A jelenlegi helyzetben az inflációs probléma a gazdasági növekedés, munkahelyteremtés, ill. adósságproblémák mellett másodrendű szerepet játszik rövidtávon.
Nem hiszem, hogy naiv lennék, Majd a Bankszövetség keretein belül megegyeznek mi optimális a bankoknak rendszerszinten. A kartellezésnek hagyományai vannak Mo-on, a nagyobb szereplők mindeggyike nyújtott egyébként deviza hitelt, csak az arányok eltérőek.
Szerintem a bankok nem fognak egysegesen fellepni, naiv dolog lenne ezt hinni.
Aki most jo egy HUF-hitelre, az a jobb ugyfelek kozul valo, es a bankok probaljak majd megsezrezni oket (persze szigoru bevizsgalast kovetoen). Persze amelyik bank egyaltalan akar hitelezni. Sok kulfoldi anyabanki hatterrel rendelkezo bank inkabb a visszavonulason tori a fejet. Hosszu tavon persze jo ez az OTPnek, de ennek a jelet senki se keresse az arfolyamban.
Hú de jó és akkor mi lesz ha chf 240 felett marad, sorba dőlnek majd be az emberek, de ha 300 fölé megy az euró akkor már ott is gondok lesznek! Banknak se így se úgy nem jó!
A szabályozási feltételek ismeretében szerintem valóban beépült rövidtávon a törvény hatása az OTP árfolyamába. Hosszútávon egyébként növelheti a törvény következtében az OTP a hazai piacon részesedését.
A bankok valószínüleg kartell magatartást tanusítva nem fognak hitelt nyújtani a devizaadósság átváltására, a kisebb pénzügyi szereplőknek meg nem lesz tőkeereje a kölcsön kihelyezésre. Én sem számolok a fentiek miatt azzal, hogy 10-15%-nál többen tudjanak élni a lehetőséggel.
Megy a fosás a FED miatt, de úgysem tudnak semmit tenni a piacok felé, max mentik a szaros bankokat! Nevetséges, míg a DAX padló addig USA alig esett valamit!
OTP részvényesek ide!