ott a pont nálad Photo ezt érzékeltem, hogy nagyon sikeres, türelmes és ügyes tréder vagy szerintem téged kéne faggatni ezek után a siker titkáról örülök, hogy itt vagy, ebben a topikban :)
Vannak esetek, amikor kitartóbb vagyok. Most például szinte mindenben be vagyok ragadva, szóval muszáj a kitartás, ha nem akarom bukóban eladni, azt pedig nagyon nem akarom. Ma olvasgattam itt a fórumodban, hogy többen is a portfólióddal foglalkoznak. Felmerült bennem egy érdekes kérdés, mégpedig az, hogy most én is mindennel be vagyok ragadva, szóval a portfolió huszárok szerint nagy szarban vagyok. Ennek ellenére én mégsem gondolnám ezt, mert ez egyrészt ez egy pillanatnyi állapot, másrészt azt is fontos figyelni, hogy honnan számolom, melyik évhez viszonyítom, mennyivel kezdtem el a tőzsdézést, illetve mennyi pénzt vettem ki belőle. Ha ezeket mind számtásba veszem, akkor szerintem nagyon jól megfogtam a dolgokat. Ehhez persze kellett egy őrült konzum, opimus rally, amit szerencsére sikeresen megcsíptem. Persze bizonyára vannak, akik sokkal jobban csinálták, de nekem keresett egy lakás árát Budán, simán tudtam fizetni 15 millió SZJA-t (na ez nem esett jól) és még mindig megvan a kezdő tőkém 7 szerese, úgy, hogy mostanában elég sok milliót ki is veszek a tőzsdéről. Egyébként, ha csak az idei évet nézem, most pont annyi a portfoliom értéke, mint januárban volt, úgy hogy kivettem nagyon sok milliót és per pillanat szinte mindennel bukóban vagyok.
kívánok neked sikeres kereskedéseket, és például szívesen venném, ha beírnál te is néhány trédet, ami sikerült, vagy megfontolást, hogy mit vennél és miért, mindegy, bármit beírhatsz, ami hasznos lehet bárkinek
ha már választás elé állítottál, akkor ha megengeded, maradok annál, hogy lezárt, befejezett trédeket adok be, amik meg is történtek nem hárítok, ha valaki kérdez a beragadásaimról, csak nincs értelme itt tárgyalni, mert azok meg nem történt eladások
tudod, azért kedvellek nagyon, mert sokszor "egy húron pendülünk", azaz majdnem ugyanazokat vesszük, csak annyi a különbség, hogy szerintem kitartóbb vagy nálam, sosem felejtem el az opus kivárásod 210-től 270-ig és akkor nagyon sokat nyertél is és általában kitartóbb vagy az eladásokkal és így sokkal többet nyersz is
láttam, mert jöttek a kis táblák épp akkor, amikor a megakrant lerántották kaptam 55.5-ön és 55-ön DM-et el tudod képzelni, ki az, aki itt ad? én nem is értem, de mindig adja valaki 55-ig alatta eddig egy grammal sem
"Persze ha azt akarod megtudni,hogy milyen sikeres összességében a módszer, akkor már vakarhatod a fejed," totoro, nekem van "módszerem"? azt hittem eddig hogy csak könyvet olvasok és nézelődöm de ha módszernek nevezhető, hogy kizárólag pluszos kispapír eladásokból összeszedtem 800 richterre valót, akkor EZ a módszerem
pontosabban azt nem láttam , amikor leadták 6.4-ig, mert közben kaptam DM-et 55-ön és 55.5-ön, néztem, mennyit kaptam, mindet, amit akartam aztán visszaugrottam a megakranhoz, akkor akart még adni , beálltam 6.5-re venni, de kiugrott az eladással
nem is sikerült ma más, mint megakran a vételek és az eladások : Megakran Vétel 10000 db 7 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7896311, idő: 2021.08.06 11:18:46) Megakran Vétel 9987 db 7 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7912741, idő: 2021.08.06 11:20:29) Megakran Vétel 13 db 7 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7912741, idő: 2021.08.06 11:29:49) Megakran Vétel 10000 db 6.95 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7912749, idő: 2021.08.06 11:44:43) Megakran Vétel 10000 db 6.9 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7912746, idő: 2021.08.06 11:44:43) Megakran Vétel 10000 db 6.85 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7896001, idő: 2021.08.06 11:44:43) az eladásokat csak "szűkre" tudtam beállítani, mert 7.5-ön már 250K, 7.4-en 150K benyüzsgött szóval az eladások: Megakran Eladás 10000 db 7.2 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7913030, idő: 2021.08.06 12:51:53) Megakran Eladás 10000 db 7.2 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7913035, idő: 2021.08.06 12:51:53) Megakran Eladás 10000 db 7.25 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7913100, idő: 2021.08.06 13:51:38) Megakran Eladás 10000 db 7.25 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7912857, idő: 2021.08.06 16:11:32) Megakran Eladás 10000 db 7.25 Ft áron teljesült (szerződésszám: 7913606, idő: 2021.08.06 16:11:32)Megakran összesen 14 500 HUF
Photokám, ha ez volt a vége a richter emelkedésének, akkor nagy pofáraesésnek nézek elébe, ma is vettem 120 darabot, még mindet 8700 alatt láttad a megakran lerántását? én megint nem , de a legalacsonyabban 6.85-ön álltam benne berögzítetten, odáig megkaptam
nyílván senki nem szeret a beragadt tételektről beszélni. de attól még ez is hozzátartozik a kereskedésedhez. tehát két lehetőséged van: 1) megy tovább a topik úgy, ahogy eddig, és rutinosan hárítod az időnként mindig felmerülő "szépek a nyerők, na de mi van a beragadt pozikkal" kérdéskört. 2) a napi beszámolóid mellett monjduk havonta a csinálsz egy összegzést, hogy az éves nyerőd eddig X Ft, a meglévő pozikon pedig van Y millió nem realizált veszteséged.
létre kéne hozni egy "sóhajtozók topikját", ott írhatják a népek, ki, mikor, mibe, mennyin ragadt be de nem gondolom, hogy az a topik sokáig fennmaradna
""van közünk hozzá?" - mindig itt akad el a történet. Mert amíg a napi
nyerőkről van szó, akkor mindenki számára publikus az eredmény, amint
valaki rákérdez a beragadásokra, nem realizált bukó nagyságára, akkor
jön a "mi közöd hozzá, ne turkálj a zsebemben". na, ez sem igaz tavaly volt, hogy kérésre leírtam a legmagasabb beragadásaim de ebben ki szeret kéjelegni? mert én nem
totoro, ebben a topikban a MEGTÖRTÉNT, LEZÁRT trédjeimet írom be a meg nem történt eladásokról, azaz a beszorulásokról miért számolnék be részletesen ? természetesen / természetesen? / nekem is van rengeteg beragadásom az összes kispapíromban egyedül a richtert sikerült ----- eddig még ----- beragadás nélkül kikormányoznom pedig volt 800 darabom is belőle két hete még mindent be fogok írni, ami megtörtént amióta megcsináltam ezt a topikot, ezt teszem megtörtént kereskedéseket írok be amit meg írtam lejjebb, hogy ha mindent átváltottam volna..... az a volna, mert nem vállaltam be a némelyik papírban kisebb, némelyik papírban meg jó nagy bukókat ez inkább egy tanulság számomra a jövőre nézve: az ellehetetlenített kispapírok helyett sokkal jobb ezen a tőzsdén richterben kereskedni nem volt ez mindig így, mármint a kicsikben de most ez van
"amíg nem realizál, addig mégis mit írjon be" - mondjuk a meglévő portfólió nem realizált veszteségét :) "van közünk hozzá?" - mindig itt akad el a történet. Mert amíg a napi nyerőkről van szó, akkor mindenki számára publikus az eredmény, amint valaki rákérdez a beragadásokra, nem realizált bukó nagyságára, akkor jön a "mi közöd hozzá, ne turkálj a zsebemben". abban igaza van, hogy ez az ő topikja, így arról számol be, amiről akar, és arról hallgat, amiről hallgatni akar :)
leves