Tehát bankadó emelés nem lesz, cserébe lesz hitelezés bővülés (értsd: több kockázatért cserébe magasabb profit...) és esetleges lengyel (!) terjeszkedés. És 850-1000 milliárd körüli rekord éves profit.. Nagyjából 20.000 körül kellene lennünk még országkockázattal együtt is.
Ez a "piacainkat megkapták", meg a "nekünk ez és ez jár" klasszik és erősen csúsztató fideszes narratíva. Tessék megnézni mi szerepel a csatlakozási szerződésben és abból jelenleg mit teljesítünk és mit nem. Nem csak a gazdasági közösséghez csatlakoztunk, hanem politikaihoz is. Mellesleg már 2004 előtt bőven kaptunk előcsatlakozási támogatásokat. Az EU és a NATO jelentette biztonsági háló és tőkebefektetések nélkül a hajunkra kenhettük volna azokat a hihhetetlenül értékes piacainkat. Ha valakinek Szerbia pozíciója a modell, akkor hajrá. Nem nagyon látom azokat a tőkeerős szerb vállalatokat, akik terjeszkedni tudnak a régióban. Vajon hol lenne a BÉT és az OTP uniós tagság nélkül?
Végre visszajöttem nullába a pénteken túl korán vett TL85-tel. Ha vártam volna a vétellel egyetlen napot, már szép pluszban lennék. Bízom benne, hogy jövő héten újra 14 ezer felett leszünk. R 13230
Ez azért így nem jó hasonlítás, mert akit anyuka, apuka tart el, az nem fizet a szülőknek. Mi a befizetési kötelezettségünket 1 milliárd EUR-t teljesítettünk és hármat várunk. Meg annak az uniós hitelnek a ránk eső kamatát is fizetnünk kell, amit mi nem is kapunk. Azonkívül azért kapnánk több pénzt, mint amit befizetünk, mert anno a csatlakozáskor a piacainkat megkapták (így indult). Ez nem könyöradomány és annak örülni, hogy nem kapjuk meg ...inkább nem is kommentálom.
Hát ha boli középről nem pattanunk le hamarosan akkor jó lehet emelkedésre és átvittük boli közepet óráson, akkor naposon is jók lehetünk előbb utóbb szerintem 13350 környékéig biztos.
Az OTP-hez visszatérve, ma megint egy eső nap globálisan (bár DAX már kapaszkodik, simán felállhatnak a piacok), ennek ellenére realtív erőt mutat a papír. Elég jó eséllyel benne van pár száz pont emelkedés napokon belül
OTP részvényesek ide!