011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.
Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.
"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.
A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.
Háttérinformáció:
Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.
Nah, köszönöm Tökéletes meglátás, szebben fogalmaztad meg a véleményem Az utolsó probléma a vezetővel, hogy gyorsan tőkét bevonni 4000 felett, pedig tudta! Hogy a támogatás lejárata végén a kereslet vissza fog esni...biztos hogy tudta...
Ugyanezt a hibát követte el az egyik rokonom, aki 100 évre tervezett, aztán megfordult a szél és kártyavárként dőlt össze a cége, az arany áron megvásárolt technológiát ócskavas áron értékesítve. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy korábban annyira jól muzsikált a cég, hogy nem spekulált az adóalap minimalizációján, így a mostani nyugdíja elfogadható életet biztosít számára
Ez a gondja a mamutnak, mire megszokta volna a klímaváltozást, kihalt. Elindult a hőszigetelési támogatás, az egyirodás cégek azonnal meglovagolták, behozták, beszerezték a szigetelőanyagot és learatták a támogatást. A nagy cég meg nagyot álmodott és nekiállt felépíteni több gyárat. Mire elkészült, kifutott a támogatás és maradt a vagyon és az adósság. A vagyon meg csak annyit ér, amennyit termel, különben csak viszi a pénzt. Nekem a főtulajjal egy bajom van. Mikor elindult az emelkedés, 1000 forintnál megszólalt, hogy akár 2 ezerig is mehet az árfolyam, annyira jók a kilátások. Egy hónap múlva el is érte az álomhatárt, akkor már úgy érezte, hogy 3 ezer is lehetne. Ehhez 4 hónap kellett, akkor érkezett a következő jóslat, legyen 4k. Ez 4 hónap múlva teljesült is, akkor legyen 5k. Mi van itt??? Negyed évente kell újra tervezni??? Akkor ez csak hasraütéssel működik? Úgy látszik, igen. Fogalmuk sincs a valódi értékéről.
Én a 2400as vagyok, extrém esetben vártam volna csak 2000 alá Nem mondom, hogy ez a hír bármilyen módon befolyásolja az árfolyamot...nincs jelentősége az árfolyamra...rövid távon, ha a master jól mászik ki a gödörből, akkor hosszabb távon sem, a chart szerint már nem nagyon kellene esnie...
Egy év alatt 1625 köbméter gáz fogyott nálunk, kétszintes ház, kb 200 négyzetméter fűtése, 5 személyre meleg víz, plusz a főzés. Sok, vagy kevés? 2002 ben volt a ház teljes felújítása.
Nekem ebben az a fura...hogy miért nem csinálja meg a market? Ha neki is az érdeke Vagy már annyira nem hisz az MP-ben, hogy inkább mással társulna? Nehogy ha gáz van, vigyék a hitelezők a gyár felét? Szerintem ez egy burkolt minicsőd előrejelzés...SZERINTEM!!! Nekem ez a meglátásom vagy ezt a következtetést vonom le...a market nem akar a Masterral bukni...ezt az érzést adja át...nem értsetek félre, szerintem nem kellene ennek a cégnek gázban lennie, de túl sok tőkét vont be, túl sok adósságot kapart össze...és a mérete nem tudta lekövetni, szóval most az a dolga, hogy kezelhető méretűre zsugorodjon vissza... Ez a meglátásom, véleményem
Nagyon rossz állapotú a magyar lakások hőszigetelése összességében, azért ezt is vegyétek figyelembe... ez egy olyan, környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható kérdés, amit nem lehet sokáig a levegőben lógva hagyni... Egyébként idén sztem eddig nem mondható annyira enyhének a telünk...
Nekem az is bajom, Hogy a panelbann Élők akik ugyebár nagyon sokan vannak a szavazatok miatt extra olcsón kapják a fűtést… Ezért drágább egy panel lakás mint Monte Carlo ban egy kaszinó.. Gyakorlatilag nincsenek rászorulva a panel szigetelése a másik gond amit te is mondtál az emberek annyira rászoktak a támogatásra hogy önerőből nem képesek megcsináltatni semmit!! A mostani támogatások meglátszott támogatások sajnos
A fűtő energia még mindig nem annyira drága, hogy támogatás nélkül valaki nekiálljon ész nélkül szigetelni. Ráadásul egyre enyhébb az időjárás. Már nem is az a reklám a szigeteléshez, hogy meleg legyen, hanem nyáron kizárjuk a forróságot .
Masterplast
011. április 20.-tól Masterplast Nyrt. néven működik tovább a Masterplast Group Zrt., a váltás része a társaság középtávú stratégiájának. A vállalat az első negyedévben 13,1 millió eurós bevételt ért el, amely megfelel az előzetes terveknek.
Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult át 2011. április 20.-tól a Masterplast Group Zrt. A működési forma váltással együtt átalakult a vállalat legfelső vezetése is. Létrejött az Igazgatótanács, amely ellátja az igazgatóság és a felügyelőbizottság feladatait. Az Igazgatótanács elnöke Tibor Dávid, alelnöke pedig Ács Balázs. Létrejött az Audit bizottság is, amelyben az Igazgatótanács független tagjai - Bojár Gábor, Dr. Gara Iván, és Andrew Szőnyi - kaptak helyet.
"A jelenlegi átalakulás szerves része a vállalat középtávú stratégiájának" - jelentette ki a változással kapcsolatban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. "A cég fejlődése már évek óta ezen stratégia alapján történik, és amint elérkezettnek látjuk az időt újabb jelentős lépést teszünk a tőzsdei bevezetés irányába" - tette hozzá Tibor Dávid.
A Masterplast Nyrt. 2011. első negyedévében 13,125 millió eurós bevételt ért el, amely megegyezik az előzetes célkitűzésekkel, és csak minimális mértékben marad el az egy évvel korábbi, 13,302 millió eurós forgalomtól. "Elégedettek lehetünk az első három hónappal, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben végrehajtott racionalizálás miatt kevesebb leányvállalattal dolgoztunk, sikerült megismételni a tavalyi bevételt" - közölte az első három hónap eredményeivel kapcsolatban Tibor Dávid.
Háttérinformáció:
Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.