Az nem is lényeg. A fontos az , hogy 8k nál venni 11 fölött eladni ! :) Leminősítés persze. Most gondolj bele egy szar országnak , hogy lehetne kiváló bankja?
De hát szar! :) Az elmúlt 3 évben eddig 4x tért vissza a 7800-8000 sávba, és jó az esély rá, hogy hamarosan megint oda jut. A leminősítések várhatóak voltak, ahogy az is, hogy ez leginább az OTP-tfogja érinteni. Ráadásul gyakorlatilag egyedüli blue, ami nem tudja növelni az eredményét az elmúlt 2 évben.
A MOL és a Richter hozza az eredményt, ami alapja lehet a "csodának". Én azt nagyon nem értem, hogy az OTP mire fel rallyzott januárban, a leminősítések előtt, ami ugyancsak kizárólag az OTP-t érintik közvetlenül a magyar blue-k között.
Mindenki várja a csodát, legyen otp-s, richteres, vagy mol-os...Én most nagyon borúlátó lettem, mert azt látom mintha mindenhonnan áramlana el a pénz a minősítgetések óta, a külföldi tőke kivonulna, már ami itt volt még, és mi meg megvesszük az esést. Ez még éppen arra elég, hogy mérsékeljük a nagy zakót. DE! Hogy hogy a fenébe lesz ebből emelkedés, arról lövésem sincs. :((
Olyan long várakozás van itt, hogy ihaj..., mondom úgy, hogy én is poziban vagyok és emelkedésben érdekelt, de ez kétirányú utca. Január 27.-én volt ez 2803 is onnan nézve nem szép és ott már sokan vízionálták a 3000-et mostanra. Ahhoz képest van, aki ezt mostani árfolyamot is sikerként könyveli el, pedig nem az.
Balin! Nyílt titok, hogy neked MOl van, nekem meg Otp, de most nem erről van szó. Ez a BÉT , oszt jó napot. Zárjon 2825-ön! (akkor Oti elad, Mol vesz lesz)
Az átlag így is bőven 3K felett van. Arra most nem lehet panasz, hogy viszonylag frissek az elemzői célárak. Szóval azért aktívabban figyelik a céget, mint 1,5-2 évvel ezelőtt. A csúcs célár jelenleg 4200, és az sem túlzó egyáltalán! Elmondható, hogy ezek mind konzervatív becslések.
Igen, én egyébként korábban 1200 EPS-t jósoltam. Akkor a Marketscreener is erre számít. Még jobb! A 2023 és 2024-es becslésekkel meg nem érdemes foglalkozni. A következő évek mindig lógva maradnak. Lehetne velük projekciót kalkulálni 2021 és 2022 figyelembe vételével, de valamiért ezzel nem foglalkoznak. Így volt ez tavaly is, és tavaly előtt is.
Visszatérve ehhez a pénteki hírhez: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2023/02/eros-eredmenyekrol-szamolhat-be-a-mol Az 1120 Ft rv.-enkénti nyereség jelenlegi 2700-2750 közötti árfolyamhoz 2,4-2,45 P/E adódik. Az elmúlt évben a MOL az éves jelentés környékén 3-4 P/E érték körül forgott. A jósolt eredmény most 3-4 közötti P/E-vel 3360-4480 közötti rv. árfolyamot indokol.
inkább,csak elgondolkodtatónak rajzoltam,nem gondolom,hogy ugyanaz a mozgás lesz ,de támpontnak használható,várhatóan erős jelentés lesz,korábban rajzoltak még élnek,3K feletti célárral
Csak azért írtam, mert az adóhivatal pont ezt is szokta nézegetni. MOL-t alapból ellenőrzik a mérete miatt, ez egy szokásos rutin. Igen, a MOL jelenleg nagyon szépen tud pénzt termelni, nem vitás.
Elkezdtek az EU-ban dolgozni egy transzferár szabályozáson, de jelenleg ez a szokásos gyakorlat kb. minden multi azt csinál, ami neki jó. Lehet persze ezen sajnálkozni, de ez van. A Magyarországon működő külföldi multik is így viszik ki a nyereségüket. De mint írtam, befektető szempontból ennek neincs jelentősége, mert a cég rv.-ei a cégcsoportban való részesedést takarják, akár az OTP-nél. Az OTP sem csak Magyarországon termel nyereséget. Érdekes módon ott az OTP topicban ez evidens, és mindenki gyorsan megérti. Ide mintha direkt értelmileg csökkent képességűek járnának, akiknek felfoghatatlan, hogy mitől képes a MOL lényegesen magasabb értékteremtésre.
Igen. Én azt írtam, az idei eredménybe fognak beszámítani, de nem csak az új kutak, hanem a poliol üzem is. A tavalyi év pedig brutál. Megjegyzem kijött a KSH statisztika, az üzemanyag fogyasztás továbbra is nőtt, bár már csökken a növekedés mértéke. Azért nem semmi ez az infó sem.
jövőhét pénteken éjjel Q4 eredmény az éves kimutatásokkal együtt....remélem az osztalékra is érkezik javaslat....mai KSH adat nem tetszik a befektetőknek.....szerintem az alját látjuk a gazdaságnak és tavaszra elindulhat a pörgés csökkenő inflával és kamatokkal....
a felvetést sem értem, voltál már vállalkozó, esetleg több céget vezetve? Szerinted a Mol nem tartja be a legális szabályokat? Semmivel nem csinál mást,mint a hazai multik akik lapátolják ki a kp.t az országból......adóhivatal??? ugyan.....költségelemeket szépen pakolják ahová kell....így is az egyik legnagyobb adófizető a Mol Horvátoknak, Szlovákoknak..... transzfer díjak meg eleve költségek és majd kiegyeznek egy kisebb emelésben a Horvátokkal.... egyelőre utalják el a 83-85 mrd HUF kártérítést....tudod nem szokás a nagy halat piszkálgatni, mert a végén kiesik egy hatalmas adóbevétel....meg van az éves gyakorlat/eredmény, jól kalkulálható adóbevételekkel....persze kisebb ellenőrzések folyamatosak, de a Mol csoport szempontjából nem érdemi...
Másrészről meg kukk mindegy, hogy itthon keletkezik a nyereség, vagy külföldön. Konszolidált, csoportszintű jelentés készül a tőzsdére. Csoport szinten keletkezik meg a nyereség, ahogy tavaly és a korábbi években is. A megtermelt nyereséget kell hasonlítani a korábbi évek nyereségeihez. Szóval, ha bővült a kúthálózat, és bővül a kisker forgalom, az benne lesz az idei nyereség növekményben. 20%-ra alsó hangon lehet számítani.
Mi a szar ez a közvetlen hatás? Transzferárakról hallottál már? A MOL pont annyi nyereséget hagy a leányoknál, amennyit jónak lát. Ha úgy látja jónak veszteségesen működteti a leányt, a nyereséget itthon mutatja ki. A holdon élsz, ember? :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.