Topiknyitó: profdenes 2017. 04. 01. 00:25

Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 16:30
Előzmény: törölt hozzászólás
Kérdeztem korábban, csak akkor még más volt ugye a válaszod: Alá tudod támasztani véleményed a részrehajló szabályozásról, eme részrehajló szabályozás beidézésével?
signal2
signal2 2017. 05. 03. 16:22
Előzmény: #3598  signal2
Szörnyű belegondolni, hogy milliós nagyságrendben kajálják be itthon a kormány dumáját, vagy teszik magukévá, különböző függőségi okokból.
signal2
signal2 2017. 05. 03. 16:21
Próbálod visszaadni a fals kormányzati retorikát, csak nem veszed észre, hogy nagyon gyenge lábakon áll.A CEU eddig betartott minden magyar jogszabályt. Most úgy módosították a felsőoktatási törvényt, amely betarthatatlan feltételeket szab. Tényleg nem érted, vagy szimplán csak tetteted magad, netán fizetnek ezért? Gyakorlatilag azt mondod, hogy a hatalommal való visszaélés oké. Ha ki akarunk csinálni valakit, egyszerűen hozhatunk egy jogszabályt, amely teljesíthetetlen új feltételeket szab. Öcsém!
hatosa 2017. 05. 03. 16:18
Törölt hozzászólás
hatosa 2017. 05. 03. 16:17
Törölt hozzászólás
hatosa 2017. 05. 03. 16:15
Törölt hozzászólás
signal2
signal2 2017. 05. 03. 16:08
Az idézett Lex CEU, nem más, mint a a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 4. §-ának (3) bekezdése, valamint 6. §-ának (1) bekezdése által megkövetelt jogszabály, a külföldi egyetemek elismerésének feltétele. A CEU esetében ez a 2004. évi LXI. törvény, míg például az Andrássy Egyetem esetében a 2001. évi LXVI. törvény. Tehát ilyenje minden külföldi egyetemnek van, mivel kötelező, enélkül nem működhet, mint felsőoktatási intézmény. Teljesen félrevezető erre hivatkozva azt hazudozni, hogy a CEU-nak kiváltságai vannak. Nincsenek. Bármelyik másik magyar egyetemnek is lehetősége van akkreditáltatni magát New York államban, ha teljesíti a feltételeket. A kormány ebben a kérdésben igen komolyan és sajnálatos módon megvezette a megvezethető embereket. Akinek ez nem elég jel arra, hogy bizony nem tisztességes játékos a mostani kormány, az menthetetlen.
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 16:07
"Arra gondolsz amelyiknek a nagyalmában egy 20 nm-es iroda az egyeteme?" Igen, arra. Az egy amerikai egyetem. De biztosan nem magyar... "Olvastad Magyarnak írt levelét?" Figyi, elöször azt állítottad, hogy eddig részrehajló szabályok vonatkoztak a Ceu-ra, majd a kérdésemre hogy melyik jogszabály, azt mondtad, hogy " nem eddig" Lassan egyértelmüen kellene válaszolnod, hogy volt-e részrehajló szabályozás a CEU javára, vagy sem. Fogalmazz egyértelmüen a kérdésre.
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 16:01
"Kell kötni egy megállapodást, erre nyitott a kormány." Már csak az amerikai szabályozást kell megváltoztatni, mert ott a szövetségi kormány nem illetékes oktatási ügyekben, az tagállami hatáskör. Így a magyar kormánnyal sem köthet megállapodást.
hatosa 2017. 05. 03. 15:59
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 15:53
Előzmény: #3589  Törölt felhasználó
Mármint, ha szerinted nem vonatkoztak eddig más feltételek rá, miért állítod, hogy az a tarthatatlan, hogy más feltételek vonatkoztak rá?
Törölt felhasználó 2017. 05. 03. 15:51
Ha a válaszod, hogy eddig nem vonatkoztak a Ceu-ra kedvezöbb feltételek, miért állítod ezt mégis? "Nem tartod furcsának, hogy kihelyezett oktatás folyik a CEU-n úgy, hogy nincsen az USA-ban képzése?" Nem, mivel az USÁ-nak kell elfogadnia (akkreditálnia) akit ö el akar fogadni. Ha neki így jó, akkor mi a probléma? Nem tartod furcsának, hogy a magyar kormány elö szeretné írni, hogy amerikai egyetemek milyen módon adhatnak ki amerikai diplomát?
elemes
elemes 2017. 05. 03. 15:48
Le lehet állni (átmenetileg), az IKM-ben szövegezik a lex eu módosítását, Trócsányi mondta tegnap.
bigyula 2017. 05. 03. 15:45
"A hatályba lépés után kell megfelelni. Kiegészítették az eddig nem eléggé pontosan megfogalmazott részt. Az pedig nem a tv. hozó hibája, hogy csak egy egyetem akad fenn a rostán" Mivel magyarázod, hogy pont egy olyan kitétellel egészítette ki a törvényhozó a törvényt, ami pont csak a CEU-ra nézve teljesíthetetlen? A törvényhozó tök véletlenül találta ki pont ezt? Az elmúlt 6.5 évben miért nem szúrta ki ez a hiányosság a törvényhozók szemét?
profdenes 2017. 05. 03. 15:42
Törölt hozzászólás
Phylaxa 2017. 05. 03. 15:40
Előzmény: #3577  Dehogynincs
"Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit gondolok!" Komoly egyetem! :)
hatosa 2017. 05. 03. 15:33
Törölt hozzászólás
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 05. 03. 15:24
Azzal egyetértek, hogy két Magyarország van. Talán több is. A személyeskedés elkerülése nem biztos, hogy kend érdeme. Másokkal sem szoktam személyeskedni. Nem furcsa kendnek, hogy talált egy paramétert, amiben kénytelen egyes szám második személyben megszólítani. Kend mondhatta volna azt is, a nem személyeskedők falkájában vonítok, ám nem sorolt senkit mellém.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 05. 03. 15:17
Továbbra is magányos farkas vagyok. Kendnek egyes szám második személy, nem pedig többes szám második személy. Egyébként én is ezt mondom, de abban a megfogalmazásban, hogy Kádár népéhez kádári nyelven szólnak, mert arra vevő, azon szocializálódott. A tömeg elfogadta a diktatúrát. Sőt szerette is. Kádár temetése ugyanannyi embert megmozgatott, mint Nagy Imre újratemetése. Az értelmiségről írt véleményeddel egyetértek, de én lesújtónak érzem ezt a megalkuvást vagy koherenciahiányt és értelmiségiként nem ezt vallom. Az 1%-ot újragondolnám kend helyében. Tavaly tartottak egy kvótanépszavazást 3.5 milliós mintán, ahol kb. 6%-nyi szándékosan érvénytelen szavazatot adtak le. A fővárosban 10-15%-ot.
kukutyinbenko 2017. 05. 03. 15:16
Előzmény: #3543  nemoland
Az benne a meglepő, hogy mihez adja a nevét őlédisége, és hogy ez nem tűnt fel a szolgálatoknak. Az Egymásért ügy jó példa, az egyik legnagyobb vevőjük a hárombetűs nagymagyar lánc volt...

Topik gazda

profdenes
3 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek