Topiknyitó: Portfolio 2016. 07. 05. 10:18

Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról  

Ugrás a cikkhez
Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2016. 08. 06. 09:42
Előzmény: #913  _pampa
Szerintem víz nem csak Európában van, de azért nyugodtan rettegjél, hogy a 15 millió indiai megindul Európa felé.
A több mint 1 milliárd indiai meg ott marad víz nélkül?
csendben 2016. 08. 06. 09:37
Előzmény: #917  SREd
Gondolod,hogy akire a szomj halál vár,azt érdekli bármilyen ellátás?
Akkor még nem voltál szomjas....
Phylaxa 2016. 08. 06. 09:35
Előzmény: #899  Dehogynincs
Ezt a kérdést bármely kormány megkérdezhetné szerintem, abszolút nem függ az ideológiai képzettségtől. Tehát, ha a Feriék kérdeznék meg, akkor is helytállónak találnám, ha az MSZP akkor is. A dugó kinn van. A szivacs pedig fokozatosan jön vele. EZ van.
SREd 2016. 08. 06. 09:35
Előzmény: #914  csendben
Gondolod,hogy azoknak akik ilyen erőszakos módon csörtetnek be Európába, valamelyik állam ad még jószántából jóléti "menekültügyi" ellátást? Sztem lőni fogunk már a kerítésáttörésnél, és erre tényleg all, amit írtál, hogy a recept a lövetésre is megvan a világháborúkból, és azóta még finomodott is a módszer. Én is azt mondom, hogy bár ne legyen igazam.
_pampa 2016. 08. 06. 09:33
Előzmény: #914  csendben
amiről te írsz az már HÁBORÚ!

és ott már más a "szabály".
Phylaxa 2016. 08. 06. 09:32
Előzmény: #898  Dehogynincs
Azért kell ezt meglépnünk, mert az EU töketlen és azt hirdeti, hogy bármit megléphet, bármikor. Semmi jövőkép és határozott elképzelése sincs az EU-nak ebben a kérdésben. SZerintem okosan tesszük, hogy már előre védekezünk.

De nem értem mi a problémád? ELmész és behúzod az igent, mert te úgy gondolod, abban hiszel, hogy az EU bármikor, bármennyi muszlimot betelepíthet Hazánkba. Mi ezzel a problémád? Hogy más nem így gondolja? :)

A számozott kérdéseid nem egészen értem. Mi közük ehhez a népszavazási kérdéshez?
csendben 2016. 08. 06. 09:26
Előzmény: #913  _pampa
Ha már így tetted fel a kérdést,hogy 15-16 milla elindul,akkor nyilvána választ is tudud,hogy mit csinálna ennyi ember a kerítéssel,meg a népszavazós politikusokkal...
Ha nem tudod,elárulom: eltapossák zokszó nékül.
Már az első vh.-ban is működött: első katona ráfekszik a szögesdrótra,többi meg át rajta.Azóta finomdott a rendszer...
Bár,az csak idő kérdése,hogy mikor nem a férfiak,hanem a nők és gyerekek rontanak neki a kerítéseknek...
Bár ne legyen igazam!
_pampa 2016. 08. 06. 09:12
Előzmény: #912  ts3
2020 -ra nagy valószínűleg nem lesz ivóvize Delhinek. 15-16 milla ember él ott.

amennyiben költözni kell akkor hová költöznek?

maradnak Indián belül? már alig van a térségben ivóvíz.

hamarosan megindulnak Európába a "KLÍMAMENEKÜLTEK" velük is szolidárisnak kell lennünk?

Esetleg nekik már mondhatjuk:

bocsi, de mi csak a "háborús" menekülteket fogadjuk be!

Az,hogy veletek mi lesz....minket nem érdekel....

az első percen írtam:

" vagy mindenkit vagy senkit sem!"
ts3 2016. 08. 06. 08:43
Előzmény: #903  Törölt felhasználó
"Ha elindulna 5 millió ukrán menekült hozzánk, akkor nekünk egyedül kell megoldani, vagy a többi Uniós ország is segít. "
Remélem ekkor a németek, osztrákok is elkezdenek népszavazni, hogy kell e nekik pár millió kényszerbetelepített ukrán.( szerintem egy két évtizeden belül az oroszok is megindulnak nyugatnak)
signal2
signal2 2016. 08. 06. 08:43
Előzmény: #905  _pampa
Ez valóban egy kérdés, a népszavazás viszont nem erről szól.
Színtiszta demagógia.
signal2
signal2 2016. 08. 06. 08:40
Előzmény: #895  Törölt felhasználó
Gondolom, neked is evidens, hogy az Euròpai parlament döntései ránk nézve is kötelezőek. Ha gondolod, utána nézek, hogy a Római Szerződés vagy a Lisszaboni Szerződés melypontja alapján, de ide a rozsdás bökőt, hogy de sem tudod megmondani, hogy a magyar parlament döntései melyik jogszabályi hely alapján kötelezőek mindenkire nézve. Pedig azokat sem egyhangúlag hozzák. Így működik ez a fránya demokrácia.
Egyébként a népszavazás eredményétől függetlenül nekünk az 1300 menekültet mindenképpen be kell fogadnunk, tehát kérdéses az értelme. Azt Orbán is legalább kétszer nyilatkozta, hogy nem erre az 1300-ra vonatkozi ez a népszavazás, hanem a jövőre.
Persze illett volna a kérdést korrekten megfogalmazni, korrekten vitázni és kommunikálni róla, de ez nem a fidesz sajátja. Kár.
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 08:39
Előzmény: #908  _pampa
Most előírhatja, vagy most is dönthet az Országgyűlés?
_pampa 2016. 08. 06. 08:38
Előzmény: #906  Törölt felhasználó
erről szavazunk:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
_pampa 2016. 08. 06. 08:37
Előzmény: #903  Törölt felhasználó
Egy példa: Ha elindulna 5 millió ukrán menekült hozzánk, akkor nekünk egyedül kell megoldani, "

a jelenlegi szabályok szerint Magyarországnak és az ENSZ-nek.

természetesen ÖNKÉNTES alapon bárki segíthet ha az a ukrán ÖNKÉNT úgy dönt,hogy nem Magyarországon akarja kivárni,hogy visszatérhessen a hazájába más befogadó országba utazhat.
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 08:36
Előzmény: #905  _pampa
"a kérdés az,hogy azon a szinten hozhatnak e ilyen döntést?"

Ezt a kérdést a bíróság fogja eldönteni.
Vagy gondolod hogy a népszavazás erről szól?
_pampa 2016. 08. 06. 08:33
Előzmény: #904  Törölt felhasználó
nem.

a kérdés az,hogy azon a szinten hozhatnak e ilyen döntést?
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 08:31
Előzmény: #902  _pampa
"szerintem ez parlamenti szavazásra érvényes.

csak tipp."

Az a kérdés, hogy a megszavazott áthelyezést végre kell-e hajtani.
Minősített többséggel szavazták meg.
Törölt felhasználó 2016. 08. 06. 08:30
Előzmény: #897  Phylaxa
"Ahhoz kellene egy külső határ és ellenőrzötten befogadni bizonyos mennyiséget direktben oda, ahol ezt akarják."

Szerintem félreérted az áthelyezés lényegét.
Már rég vannak szabályok hogy kinek kell a menekülteket befogadni. Az áthelyezés arról szól, ha egy országnak túl sok menekültet kell befogadni, akkor a többi ország segítsen-e neki.
Egy példa: Ha elindulna 5 millió ukrán menekült hozzánk, akkor nekünk egyedül kell megoldani, vagy a többi Uniós ország is segít.
Erre találtak ki egy képletet, hogy mikor van egy országban túl sok menekült
_pampa 2016. 08. 06. 08:29
Előzmény: #900  Törölt felhasználó
13 E „kettős többségi” szabály 2014. november 1-jétől alkalmazandó. Addig (2013. július 1-jétől) a minősített többség
megfelelt 260 „mellette” szavazatnak (a lehetséges 352 szavazatból), amelyet legalább 15 tagállamnak kell
képviselnie."

szerintem ez parlamenti szavazásra érvényes.

csak tipp.
_pampa 2016. 08. 06. 08:25
Előzmény: #894  signal2
"Akarja-e, hogy Magyarország, az EU-szerződésben vállalt kötelezettségivel szembe menve ne vegyen részt az európai menekült-válság közös megoldásában?"
signal2

most akkor az Európát érintő MENEKÜLTPROBLÉMÁRÓL vagy az Európát érintő MIGRÁCIÓRÓL akarsz beszélni?

Magyarország a nemzetközi jogszabályban vállaltak szerint teljesíti a kötelezettségét a menekültekkel szemben.

Az EU ÉRVÉNYES és HATÁLYOS menekültekre vonatkozó szabályzatának is eleget tesz.

Akkor melyik SZERZŐDÉSBEN vállalt feladatunknak nem teszünk eleget?

És végül, mi az EU közös megoldási terve?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek