Topiknyitó: Hathor 2022. 09. 18. 22:33

OTP Trollmentes topik  

Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali 2022. 12. 14. 13:22
Hát igen én is ilyenekről szoktam ismerőseimmel beszélgetni, hogy a mesterségesen felvert irreális gáz, villany árak maradnak azt osztogatják ki nyugdíjakra stb. Próbálják valahol az emberek kis  pénzét beterelni állampapírokba...Csak az a durva , hogy Matolcsy belökte a betétekhez hozzányúlni. kis emberek pénzét is lehúzni a  bankokból.. Amúgy én sem értem ezt az Uniós pénz miatti eufóriát sok embernél..Azok értelmes elköltésére nulla az esély. Megy szépen közekedésre vasut építésre Mészáros féle kavicsbányáknak legyen megrendelése. Az agrár pénzek megint faszságokra lesznek kiszorva..Majd megy  a nyaralgatás új autó stb..Bár plastiknak igaza lenne. De a magyar embereknek kb nulla  a befektetési kuturája.. Külföldi tőke nélkül semmik vagyunk azt a vak is látja sajnos. Elkezdenek majd szépen bedőlni a hitelek, lassul az építőipar. Én a legjobban  évek óta attól félek, hogy az inflációval nem tud  a kormány mit kezdeni.. Mindig is Nálunk volt a legnagyobb lehúzás. A 27 százalék Áfájának az Áfája stb... A fizetések arányához véve az árak itt a legmagasabbak az egész Unióba..Pomperj ahogy olvasom egy nagy tudású ember, mindig odafigyelek az írásaira.A kulcsszó itt jövőre az lesz: Infláció...Ha nem birják levinni borul minden. A Forinttal majd a nagyok elszorakoznak...
Paja1975 2022. 12. 14. 12:50
Előzmény: #5754  Törölt felhasználó
Mirol beszelsz? A kisbufik mint longban ulnek es imadkoznak 
parkinson 2022. 12. 14. 12:30
én nem tagadom a TA vonalhuzogatást de már a funda vagy matek és analizis vagy piac hírek alamzást sem mert itt az egész világ az internet és a média stb. miatt megbolondult. A jogszabály alkotás és annak be nem tartása következmények nélkül a csúcsra került. Maradok optimista ha víz 100 helyett 80 vagy 120 fokon kezd felforrni várom a helyreállítódást de a sok okoskodó  és "alátámasztó" észrevételt nehezen viselem el, hasonlóan az emiatt elszegényedőkkel.
pomperj
pomperj 2022. 12. 14. 10:18
Előzmény: #5747  Törölt felhasználó
" EU-s pénzek, ha jönnek, akkor lesz itt még friss tőke, "?
Meg legalabb 4 honap, mire talan az elso penz megjon. Es az se egyenest az OTP reszvenybe megy.
Olyan hamar ebbol nem lesz itt semmi pozitiv hajtoero.
(az mas kerdes, hogy a rovidtavu TA elemzes felfele mutato momentumot sejtet OTP araban)
.
De abban igazad van, tegnap kiderult: a magyar kpormanynak eszebe se  jut az inflaciot megfekezni.
Ami penz meg van, (es a magas inflacio AFA-ja, meg az extremen tularazott kozuzemi dijakbol van)
annak egy reszet kiosztjak a nepszeruseg.novelesi optimalizacios modelljuk alapjan.
Azt meg Karacsonyra  nepek elkoltik hamar. Lokik elore vele az inflaciot.
.
Ez eleg lehet arra, hogy a nepek ne vegyek ki a penzt a bankbol es allampapirbol, tartsak meg az OTP-t.
Ok kapjak tovabb a negativ -10-12% koruli realkamatot, es ezzel a technikaval  tovabb csapoljak,
lathatatlan kezekkel, kozeptavon a kisemberek megtakaritasait. 
Kozben, elore el lehet kolteni az EU altal beigert osszegeket,  a szokasos csatornakon  kilopva.
.
A kerdes az inkabb, mit lat a 70% OTP-tulajdonos, a kulfoldi Alap?
Azt, hogy a HUF az egyezseg utan stabilizal. A kimenekulest nem kell temposan folytatni,
most OTP eppen kis lenduletben van, es hatha meg kitart par hetig. Majd dargabban adjuk el.
Uj befektetoi penz nem biztos hogy jon, mostanaban kevesbe nepszeruek az EEM orszagok, mint Mo,
es nagyon gyorsan csokken a Zold es ESG penzalapok allomanya is (a felere csokkent 2 ev alatt !)
Nem varok eles fundas fordulatot OTP kilatasaiban, de egy  szereny pozitiv  iranyvaltas, az megvan.
Törölt felhasználó 2022. 12. 14. 09:38
Szuper, reméljük a forgalom is ilyen marad és megy feljebb. 
Törölt felhasználó 2022. 12. 14. 09:36
Előzmény: #5754  Törölt felhasználó
R : 10.400
Törölt felhasználó 2022. 12. 14. 09:11
10.335.
Gyors büfi kirázás majd indulas
Törölt felhasználó 2022. 12. 14. 09:01
10.380
Bubu 2022. 12. 14. 02:36
Előzmény: #5751  Bubu
Tizedeseket nézve 6690-nél is megvan már. :D :D :D
Bubu 2022. 12. 14. 02:26
Előzmény: #5740  lesipuskas
Napokban?! Ha ma 6738 fölött zár, akkor megvan az aranykereszt. :)
Bpali 2022. 12. 13. 23:50
Ez tényleg nagy igazság amit írtál. Az idei év főleg megmutatta, hogy hiába a jó jelentések, szépen leestek az árfolyamok..
Hathor
Hathor 2022. 12. 13. 23:40
Előzmény: #5748  Hathor
Bocsanat nem MAP+t. 1eves MAPot
Hathor
Hathor 2022. 12. 13. 23:39
En Allampapirozok, de eszem agaban nincs kiszallni par tized csokkenes miatt.
Most emeltek a heten kulonben 2%kal MAP+t, 1eves kincstarjegyet.
A heten maxra ugrottak a rovid lejaratok.
Ma ment vissza par tizedet 2-3tizedet
Törölt felhasználó 2022. 12. 13. 23:27
Szerdán FED kamatdöntés 50 bps emelés a várakozás, hasonlóan a csütörtöki EKB kamatdöntéshez, ahol szintén 50bps. Ez azért előre vetít némi esést a hétre. Én speciel a negyedéves (Q4) jelentésektől semmi extrát nem várok, mert az a múltat tükrözi és nem a jövőt. Ezt többször is láthattuk, hogy hiába a jó jelentés a részvény árfolyama délnek fordul. Annyi pozitívum történt ma, hogy csökkentek az állampapírok kamatai látványosan. Ez pénzt hozhat a tőzsdére, egyébként pedig EU-s pénzek, ha jönnek, akkor lesz itt még friss tőke, feltéve, hogy a kötvények kamatai is lekerülnek az emelkedő pályáról. Amennyiben nincs beáramló friss tőke, akkor nem fogunk tudni tovább emelkedni, és ha negatív lesz a pszichológiai dominancia, na akkor még egy jó nagy lefele kanyar is be fog következni.
kovko
kovko 2022. 12. 13. 23:10
Előzmény: #5737  csabcsa
Semmi konkrét, én csak a vételi oldal erejére értettem. Úgy vettem észre a nagyobb pakkokat Powell előtt inkább kínálják, mint keresik. Tartanak tőle. Persze ha valaki milliárdokkal játszik, meg tudom érteni, hogy inkább a beszéd után vásárol kvázi nyugiban. 
De a csütörtök már más téma, mert holnap csak szerda lesz és holnapra is kell elég vevő. Fogalmam sincs mit lépnek az olyanok, akik csak az EU megállapodás híre miatt vettek ma bele teljesen fogalmatlanul, ha azt látják holnap, hogy lefordul akár csak egy picit is. 
Lehet, hogy semmit csak mivel alig pár napja történt, hogy kvázi hír nélkül estünk egy nap alatt 5 százalékot 10,6k-ról 10k környékére … valahogy bennem maradt, hogy a tulajdon túl nagy része lehet már olyanok kezében, akik kizárólag érzelmi alapon hoznak döntést? Felfelé várom, de nagy az a rés és tartok ettől a "tömegtől" be kell vallanom férfiasan. 
HUNCPT
HUNCPT 2022. 12. 13. 22:34
Előzmény: törölt hozzászólás
Ne hátra, előre tekints.......Nem kis pénz fog a BUX-ra vándorolni közvetett módon, a vonatra sem induláskor száll a jóember ahogyan a büfé sem, legyen az kicsi nagy belföldi külföldi..........én a mindig optimista azt mondom előre ( speciel persze ez nem azt jelenti, hogy még sosem sz@ptam be még rövid távon :D ) 
csabcsa 2022. 12. 13. 21:14
Törölt hozzászólás
stayer81
stayer81 2022. 12. 13. 20:47
Előzmény: #5741  csabcsa
A Q4el még jön el a világvége, lesz ám 2023 Q1,Q2...
HUNCPT 2022. 12. 13. 20:43
Törölt hozzászólás
csabcsa
csabcsa 2022. 12. 13. 20:32
Előzmény: #5739  HUNCPT
Én nem így látom. A hitelezés a béka fenekében van, és azt tudjuk a hitel egyenlő a pénzzel. Energiaárak brutálisak visszafogják a növekedést, persze jobb helyeken, de nem nálunk az infla esik ( alapkamat egekben), ha esik az infla csökken a fogyasztás, és a növekedés is. A Q4 ennek tükrében és még ráadásul a menedzsment szerint sem lesz fényes. Akkor mire is ez a jókedv kérdem én? Megvolt a medve piaci rally, a korrekció, tessék neki örülni, de itt a vége fuss el véle, öveket bekötni (-: Jöhetnek réstapasztások, a többit meg a nagyok megmondják.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók