,,a dél-afrikainál a vírus fehérjeszerkezete is jelentős eltéréseket mutat a korábbi változathoz képest" szerintem nem halálosabb vagy ilyesmi, hanem lehet, hogy nem hatásos ellene a vakcina...
Buék, örüljünk, jan 4 van de már nincs az évre vallalkozoi kapacitas. Na nem harácsolni akarok, csak a szükség ugye az nagy úr. Hogy kitkerném annak a némbernek a nyakát, mire volt ez jó?
Legyunk oszintek, itthon megjott az inflacio, mar tavaly majus kornyeken...az, hogy a kosarat “csaljak” egy dolog, de a maginflacio emelkedik, azt meg a Part sem tudja kiradirozni. Eur-huf —> +10% es ez igen aktivan bearazodott a fogyasztasi termekekbe. Kinomban nevettem azon, hogy a hazai!!! koktelparadicsom, ugyanannyiba kerult tavasszal, mint nyaron...hat elmentek ahova gondolom. Roviden: Az infla itt van, elelmiszer, lakaspiac, hasznalt auto, mindenhol!
Az lehet. Minden csak a megfelelő statisztikai metódus kérdése...viccet félre téve, világ szinten várom az inflációt, beleértve kis hazánkat is. Úgy gondolom (persze tudom, már sokszor gondoltam úgy :D ), hogy a fiat pénzrendszer most a csúcsára ért. A jegybankok pedig csapdába estek. Egyfelől kénytelenek tovább folytatni a QE-ket, mert olyan magas lett a költségvetési deficit, hogy ha ezek a többletkibocsátások a piacra kerülnének, akkor megemelkednének a hozamok. Ezt viszont a szinte mindenhol 100% fölé emelkedő államadósság nem engedheti meg magának. Más felől a pénz csekkek és egyebek formájában most már közvetlenül a lakossághoz kerül. Ebből előbb vagy utóbb infláció lesz. És ha infláció lesz akkor a jegybankok nem tudnak kamatot emelni úgyszintén az eladósodottsági problémák miatt. Meglehetett csinálni az államadósság monetizálását Japánban. De meg lehet-e csinálni az egész világon? Valószínűleg igen. Meg lehetett csinálni eső infláció mellett. Az 1980-as évektől, de még nagyobb távlatokba tekintve is az infláció folyamatosan csökkent. Elértük a 0-t. Ha innen tovább csökkenne, akkor deflációs spirál alakulna ki, nagy depresszió, bla bla, mint 1929 után...ennek elkerülésére nem voltak restek vállalkozni sem a kormányok, sem a jegybankok. De mi van akkor, ha túl jól sikerült a koktél? Ha elindul egy magasabb inflációs korszak. Képesek lesznek-e a jegybankok egyszerre szigorítani és enyhíteni is? Egyszerre nem lehet két urat szolgálni...vagy hagyják elszállni az inflációt (sztem igen) vagy beemelnek, de akkor financiális válság lesz...
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja
8097.......száguldunk..