Szerintem ebbe ne menjünk most bele (sokféleképpen lehetne definiálni az egészen lazától a nagyon szorosig), nézzük inkább gyakorlatiasan, Merkel pl. elsősorban a német érdekeket képviseli, Macron a franciát, stb.
A világban mindig is erőcentrumok vannak, célszerű ha beletartozunk az egyikbe. Az oroszban vagy kínaiban kuss lenne a nevünk, az amcsiban udvarias kuss, az Eu-ban viszont a tényleges súlyunknál nagyobb beleszólásunk van. Tény viszont, hogy egységesebbé kéne tenni, hogy jobban állja a versenyt, a DK programja szerintem nagyjából erről szól. Viktor meg kimazsolázná az EU-ból is meg a többiből is amit lehet, csakhogy ez meg nem működik.
Mit értesz nemzetállamon? Orbán doktor valóban előszeretettel használja a nemzetállam fennkölt ámde zavaros fogalmát. Az eu legnagyobb tagállamai nem nemzetállamok, de kisebbek sem nagyon. Ha már ep-választásról van szó, akkor sorold föl az eu nemzetállamait vagy legalább egy-kettőt!
Te bújod és tartod fontosnak a brüsszeli Parlamentet, Bizottságot és olvasod a jegyzőkönyveiket. Tessék ezt is elolvasni. Egyébként a DK elismeri, az, hogy téged ez nem érdekel, arról nem tehetnek. :)
Világosan értem, ők a szorosabb együttműködés irányába mennének, Viktor nemzetállami koncepciója meg az adjatok pénzt és ne ugassatok bele semmibe. Az Eu tele van önérzetes nemzetállamokkal, így ez a szorosabb együttműködés szerintem egy nagyon hosszú és lépésről-lépésre végbemenő folyamat lesz, ami miatt én nem izgatnám magam (főleg, hogy ki is lehet lépni belőle). Ismétlem, már most is vannak olyan dolgok, amiben az EU egyesültebb államok, mint az USA, pl. egyik EU-s országban sem lehet halálbüntetés, míg az USA államai szabadon dönthetnek ebben a kérdésben.
maga a párt pár tucat ember! . lényegtelen! az a fontos, hogy kik támogatják őket a háttérből! . ez pedig általában nem nagyon szokott publikus lenni.... . ezért nézd azt, hogy kik azok akik szavazatukkal támogatják őket. . véleményem szerint (én nem vagyok szakember) ugyanaz a fő szavazó bázis mint az SZDSZ, LMP esetén is volt. . Ezért max. odáig képes erősödni mint az elődök. Mit mondott a MOMENTUM az indulásnál? Soha nem fog szövetkezni olyan erőkkel akik már "érintettek" voltak kormányzásban.... . ??????????? . kb. ennyire hitelesek ........
Az szdsz-nek köze nem volt a liberalizmushoz. Legtalálóbban a Csurka-fée másságizmus írja le a pártot. Egy liberális vagy demokrata párt nem áll össze Hornékkal. Horn személyében is képviselte az egypártrendszert, a halálbüntetést, a forradalmi munkás-paraszt hatalmat, a megszállókkal való kollaborálást, a titkosszolgálati módszereket, a kommunizmust.
Szerinted az átlag magyar szavazó is ennyire szofisztikáltan gondolkodik? Gyurcsányék a magánéleti gondjaikat így oldották meg. Egy szenvedélybeteggel nem lehet együtt élni. Gyurcsány masszív alkoholista.Klára asszony kimegy a gyerekekkel, Gyurcsány meg itthon piálgat. Gyakorlatilag elválnak, ha formailag nem is. Gyurcsány csak látszólag brand. Az Apró-klán nélkül nem lenne a fasorban sem. Nem hiszem,. hogy a klánban különösebb szava lenne, az őszödi beszéd kipattanása óta meg különösen nem. Klárából hamarabb lehet női miniszterelnök, mintsem Gyurcsány visszatérjen kormányfőként.
Valóban az MSZP-től, a Jobbiktól és az LMP-től vettek el szavazatokat a többiek egy tisztán listás szavazáson. Szerintem semmi köze a hazai választásokhoz, de majd meglátjuk. Ott azért egy kicsit többen mennek el szavazni, ráadásul a legszűkebb lakhelyet érinti a dolog. Brüsszel kontra "Bélapátfalva". Nem hiszem, hogy bármilyen közös lenne a két választásban.
Pampa, ez úgy hülyeség, ahogy van. . A szadesz -főként fénykorában- egy liberális párt volt. Az LMP mikor volt az? Soha napján. Ezt csak próbálták sulykolni, de attól még nem volt igaz. Minden normális párt programjaiban kell lennie közös pontoknak (szabadságjogok, pl.), de attól még nem lesznek azonosak sem programok, sem a pártok. Az meg, hogy a "romjaiból kihajtó" ??? - sem személyi, sem szervezeti összefonódás vagy öröklődés nem igazán volt. . Ugyanezek kábé elmondhatók a Momentumról is. Az SzDSzX-ezés csak arra jó, hogy ijesztgessék az embereket.
Nekem világos, hogy a DK mindent megszavazott ami a saját törvényeink helyett a brüsszeli törvények érvényesítését célozta. Be is ismerte, hogy Központosított EU-t akar. Én értem őket. A kérdés, hogy ti is? Ha jól tudom a liberális csoporthoz csatlakoznak a Momentummal együtt az EU parlamentben, tehát át akarják alakítani a kontinenst. Ez számomra világos.
A kérdés az, hogy ha ez sikerül, akkor teljesül az igéretük és a "nagymama végre láthatja karácsony előtt az unokáját?" Mert szerintem ennél többet nem sokan értenek a programjukból. :)
Tökmindegy kire szavaztunk. KGBélák és hasonszőrű kártékony pofák indultak. Egy fidesz hívő Deutsch Tamás kapcsán értelmezni tudná a kereszténydemokrácia vagy a család fogalmát? Itt Orbán brandje számít. Ebbe a brandbe csomagolva Caligula lovát is el lehet adni a népnek.
Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson