Nekem a fele short certim kiment tegnap, a másik felével még nem tudom mi legyen, figyelgetem. 17 volt eddig a célár, de volt szó 16800-ról is. Lehet azt megvárom vele.
A 17.000 nem támasz, innentől 16.800-ig nyitott lefelé. Ha péntekig nem megyünk az alá akkor minden jó, ha igen akkor megnyílhat a föld alattunk. Kérdés, hogy az index átsúlyozásból még mennyi van hátra.
Tegnap bent álltam 17010-es szinten vétellel, még vettem volna, de nem jött le az ár. Még mindig vennék, hátha ma tudok bővíteni. Ajándék áron van még mindig a papír ezeken a szinteken is, egy éves távon bőven 20000 fölé várom.
A másik, hogy amiről mi találgatunk, azzal az OTP elemzői is tisztában vannak.. Február 12.e óta bőven volt idejük felkészülni.. hm. Én nem gondolom hogy egy OTPnél az a mozgatórugó hogy most 100-200 Ftal lejjebb vegyünk.. Csányinak sose volt közömbös az árfolyam...Ha már visszaevickéltünk nem fogja világba elengedni...
Hát......... Az otinál lévő "vevő" is csak egy munkatárs aki valljuk be mrd-kal játszik, ha valami rosszat sejtenének akkor csak várnánk egy kicsit nem? Nekik is kell az elismerés Sanyibától. Nem hinném, hogy nekik oly mindegy egy 100000-es pakknál + - 500 forint. Azért az szép összeg valljuk meg!
OTP nek mint olyan, árfolyamcélja az semleges.... vagyis inkább magasabban szeretné látni a részvényeseknek értéket teremtve. Szóval nem fog kivárni azért mert lejjebb is mehet. Neki kerete van amit meghatározott módon kell elköltenie. És ez inkább időhöz és darabszámhoz van kötve. De jókor jön ha MSCI kitáraz OTI meg be akkor ezzel kilőttük a dolgot :)
Hozzátenném, hogy Elliottos hullámelméletnek mondjuk egy USA ban van szerepe. Pl OTP vagy richter vagy mol nálunk blue chipek, de forgalmuk naponta pár 10 millió dollár maximum. Ebből látni lehet , hogy azért ezt egy nagyobb versenyző könnyen oda teszi ahova akarja. Apple esetében pl azért megnézném hova teszi az árfolyamot pár tíz millióval. Pár milliárd dollárral se..... Szóval oda már igaz az hogy ha valami elkezdődik akkor lemodellezhető esetleg. De hogy jön egy Csányi vesz 100k részvényt a napi forgalom nagy részét zsebretéve, vagy elad ugyanennyit leöntve ezzel az árfolyamot mondjuk azt modellezd le. Vagy azt hogy jön Varga reggel nem úgy állt a cerka ahogy szerette volna és jön extra adó..... Ja és durván alulértékeltek vagyunk szóval ez egy másik faktor, hogy lehet úgy néz ki hogy innen korrekció kell rengeteg, de ha ennél sokkal többet ér a cég akkor nem biztos hogy jön.
OTP részvényesek ide!