Ezzel az egésszel kezd az ember úgy lenni, mint az orvosokkal néha. nagy tekintélyek is néha tök ellenkező diagnózisokat mondanak. És akkor nem beszéltünk még pl a makroközgazdászokról...Szóval én úgy látom, hogy itt igazából semki se tudja megmondani, mi fog történni, mert miért is tudná...A tőzsdéhez nagy adag szerencse kell, jó megérzések és idegrendszer. Kezdek úgy tekinteni erre, mint a pókerra, ahol baromira erőlködnek, hogy bebizonyítsák, milyen nagy a tudás szerepe a nyerésben (nem vitatva,hogy van!). pedig azért alapv etően egy szerencsejáték...
érdemes a sokéves grafikonokat vizsgálgatni,a korábbi válsággal összehasonlítani a mostanit.látszik,hogy még elég magasan vagyunk a korábbi mélypontokhoz képest,és elvileg ez a válság,ami a 2008/9-esnek a súlyosbított folyománya (még több megoldatlan probléma) még nem ért véget.most jön az,mikor a struktúrális bajok megjelennek a nemzetgazdasági mutatókban is (a lassulás már látszik,de még még pozitív a növekedés)negatív gazdasági növekedés,zuhanó vállalati profitok .munkanélküliség növekedése stb
az otp még emelkedhet,bár ezt erősen korlátozhatja a forint gyengesége,és a bankszektor nemzetközi negatív megítélése .ez utóbbi,azért változhat pozitív irányba időlegesen,de a forint az biztos ilyen gyenge szinten marad jó ideig.
Én csak a kollégára reagáltam, aki szerint 3 napnyi korrekció már egyenlő újra a bikapiaccal. Marhaság, nem várok újra 2000-es OTP-ét, de nem is tartom lehetetlennek. Én is ajánlom Nyilasi legfrissebb bejegyzését, aki mindent alá is támaszt számokkal és magyarázattal, nem csak a levegőbe beszél és találgat elfogultan.
OTP részvényesek ide!