"Trump nem tud veszíteni, ezért ő nem szarozott volna, hanem mindent
betolt volna ami kell az ukrán győzelemhez. Még az is lehet, hogy most
is meg fogja tenni, elég egy rossz mondat Putyintól, ami kicsit
felpiszkálja a benne rejlő nárcisztikust." Már alig várom,remélem így lesz.
- November 3-án dróntámadás ért egy orosz kiképzőtábort Rosztov területen. Áldozatok száma ismeretlen. - November 8-ára virradó éjszaka a szaratovi olajfinomítót érte ukrán dróntámadás. - Ma éjszaka dróntámadás hajtottak végre az ukránok az orosz Aleksin városában található lőporgyár ellen. - Az oroszok tegnap késő este Odessza egyik lakótelepe ellen hajtottak végre dróntámadást.
Teljes mértékben egyetértek, kivéve abban, hogy én alapvetően konzervatív ember vagyok, így én jobban örülnék egy jobboldali mérsékelt iránynak Európában. Az is baj, az elkényelmesedett megélhetési politikusokon kívül, hogy a baloldal teljesen betagozódott azok mögé a minden normális emberből viszolygást kiváltó tendenciák mögé, amiért részben a demokraták is buktak Amerikában, az mögé, hogy miközben a valódi problémákkal (elszegényedő vidék, elszálló ingatlanárak, fiatal férfiak totális esélytelensége a kitörésre, növekvő egzisztenciális félelmek) nem foglalkoztak, a problémák egy részét felnagyítva, a már önmaguk rosszízű paródiájává váló LMBTQ, meg mindenféle nőmozgalmak, ész nélküli zöldmozgalmak mögé álltak, és azt tolták. Az LMBTQ fogalmak olyanok, hogy egyszeri ember nem is érti. A nőjogokról is lehet értekezni, de azok is túl elvont dolgok, és önmagukban állandóan azt kommunikálni kontraproduktívak, mert akárki akármit mond, az utóbbi 20-30 év a nők évtizedei voltak. Épphogy a férfiak akik bajban vannak, és akkor a baloldal/demokrata oldal megveti és lesajnálja az inceleket (férfiak akik nem kellenek a nőknek, mert lúzernek látják őket), akik az amerikai férfi lakosság 30%-a lassan, és folyamatosan nő a számuk. Na pl. ők, a sikertelen, és ez mellett még nyíltan lenézett és megbélyegzett réteg nem fog Harrisre, meg az európai balos wilkommenskulturosokra szavazni, az biztos. Az egész világon átrendeződés lesz, mert mindenhol érzik a képmutatást, és az őszintétlenséget, míg Trump legalább hitelesen és normálisan meg tud nyilvánulni. Lemegy a nép közé, és úgy beszél ahogy ők, nyitott és azt kommunikálja, hogy veletek vagyok, segítek nektek. Nem azt, hogy segítek a nőknek meg az LMBTQ-soknak. Nektek, mindenkinek jobb lesz, jobban fogtok élni. Naná, hogy rá szavaztak, és nem Harrisre, aki kiskosztümben eltartott kisujjal puffogtat kiüresedett frázisokat jogokról. Abból nem lesz kenyér az asztalon. Ezért fog az EU baloldal is bukni. Ugyanúgy kiüresedett a politikájuk, ugyanúgy alibizik és ideológiák fogja, ráadásul Scholz-ra az is rásült amit Ukrajnával művelt. Scholz támogatói és szavazói nagyrészt az a réteg, aki sokkal komolyabb támogatást akart Ukrajnának, erre azt kellett látniuk, hogy úgy politizál, mintha egy kihelyezett AFD-s lenne. Az AFD meg gyögyörűen megfogta az egszisztenciális félelmeket és a balos töketlenségből történő kiábrándultságot, de ez kb. egész Európában igaz, hogy mindenhol igény lett a változásra, mindenhol törnek fel az eddigi puha politizálást elutasító mozgalmak. Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha nem Biden, hanem Trump lett volna hatalmon, akkor már rég vége lett volna a háborúnak, csak szerintem nem úgy, ahogy Orbán gondolja, hanem épp fordítva. Trump nem tud veszíteni, ezért ő nem szarozott volna, hanem mindent betolt volna ami kell az ukrán győzelemhez. Még az is lehet, hogy most is meg fogja tenni, elég egy rossz mondat Putyintól, ami kicsit felpiszkálja a benne rejlő nárcisztikust.
Az európai vezetők is egy rakás szar, különösen sholcz beszari szar, nem képes adni normális fegyvert, rakétát, nagyon szkeptikus vagyok ha Ukrajna csak európára számíthat, az lószart se fog érni.
A háborút pillanatok alatt le lehetne zárni, légierővel szétbombázni az ukrán területen lévő muszka állásokat, nem beszari módon hagyni, bedőlni a muszka blöffnek, csak erővel lehet putyint kényszeríteni, ha beszarnak az csak az orknak kedez, putyin röhög a markába, a többi szutyok ország is ezzel vérszemet kapna. az ENSZ egy rakás szar semmitérő foss.
"Én igazán demokrácia párti,liberális gondolkodású ember vagyok, de a legnagyobb hibája ennek a berendezkedésnek, hogy nem tudja mikor kell odab.ni...pedig már a legelején oda kellett volna." Teljesen egyetértek az általad leírtakkal, de ha belegondolunk, hogy az EU idióta politikusai (most már én is ezt mondom, mert nagyon csalódott vagyok) egy orbánt nem voltak képesek megállítani (pedig volt ott ígérgetés szavazatmegvonásról stb) akkor hogyan várunk el tőlük egy ilyen súlyos helyzetben, mint az ukrán háború, gyors, hatékony és kemény döntéseket??? Az egész EU egy fatökű társaság, elég megnézni most azt, ami Németországban történik. És nem, mielőtt lecsapna valami fideszes arra, amit írok, és azt mondaná, hogy na ugye, belátod, hogy nincs jobb rendszer és módszer, mint a viktoré, putiné, erdogáné, trumpé, stb..., azelőtt azért leírom, hogy továbbra is abszolút a liberális demokrácia és nem az autokácia híve vagyok, de ezek a mai naaagy nyugati, demokratikus politikusok ugyanúgy alkalmatlanok a pozíciójukra, mint ahogy orbán alkalmatlan Magyarország vezetésére. Már most kösse fel az a gatyát, akinek nem kenyere az orbáni politika, ugyanis, ha tavasszal a németeknél az AFD elsöprő győzelmet arat (amire sajnos jó esély van), akkor bizony kutya világ jön és orbán nagy valószínűséggel '26-ban is tarolni fog, ugyanis a kampány csak abból fog állni, hogy annyit mondanak, "nézzétek meg Nyugat-Európát, ők is felismerték a helyes irányt"! Ha '27-ben Le Pen is nyer, akkor aztán.... Ugyanakkor nem lehet elhagyni az önkritikát sem és igenis ki kell mondani, hogy a baloldali politika több helyen is csődöt mondott és nem hallgatta meg az embereket, nem mindenkiért politizált, de leginkább nem a kis emberért, ahogy szereti hirdetni, hanem elfelejtette bizonyos értékeit. Ettől függetlenül egy orbánra soha nem adnám szavazatom, mert ott meg aztán egyértelműen látszik, hogy kiért és miért is politizál. Csakis MI, a pénz és a hatalom, ez az ő szentháromságuk.
Megy tovabb a biznisz ahogy eddig, Putyint csak erovel lehet ravenni barmire, a penzt mar kiosztottak az USA fegyvergyaraknak, igy kuldeni fogjak tovabb a cuccot, az ukranok koncessziokat fognak adni nyugati cegeknek, akik csere majd visznek oda mukodotoket
Ha Ukrajna most belekényszerül egy "békébe" úgy, hogy elveszíti a legértékesebb területei egy részét, akkor kb. örökre rajtunk marad a bélyegük, hogy részben miattunk veszítettek, mi árultuk el őket, tartattuk vissza és vétóztuk meg a támogatások egy részét. Ez lesz az ő trianonjuk, és az ukránok generációkig utálni fognak minket.
- Az orosz hadseregben az újoncok szerződésük aláírását követően átlagosan már kevesebb mint három hetet élnek. - A téli ruházat hiányának köszönhetően az ukrán drónoperátorok egyre őrültebb felvételeket rögzítenek, amiken az oroszok saját elesett bajtársaikat csupaszítják le. - Kurakhove környékén újabb öngyilkos rohamot indítottak az oroszok, mely fennakadt az ukrán védelmen. Minimum 5 orosz BTR megsemmisült. -Eközben az oroszok a Kijevet ért támadást követően Zaporizzsjában bombáztak lakóépületeket és egy kórházat.
Oroszországban őrizetbe vettek egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő siklatta ki november 3-án Baskíriában egy szénszállító tehervonat 22 vagonját.
- A november 2-i Bilohorivka környéki harcok nem kaptak túlzott figyelmet, pedig valójában négy orosz zászlóalj is harcképtelenné vált egyetlen nap alatt. - Úgy látszik az orosz hadsereg nem készült fel a télre, mert egyre több videó terjeng, amin orosz katonák kunyerálnak téli öltözéket. - Közben a vajhiány azt a vicces szituációt eredményezte, hogy különböző közvetítőkön ("baráti országokon") keresztül lebonyolított importnak köszönhetően az oroszországi boltok polcain megjelentek az Ukrajnában gyártott termékek. Ennek ellenére továbbra is hiánycikk és mindennaposak a vajrablások országszerte.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik