Kicsit túlhúzták a spekik, de előfordult már néha ilyen nagyságú gyors mozgás fölfelé. . Szokásjog alapján november végéig kell kötés legyen 19 625 környékén. Mehet lentebb, de az már a mindenképpen szakadást várók terepe. Nem szükséges. Az más kérdés, hogy a 19 600 környékére várt alj előtt csinál-e új csúcsot. Belefér, szintén szokásjog alapján. Tehát a napokban (5-6 napon belül) várható még kötés az ATH fölött, majd a hó végén 19 600 környékén. . Befektetőként, hosszabb távon egyértelmű a long. Március-májusig még lazán van minimum 3000 forint (inkább több) a papírban. Hullámlovasként ezt a november eleji-közepi csúcsot és a november végi aljat játszanám meg. Lehet rajta talán 5-800 forintot fogni, vagy visszaszállni a long vonatra. A 19 600-as megállót szépen felújították. Reméljük nem szakad le a teteje, mint a Lölő által felügyelt újvidéki állomásé. Napos boli szalagból még napi alj is kilóg. Ritka mint a fehér holló az ilyen. Visszatérte a boli szalagba megjátszható napon belül. Sok sikert hozzá! Legfeljebb a hónap végén kiolvad.
Hat nem hoszem hogy 19 ala nezunk . Lehet 19500 ala se , elvalik . 600 nal veszek kis pakkot ha lemegyunk 500 ott egy kozepes mennyiseg jon es ha lentebb megyunk folyamatosan veszek . Nyilvan attol fugg milyen sebesseggel korrigal .
Szeptember 27 / augusztus 24 / julius 1 / marcius 20 ….. nagyjabol ezeket talaltam ugy ranezesre . Hammer es utana 500-1000 lejto . 1000 nem lesz szerintem , max 200 ig az 750 eses. De az 500 as szint amit tobben varnak (en is) erste is , az 500 ra van kb . Szoval ha hetfon jon piroska akkor addig varom le , onnan viszont tamadunk 20 fole ev vegere
Bírom ezeket a “híres 6k pakk” dumákat…nem kell elhinni ha nem akarod, attól még van. 40-50 évvel ezelőtt egy hidegháborús korszakban volt a világ, az elmúlt közel 30 év pedig egy ipari és technológiai boom, ahol a gazdasági érdekek már jóval többet számítanak, mint akkor. Beszédes minden komolyabb index all time chartja. Nekem csak ez számít. Az, hogy 5-10 évente van egy szakadás, meg se fog látszódni 20 év múlva. Ha tudtam volna 20 éve azt amit most tudok, akkor most nem kellene foglalkozni a pénzügyekkel. De 20-30 év múlva én akkor is elégedett leszek az eredményeimmel, ha Te több hozamot érsz el a saját stratégiáddal. És a gyerekemnek ugyanezt fogom tanítani: felhalmozás-folyamatos befektetés és szarja le, hogy közben mi történik. Ha megint feltennéd a kérdést, hogy akkor miért shortolok, akkor ugyanazt válaszolnám mint eddig. Van egy játszós összeg, amivel a hullámokat próbálom lekereskedni, ami van hogy sikerül, van hogy nem. Az én szememben nagyobb siker az, hogy meg tudtam állni azt, hogy covidkor majd a háborúkor nem dobtam el mindent, hanem még vettem is hozzá minden papírból amiben benne vagyok, mint az, hogy egy szakadáskor bevásárolok és aztán büszke vagyok az egyértelmű dolgokra.
Semmi különös csupán szeretnénk elkerülni azt, amit te a híres 6K-s stratégiai pakkoddal kétszer is átélhettél az utóbbi öt évben, hogy a hosszú hónapok/évek alatt megtermelt hozam egy globális beszakadásban hetek alatt semmivé lesz. . Ezt a témát már tavasszal kitárgyaltuk egybankárral. 40-50 éve még lehet, hogy a buy&hold volt a legjobb taktika, de ma már a swingtrade biztonságosabb. A világ túlságosan bizonytalan hely lett. Én amikor lezárok egy tradet, akkor a nyereség felét állampapírba teszem át, vagy a családra és az ingatlanra költöm. A másik felét meg visszaforgatom a tőzsdés pakkba. Jobb ez így. Nyugi, ha nem lesz globálisan probléma Otikába még 22K felett is érdemes lesz visszaszállni. Én akkor is örülök, hogy felfelé megy, amikor nem vagyok poziban.
Nyáron Tesla részvényekbe gondolkoztam akkor 170 dollár volt most 320! , akkor kellett volna OTP-t átváltani , ez a hajó elment. Intel-ről kinek mi a véleménye? 19 dollár is volt nyáron most 26 Tudom vannak bajok náluk de ahogy néztem ez egy 50 dolláros részvény volt
Csak a Trump rali támasztja az otp-t. Ma reggel elkezdett lefordulni, mert pirosban voltak a jenkik, majd visszajött nap végére. Most 6000 felett már az sp500. Amúgy szinte minden pirosban van az EU-ban. Bux is vörös lett.
Dehogy is de ha pld 2K-val lemenne vennék. Na de ilyen mostanában rendkívül esemény nélkül nem lesz. Nekem 20 fölött már rizikós mert mert hosszú távon akkora emelkedést már nem látok benne mint pld 2022 óta. Rövid távon persze lehet spekulálni Úgyhogy várok egy kis pánikra ha lesz...
OTP részvényesek ide!