Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 10. 01. 08:55
Előzmény: #4798  vigkrisz
Jobban végiggondoltam és 2 lehetőséget látok:
1. Ukrajna tovább nyomul: oroszokat ez összekovácsolja, putyin lépései kiszámíthatatlanokká válná elhúzódó háború az egész nép szenvedésével, mint Afganisztánban.
2. Ukrajna beássa magát a jelenlegi pozícióknál és vár: oroszok nyomulnak, akkor jön az egyes pont. oroszok is beássák magukat, ukrajnát meg lehet erősíteni az oroszokat pedig belülről fogja szétrohasztani és putyin rendszere megdől.
Valószínűleg az egyes pont fog megvalósulni, az ukrán büszkeség nagyon erős, és sokkal jobban fog fájni, mint a kettes és ráadásul putyin rendszere nem dől meg, fennmarad hosszú évekig, hisz egyértelműen nemzetközi összefogás eredményeképp szenved vereséget oroszok és még Kínával is összeboronáljuk, majd egy nagyobb kétpólusú világ fog összeállni, nyugat és ázsia.
Hosszú távon itt már a nyugat fog szívni.
Obama mondta jól, nem szabad a rendszereket kívülről megdönteni, mert így mindig fennmarad az az illúzió, hogy működőképes volt, meg kell várni amíg maguktól bedőlnek, itt is ez a helyzet.
totoro
totoro 2022. 10. 01. 08:50
"Miután láttam videókat a frissen mozgósított oroszokról - akik annyira részegek voltak, hogy alig tudtak állni -, sokan megkérdezték tőlem, hogy ez tényleg igaz-e. Oroszország déli katonai körzetének volt parancsnokhelyettese ezt válaszolta: "Soha életemben nem láttam ott józan embert"."
Shortelek 2022. 10. 01. 07:20
Előzmény: #4791  badsector1
Az véget vetne a helyzetnek, nem hiszem, hogy lenne olyan orosz fasz aki folytatná a háborút 
euler 2022. 09. 30. 22:40
Előzmény: #4795  euler
Magyarán, az oroszokra vonatkoztatva, nem sokat ér a harag, ha nincs képesség annak kifejezésére. 
Vagy ahogy nagyapám szokta volt mondani:
"Szart ér a harag hatalom nélkül."
euler 2022. 09. 30. 22:36
Előzmény: #4794  Törölt felhasználó
Egy őrültnél mindegy, hogy provokálod vagy nem, másképp jár az agya.
Bár, közbevetem, a mozgósítás estéjén előadott halogatása akár mást is jelenthet ...
Szerintem az usa titkosszolgálata tisztában van a helyzettel, bízzuk rájuk a döntést.
A napokban jelezték, hogy elenyésző az esélye egy atomtámadásnak az oroszok részéről, bár némileg nőtt. De még a taktikai fegyvereket is nyomon tudják követni. Az ukránok pedig pont ma mondták, hogy azoknak az atomfegyvereknek amiket átadtak anno az oroszoknak, már több évtizede lejárt a "szavatossága". Ki tudja mennyi atomrakéta tudja elhagyni egyáltalán Oroszország területét. Senki más mint az oroszok és én hiszem, hogy a Nato is tudja. Talán ezért és a Putyin köréből származó információk birtokában nyugodtabbak mint egy átlegember.
Törölt felhasználó 2022. 09. 30. 22:13
Előzmény: #4790  euler
"Ez az ember – ha valaki vagy valami meg nem állítja – ki fogja robbantani a harmadik világháborút, ugyanis az az eltökélt célja."
Ezt nem szabad engedni, nem kell most provokálni. El van szigetelődve az idő ellene dolgozik. Ukránok mögött 1mrd ember van, oroszok magukra maradtak. Krím után 7-8 évvel történt mindez, a hiba az volt, hogy akkor nem kezdett bele a nyugat komolyabb szankciókba, amik ma is élnének. Most ez nem így lesz, amíg van háborúpárti orosz vezér, addig fennmaradnak a szankciók és jöhetnek a bebörtönzések, lázadások.
Itt mindig volt feszültség és láttuk jugoszláviánál hova vezetett. Putyin rendszerének magától kell összedőlnie belülről, különben csak magunkra haragítjuk őket és az mindenkinek fájni fog.
euler 2022. 09. 30. 22:02
Előzmény: #4791  badsector1
Ez csak akkor lesz szerintem, ha Putyin taktikai atomhoz nyúl. De még akkor se biztos, mert szakértők szerint akár el is maradhat a hagyományos (!) fegyverekkel való válaszcsapás, attól függően, hogy mekkora kárt okoz a taktikai atom, vagy csak elrettentést szolgált.
Mindenesetre már a háború elején tudatták Putyinnal, hogy a bunkerromboló rakéták célon vannak.
Csak saját vélemény, vagy elvárás, hogy egy belső lázadást is megszervezhetnének Putyin körében, vagy egy beépített embert is felhasználhatnának. (A nyugati titkosszolgálatok.) Itt nyilván azt is kell mérlegelni, hogy akik követik Putyint mit fognak csinálni. 
euler 2022. 09. 30. 21:48
Előzmény: #4789  euler
Azt még hozzátenném, hogy most kell minden erővel nyomulni az ukránoknak a frontokon amikor lendületben vannak, az oroszok pedig nyalogatják a sebeiket. 
Nem kellene időt adni nekik, hogy visszaerősödjenek, a részleges mozgósítással is akár.
Egyébként az ukránok, ha nem is látványosan, de szisztematikusan haladnak előre, csak erről kevesebb szó esik mostanában a nagy sikerek után.
Itt olvasható részletesebben róla:
https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid024HpoaxkAK3rkPo3KdQKTgtccn98WpZKJ4Et3k99sbWAbX1ZNhYKVr2m5HmwWdWsl
badsector1
badsector1 2022. 09. 30. 21:48
Előzmény: #4790  euler
a helyzet akkor fog fokozódni, ha biden kilövi putyint és a vezérkart.
euler 2022. 09. 30. 21:10
Előzmény: #4789  euler
Szele Tamásnál jobban nem hiszem, hogy érelmezték a mai beszédét:
.
"Mikor decemberben olyan követelésekkel zsarolta a világot, amikről maga is tudta, hogy teljesíthetetlenek, azt mondtam: ez az ember egymaga kirobbantotta az új hidegháborút.
A mai őrjöngése után egyet tudok hozzátenni: és most eszkalálja.
Mániásokra valló, helyenként ügyes, helyenként erőszakos módszerekkel.
Ez az ember – ha valaki vagy valami meg nem állítja – ki fogja robbantani a harmadik világháborút, ugyanis az az eltökélt célja.
Hogy miért, azt nem tudom, de világos, hogy erre törekszik.
Azt mondom: ne elemezzük, állítsuk meg.
Elemezni ráérünk majd akkor, ha kényszerzubbonyban lesz vagy rács mögött.
.
Békét Ukrajnának, békét Oroszországnak, békét a világnak!"
euler 2022. 09. 30. 21:05
Előzmény: #4786  Törölt felhasználó
Beválthatja mert őrült, épp ezért bármilyen eszközzel meg kell állítani.
De azt felejtsük el, hogy az ukránok most várjanak tavaszig! Mire várjanak? Ukrajna sokkal rosszabb helyzetben van mint Oroszország, náluk már most szét van "rohadva" az ország, szó szerint és nem jelképesen.
Putyin nem akar tárgyalni, mert ahhoz épeszű feltételek kellenének. (Hogy mik a feltételei, arra majd beteszek egy írást.)
badsector1
badsector1 2022. 09. 30. 20:11
"„Csőgörényt – ipari vonatkozásban – általában a gáz-, illetve az olajvezetékek felülvizsgálatára használnak, s egy elmélet szerint az orosz fél egy ilyen eszköz segítségével juttatott robbanószert az Északi Áramlat vezetékébe” – mondta Pletser Tamás a Kibeszélőben. Szerinte akár hetekkel, hónapokkal korábban is elhelyezhették a robbanószerkezetet, vélhetően távirányítású robbantás történt.Ezt az elméletet erősíti meg az is, hogy egy ilyen esetben nagyon nehezen lehet bizonyítani, hogy a robbantás hogyan történt, illetve a szerkezetet ki helyezte el. A robbantás időzítésének azonban mindenképpen van üzenete."

szegény putyin, soha nem sikerül megcsinálnia a tökéletes bűncselekményt. :))
Törölt felhasználó 2022. 09. 30. 19:17
Előzmény: #4785  cintanyer
De be is válthatja a fenyegetést, túl nagy rizikó.
cintanyer 2022. 09. 30. 19:06
Előzmény: #4784  Törölt felhasználó
Szerintem Putyinéknak mára már csak a fenyegetés az igazi fegyverük. A hazudozást meg köztudottan mesterfokon űzik.
Törölt felhasználó 2022. 09. 30. 18:50
Előzmény: #4782  cintanyer
Tavaszig az ukránoknak kellene várni és nézni, ahogy belülről rohad szét oroszország, ennyi embert a megszállt területen nem tudnak tartani, de az elmebeteg fenyegetést komolyan kell venni.
Ha oroszok támadnak természetesen bárhol támadhatnak, akár moszkvában merényletek stb.
cintanyer 2022. 09. 30. 18:30
Micsoda ötlet! Putyin szerintem egyből visszább húzza az gyarait. 
https://rtl.hu/kulfold/2022/09/30/kijev-gyorsitott-utemu-nato-tagsagert-folyamodik
LBalaton
LBalaton 2022. 09. 30. 18:15
Előzmény: #4774  motoros
Sztem amcsiknak már nagyon viszket a tenyerük!!
Látván ezt a félrészeg ruzzi hadsereget.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek