Bármi lehet. De erre értettem, hogy ha valamit, ezt meg kellene csinálni még a választások előtt, mármint a MNV bevásárlását a cégbe, ha van ilyen szándékuk egyáltalán. Tovább megyek. Ha Rababól 1 %-ot vettek, mert megéri, mennyit fognak OPUSból?;-)
Igen, de ha megnézed a szeptemberi árfolyamokat is, ott is később érződött a hatása. Egész pontosan októbertől. Ezt nem tudom megfejteni, hogy miért. Ami még érdekes, hogy utoljára nov. 13-án zárt 600 alatt az Opi. Azóta pedig sok jó történt. Szóval már csak emiatt sem lehet ez túlzottan tartós... Gondolom. https://www.investing.com/equities/opimus-group-nyrt-historical-data Sajnos nem úgy működik a link, ahogy szeretném. Javaslom, hogy a historical data pontnál állítsátok be az időtartamot szeptember 1-mostanáig. Érdekes megnézni.
Miért vesz 1%ot egy alap olyan papírból ami nem mozog? Raadasul 74%ban állami tulajdonban van. Szerintem itt valami más is lehet. Pl mnv elad 25%ot hamarosan nekik? Abbol akar tud venni részesedést opusbol valamelyik főtulajtol pl konzum Pe, aztán az igy befolyt összeg rendelkezésre áll pl Telenor részesedés vásárláshoz. Ez csak teória senki se vegye komolyan! Felvetés!
"Így nem csoda, hogy még alacsony súlyuk ellenére is bizonyos napokon ezek a részvények adták a BUX emelkedésének a zömét. Ebben a folyamatban a hazai alapok kissé kényszerű vásárlásai azért erős támaszt adtak az árfolyamnak."
Várható volt, hogy a vásárhelyi eredményt meglovagolják, főleg annak tudatában, hogy mi fog bekerülni a cégbe. Türkiz írta tegnap, hogy nézzük meg január 31-et, mi volt akkor. A nyugat befektetőit meg kb. ennyire zavarja a NER:
elég rossz sajnos a hangulat...a várható pozitív fejlemények mellett is, amit ki is használnak a shortos kollégák/brokerrek...a mai /esetleg holnapi/ záró után okosabbak leszünk, hogy merre akarják vinni a nagyok...reggel látható volt hogy pufferelik felfelé /720k-s vevő 580on...stb/..aki kiállt később..ott már látható volt a mai irány.. biztos voltam benne, hogy lenyomják még ebben a hónapban, hogy tudjanak gyűjteni/lentebb írtam is/...a HMV-I szavazás kimenetele, még rátett egy lapáttal...kiváncsian varoom a mai/heti zárót
Opus Global Nyrt Forecast