Amugy varom az uj lehetoseget majd a piacon, de ahhoz itthoni piacon nagy valtozasnak kell jonnie. Allampapir minden eves kifutasnal feltorheto. Szakaszolt negyed eves betolasok vannak, ha kell es ugy erzem visszaforgatom tozsdere. Mindenki masnak minden jot! Udv
Mindenki eleteben lehet valtozas, puaccal szemben plane. Ami nem megy, nem kell eroltetni. A Randomnal meg iden lejaro TBSZen is lekotve MAP+. Fel ev abban is lejar mindjart, akkor meg azzal meglatom szeptemberben visszajojjek-e nagyobb tradekre. Maradek kis penz nem hoz annyit, hogy megerje. Buszke vagyok magamra, hogy kitoltam a 13eve felgyulemlett zset, tudtam megallni ha kell. Nem megyek esz nelkuli tradekbe bele, tudok varni. Ez is kihivas, es folyamat. Mondtam mar anno, ha nem keresek a tozsden, az sem gond, elek kozben, mentek az ingatlanok is tavasszal, most pihi
Hát nem tudom, én nem látom hogy a piac másmilyen lenne, mint bármikor máskor, én a kis papírokon sem keresek kevesebbet mint máskor. Ha valami mozog az most is mozog, ha valamiben fantázia van abban most is fantázia van, és mindig van valamiben fantázia, a legjobb benne hogy sokszor reggel még fogalmam sincs mit veszek napközben és mi hoz ajándék pénzt. Szóval, én nem értem miért álltál félre, egyszerűen fel kell venni az adott időszak ritmusát, és egyből máshogy látod.
Este bealudtam a linkelt podcastom mellett, aminek temaja igy kezdodik, ami szinten kedvenc, es ide vago mondat, idezet: Régebben azt mondtuk, hogy "amikor már a háziasszonyok is részvényeket vesznek és már az elsősorban általuk fogyasztott sajtótermékekben is a részvényekről szólnak a híradások, a profiknak akkor kell eladniuk" 🙄🙄🙄 👍👍👍 👏👏👏 😀😀😀 Hat nem csodas a penzpiac?? 😉
A tozsden mindig Andre Kostolany jut eszembe ezzel a sok forumos spekulanssal 😃 "Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni." Elkepeszto milyen harc es csata megy a penzert. 💰💴💵💶💷🤑
A piac mindig valtozik. 2008as Suprime utan termeszetes volt, hogy a blue chipekkel kicsik hanyatlanak. 2007-2014ig estek, de 2015tavaszaig alltak kb, es kellett egy Buda Cash csod, egy Quaestor csod hozza, hogy NER penzt visszahozzak bennuk, onnan 2017-2018ig stabilan mentek fel. Bux is onnan indult meg 2011-2015kozotti 4eves alulteljesitesbol. Bux mai napig ATH, kis papirok negyedere, felere estek vissza. Irto sok penz van beragadva. Nem csak itt a ket pozit leiro reszvenyesnek, hanem az osszes kis papiros tradernek. A piac ezugyben valtozott. Ner egyelore visszahozta a penzet, ami kiment BCash es Quaestor csodnel. A broker cegek csodjenel 3700-4000korul volt OTP. Senki nem hitt benne, hogy 4ev oldalazas utan elindulnak es broker csodok mellett, kozben elotte volt Suprime. De mint a nyil, megundult a piac fel, ahogy konzumba es opusba belepett a NER, es kimondtak a tozsdefejlesztest, na es a devizahiteleseket ekkor megmentettek. Kuvancsi vagyok milyen impulzusok jonnek a jovoben a BETre. Az uj generacios traderek, gyerekek, kamaszok, fitalok, vilagnyelvet beszelo emberek mar usa piacra es kriptora tradelnek. Fiatalok bitcoint banyasznak gepeikkel. Itt forradalmi valtozast igenyel a magyar piac. Ismet ala kell allni a tozsde ala a kormanynak. Ennek gatat szab most a valasztasok. Ki tudja mi lesz, addig fejleszteni talan fekesleges, amig nincs meg a stabil ujabb 4ev, kis papirokba semmikeppen. Fidesz bukna, NER papirokkal mi lenne? Igy is szenvednek. Es meg a valasztasokig amugy is jon egy hatalmas bizonytalansag mi lesz coviddal? A helyzet vacakabb, mint tavaly nyaron. Tavaly nyaron minden nyilt ki, most mar "mindenhol" zarogatnak, szigoritanak vissza, kozben fel vilag belove vakcinaval. Fogy a nep, lakossag, vilag. Pusztulasok ozonviz, tuz esetek, viharok. Kozben folyamatosan aramlik be az arab es tobbi nepseg europaba. Fogalmam nincs mi lesz ebbol, en ezert a jelenleg biztos hozamot valasztottam Allampapir+ formaban es ingatlanba diverzifikalva. Tozsden minimum penz, de utobbi idoben az sincs forgatva. Bux ATHn, de igazabol ures konyvek mindenhol. Erdektelenseg jellemzi piacunkat, alapok veszik a kotelezo veteluket, mert a reszveny es vegyes alapoknak muszaj koltenie a lakossag penzet. Kb ezek az alapok csapnak szerintem ossze. Nelkuluk ures a konyv, otp-ben 50-100darabos tetelek. Csutortok vagy pentek reggel 9.10kor 1090db OTP forgalom es 850darab Richter forgalom volt. Ez a lakossagi erdeklodes es vetel. Egy ember tobbet tradel. A nap hatralevo felsben megjonnek az alapok vetelei, es az ures konyvekkel azt csinalnak, amit akarnak. Kb ez van. Mivel a lakossag penzebol kell hazai reszvenyeket tartani, igy elkoltik azt arra, de kis fosokat nem vesznek, nem vehetnek. Marad 3db osregi 30eves cegek vetele. Hat ez irto gagyi. En kialltam pausere ezert. Barmikor visszalephetek a piacra. De nem ilyen piacon fogok kereskedni itthon, mikozben 5%os atlaghozam van allampapiron gondolkodas, kockazat nelkul. Na persze van penzromlas is, es nagyobb, mint az 5%os hozam, de ez a biztos most, es a biztos ingatlan, ami mindig ugyanannyit er, mint mas ingatlana. 1lakas mindig 1lakas lesz. 1million is, 100million is. Erteke ugyanugy megy le es fel, mint az osszese, es aranyaba mindig ugyanazt kapom erte aznapi eladassal.
Jo nagy rizikot vallaltok, de kis kockazat kis penz, nagy kockazat nagy penz. Oszi lezarasoktol, covid delta es gammatol nem tartotok, higy meg nagyobb penz kiaramlas lehet? Vagy, hogy ilyen 50-190millas befektetok megunjak es eladjak, mert blue chipek mennek fel ATHk fele, ezek meg eves aljakon?
Jajj Éva, köszi a dícséretet, de én inkább csak szerencsés vagyok. Aztán lehet, hogy most fogok majd bukni egy hatalmasat. Most nagyon sok opust begyűjtöttem már 235-250 között és úgy érzem hamarosan adni is fogom, mert eléri a tervezett céláramat. Ebben a rv-ben tényleg türelmes vagyok, most 10 millió feletti nyerőre számítok.
Nem szívesen fizettem hidd el azt a sok adót, sőt még ahhoz is részvényeket kellett eladnom, hogy ki tudjam fizetni. Csinálhattam volna TBSZ-t, de akkor még azt gondoltam, hogy hamarabb lesz szükségem a pénzre, ezért maradt a sima számlán és adóztam. Érdekessége a dolognak, hogy most májusban bekérte a NAV az összes igazolást adóellenőrzés címén. Gondoltam, hátha megsajnáltak és visszaadnak belőle egy keveset, de tévedtem. Kaptam egy 10 oldalas jegyzőkönyvet, hogy mindent rendben találtak.
okos vagy, hogy nincs deficites papírod nekem legalább 10 van és nem csak a legkisebb legszarabbak, hanem mid-cap-ek, vagy izé, amik annak számítottak még régebben
Értem amit írsz. Álltam én is 55ön de kiálltam. Meglátom mèg mi lesz,ha lemegy 50re veszek.😉 Kispapírok elég rizikósak mostanában :( Szerencsére nincs deficites papír a portfóliómban..(kopp-kopp)
leves