SRV-t csak valami céllal vesznek, ha vesznek. Egy fejlődésben - átalakulásban lévő cég csak úgy pl nyerészkedésből nem vesz. Ha javadalmazás van, vagy részvénycsere valamely kapcsolandó céggel, akkor. Amúgy a napok forgalma nekem nem nem utal srv-re. Mentek itt a robotok 1-5-20 db -os tételekkel. Inkább az a forgatókönyv, hogy jelentés előtti időszakban megmondják az eredményeket a fizetett/baráti újságíróknak, akik írnak valamit, ami eredményvárakozást meg lehet verni. Mert mindig a várakozást kell megverni, nem elég jónak lenni. Az újságírók etetése előtti héten viszont a baráti és érintett körrel ismertetik a már tudott eredményeket. Tehát ez a hét a barátoké, a jövő hét az újságíróké, utána jöhetnek a kisrészvényesek. Nem pro, nem kontra, csak így képzelem a jelentések előtti időszakot..Az előzetes árfolyam irány így megmondja az eredményt....
Lehet az OTP útját járjuk be, kicsit megcsúszva? Azt is megrántották év eleje óta több mint 10%-kal. Ha ezt is megrántják 10%-kal mondjuk 2650-hez képest, az nagyjából 2900 Ft. Szerintem amúgy az az oka a feltámadásnak, hogy bizonyos körök már látták az éves eredményt.
Meg kéne nézni alapszabályban, vagy a Ptk-ban, majd utánanézek, ha több időm lesz. De ami az igazán érdekes, ha már forgatókönyveket gyártunk: Tegyük fel, a cég mégiscsak veheti magát. Tegyük fel, pár napig még így is tesz. Akkor oda jutunk, hogy jövő héten már csak két hét a jelentésig, és akkor már intézményi befektetők is elkezdhetik veszegetni... nem lennék szomorú, ha ez lenne a (valós) forgatókönyv... pezsgő kibont, tölt, és hátradől. Kellemes utazást, minden MOL részvényesnek! ;)
Szia. "2950 ha jól emlékszem.....ez könnyedén meglehet remélem nagyjából jól emlékszem a számokra". Ennek utána tudnál nézni? Érdekel szerintem sokakat. Köszönöm
Emlékeim szerint az éves közgyűlés időpontja előtt van egy 30 napos határidős korlát....de ezt is csak emlékezetből írom.... eredmény jelentések előtt nincs ilyen követelmény, de tévedhetek is
Szia! Több vezetői javadalmazási opció is létezik, az egyik a részvényérték alapján egy célárhoz kötött javadalmazási rendszer melyben minden évre meghatároznak egy részvény célárat. Az elmúlt évben kb. 3120-3170 lehetett -nem pontosan emlékszem, április/májusban fel is húzták eddig az árfolyamot....a jelenlegi célár 2950 ha jól emlékszem.....ez könnyedén meglehet remélem nagyjából jól emlékszem a számokra
Én is így tudtam, azt viszont nem, hogy a SRV le van korlátozva... mondjuk van benne logika, mert ne ezzel nyerészkedjen egy tőzsdei cég, hogy miközben már látja a saját jelentését, veszi magát, míg a (leendő) részvényesek csak a sötétben tapogatóznak...
Jogos a kritika. A mol fiaskó után decemberben elment az egésztől a kedvem és a richterben kerestem menedéket. A mollal kicsit úgy vagyok most már mint Bakter, nekem nagyon nem szimpi ami itt zajlik az Orbán-Hernádi összefonódás, stb... Most úgy voltam vele utazok itt egy kicsit még és megjátszom a rést. A minimális cél megvolt, meglátjuk mikor dobom be a törülközőt. Megyek be otp-be, meg várom a Richtert fel a réshez, ezek a rövidebb távú célok.
Most valamyik olajszektor indexhez van kötve, a szektorhoz képesti relatív árfolyamteljesítmény alapján van a bónusz. Nem akarok butaságot írni, majd megnézem a részleteket. Ha az alapján akarnak bónuszt akkor össze kell kapniuk magukat :D
Nem saját részvény vásárlás lesz ez, gyerekek? Lehet, január végén van valami forduló, a javadalmazásiban, vagy mit tudom én. Hogy 3 hétig így húzzák... azt nem mondom, hogy elképzelhetetlen, de a tavalyi év után nehezen hihető. (Csak találgatok, de persze örülök, ha megy!)
Türelem, a Richter is beérik. Most nem kedvez neki a Ft erő, már írtam ott. A Ft trend azonban fordulni fog, és akkor a Richter is. A MOL sajátos, magas diverzifikációjának köszönhetően rezisztens az árfolyam mozgásokra. OTP mint tudjuk a Richterrel ellentétesen érdekelt. Amit nem értek, hogy itt az OTP rally végén miért ugrottál be oda, lecsökkentve a MOL kitettségedet. De nem bántani akarlak, csak én nem értem.
Szinte nyitás után azonnal megjött a 2.750-es riasztás, gondoltam jó napunk is lehet. Délig még ráérek. 😁🤜🤛 De még nem döntöttem el, hogy kiszálljak e 2850 körül, vagy hátha alapon hagyjam még. Az én alaphibám nem is a stoppok használata, hanem sokszor túl korán kiszállok. 😁 És vissza már nem merek. 😁
Szia. Jó reggelt. Szerinted a cég az egész évi hercehurca után a részvényeseket kiengeszteli egy szép vaskos osztalékkal? Összegre mit gondolsz: Milyen sávban? Cash van most rendesen ...
Szia. USA ban tegnap rendesen örömünnep volt. Mehet tovább. FEB 17 jelentés!! Utóbbi napok hírei is támogatják. Osztalékra majd kíváncsi leszek. Sok nyerőt
Törölt felhasználó2023. 01. 27. 07:44
https://invst.ly/-4awh Jó reggelt mindenkinek! Mai elsődleges cél a kék vonal fölött maradni! Jó kereskedést, délután jövők! :)
annyira vejem a fejem még mindig...pedig itt beszéltük hogy mindenkitől elszedik és megy az etetés...annyira jó lett volna 2x ennyivel indulni a vonattal...és a vicc hogy simán rá tudtam volna még venni tegnap is de nem akaratm már zavart a 2650 letörése... de az is egy színjáték volt...nagyon grat a kitartóknak
Nekem az a lényeg mára, hogy zárjunk a 200 napos felett. Minden további 2 Ft, amivel felette leszünk, az ajándék. A hab a tortán. Ha a 200 napos felett zárunk, könnyebben lesz meg a 2800 holnap délig! :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.