármilyen érték a cégnév mögött: cnc gép, szerverpark, telephely stb, vagy már kitalicskáztak mindent? Meg persze az, hogy mi jár Májer úr fejében, neki is van vagy 600 ezer részvénye, ilyen gazdag, hogy ezt veszni hagyja? Nem tudom elhinni.
OTTone 2022. 08. 01. 10:46
Nekem adott. Amennyi pénzt kifizettem, arról kaptam számlát, közgyűlésen beszéltem vele, velem korrekt volt. Lényegében nem őmiatta hiúsult meg az összefogás. Valami más lehetett a háttérben, amiről van is elképzelésem, de nincs felhatalmazásom mi történt. Egyébként kedves VUK1980 ön benne volt az összefogásban? Ha igen kellett volna számlát kapnia, ha meg nem volt benne, akkor milyen jogon nyilatkozik negatívan?
OTTone 2022. 05. 02. 18:20
Kevesek tudhatják a teljes igazságot, hogy ki kit akar tönkre tenni, talán csak egy dolog tűnik biztosnak, hogy a kisrészvényes megszívja. Részemről semmi biztatót nem láttam a tulajdonosok reakciójukban. Ami feltűnő volt, hogy a megjelent nagyrészvényesek olyan ügyben is igennel szavaztak, amikor én pl. nemmel (juttatások kifizetése) Ez számomra azt jelentette, hogy mi megszavazzuk a pénzeteket, de ti elintézitek, hogy mi kapjuk valamit a részvényünkért. Persze ez csak az én feltételezésem, és remélem, hogy nem lesz igazam, viszont azt megígérhetem, hogy nagyon kitartó leszek a pénzem visszaszerzése miatt. Van, volt egy csomó opus részvényem, és igen buktam rajta, de az csakis az én döntésem volt, hogy mikor veszem, és mikor adom el, ezért ne vágja senki a fejemhez, hogy ez a tőzsde, mert itt a ottone, mkb, mnb trióból kettő biztos, hogy csalt, és még lehet egy titokzatos negyedik résztvevő is.
OTTone 2022. 05. 02. 16:42
Nem kell kiabálni, leírtam lentebb, hogy semmit nem mondtak, csak a napirendi pontokat sorolták fel vagy tízszer. Semmi érdemleges nem hangzott el, azt kommunikálták, hogy még azt sem tudják miért vonták vissza, azt se tudják, hogy megváltoznak-e a számok, amik abban az esetben borítják a 20-as, 21-es számokat is. Várják, hogy az MNB közölje velük mi a helyzet. Ami engem érdekelne, hogy Gyapjas úrnál végrehajtott vizsgálat miatt vonták vissza, de csak ezt az egyet vonták vissza? Biztos végzett több könyvvizsgálatot ő is. Mert, ha csak ezt az egyet, akkor egyértelműen ellenünk irányult. A napirendi pontokon kívül ennyi hangzott el. 
OTTone 2022. 05. 02. 07:25
Ezt nem ok nélkül fogadtatták el a közgyűléssel: "14/2022. (02.23.) sz. határozat A Közgyűlés 10.903.915 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül akként határoz, hogy az Igazgatóság 25/2020. (04. 15.) számú határozatában foglalt felhatalmazást megújítja, és felhatalmazza az Igazgatóságot saját részvény megszerzésére. Ennek keretében a Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot arra, hogy amennyiben a saját részvény vásárláshoz szükséges számviteli feltételek fennállnak, úgy – akár a Budapesti Értéktőzsdén, akár tőzsdén kívül – a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételek betartásával mindenkor legfeljebb 8.963.000 darabig terjedő mennyiségű – illetőleg a Részvénytársaság alaptőkéjének változása esetén a mindenkori alaptőke 25 százalékának megfelelő mennyiségig terjedő darabszámú – „A” sorozatú, 18,- Ft névértékű OTT-ONE Nyrt. törzsrészvényt, legalább a tőzsdei ügyletet megelőző napon a Budapesti Értéktőzsdén rögzített záróár 80 százalékának, legfeljebb pedig 120 százalékának megfelelő, a számtani kerekítés szabályainak megfelelő alkalmazásával számított vételáron megvásároljon. Az Igazgatóság a részvényvásárlás jogával 2023. augusztus 23-ig élhet." Ahhoz képest, hogy egy petákjuk sincs szép pénzeket fizetnek ki egyeseknek, és, ha csak itt jártatjuk a szánkat és semmit nem teszünk ellene ki is semmiznek bennünket.
OTTone 2022. 05. 01. 20:00
Nem történt semmi, a napirendi pontokat megszavazták, azon kívül semmi nem hangzott el, sem a múltról, sem a jelenről, a jövőt meg ne is kérdezd én is inkább az arcokat, reakciókat próbáltam figyelni, meg pár suttogást elcsípni.
Az volt az érzésem, hogy itt már a vezetés is csak bábu, próbálnak minden szabálynak megfelelni, előírásokat betartani, de valami nagyobb erő mozgatná a szálakat. Az pedig, hogy saját magukat vagy a céget akarják megmenteni nem derült ki számomra. Ami viszont szöget ütött a fejembe, hogy folyamatosan kommunikálnak egy srv-t, de csak kb 8 millió darabszám erejéig (javítsatok ki, ha nem így van), és ami gyanús, hogy kb ennyi db részvény van az ő kezükben...
OTTone 2022. 04. 28. 06:45
Meg én is, 50-es őszhajú, szemüveges, láthatóan ebben a közegben idegenül mozgó kék inges férfi. Jó lenne pár szót beszélni a sorstársakkal. végig olvastam az összes előterjesztést, nem sok jót szűrtem le belőle, a cég, a könyvvizsgáló is többször használja a de, ha, amennyiben szavakat negatív fejlemények bekövetkeztére. 
OTTone 2022. 04. 25. 18:37
Köszönöm.
OTTone 2022. 04. 25. 07:54
Megy valaki a közgyűlésre? Nekem tervbe van véve, remélem most először eljutok, munkahelytől függ. Szerintetek van még értelme az ügyvédi csoportosulásnak? Nem szeretnék egyszer csak kapni egy felszólítást egy nagyobb összeg befizetésére, de azt se szeretném, hogy nem tettünk meg mindent azért, hogy valamennyi pénzt visszaszerezzünk. Azon kívül, hogy kéri az ügyvéd a felhatalmazást semmit nem tudunk az ügyek állásáról.

friss hírek További hírek