Na azért ez így nem igaz, l. pl. a MasterPlast-ot. Ott nekem is volt egy gyors köröm még reggel, csak túl korán kiszálltam az erre szánt minipakkal. A többit viszont tartom, 610 körüli átlaggal. :-)
és lehet, hogy hülyeség, de vettem 296-on appeninnt, már ezer éve nem érdekelt: APPENINN Vétel 1000 db 296 Ft áron teljesült (szerződésszám: 6916943, idő: 2020.11.12 13:03:33)
nem tetszik, hogy kelted ellenem a hangulatot a wallis topikban 1600 darabot adtam ma, a többi eladó nem én vagyok oké? elárulom azt is, bent állok még 2K darab eladással 84.5ön és 84.7-en összesen 2000 darabbal megköszönném, ha leszállnál rólam
az égvilágon semmi nem történik sehol, remélem, neked jobban megy:) cig-be megérkeztek a 20-30K-s eladói tételek, úgy látszik, most egyelőre ennyi volt
"Mert nem felhúzza az árat a napizó, hanem letolja." elképzelhető, van ilyen napizó, esetleg saját gyakorlatodból veszed? mert én nem ilyen vagyok javaslom, nézd meg a tegnap esti kereskedésem cig-ben, beadtam este 10930-as hsz tegnap még 311-re is adtak, aztán kezdték megindítani én már hetek óta beálltam eladásokra, az első eladott tételem 321-en ment ki és miért? mert nem adom azonnal, mint a majom várok, hogy beinduljon és akkor sokkal több lesz a nyerő, ha feljebbről indulnak az eladások másik dolog: nem állok be hatalmas tételekkel eladni, visszanézhető, 500-800-900 darabok eladása történt nehogy már ez akadályozta volna az emelkedést azonkívül én lefelé minden áldott forinton vettem, elnézést, hogy néha adni is szeretném a wallisban meg nem lehet másképp kereskedni egyelőre, veszek és adok 2-3 forint mozgással
De ez nem így működik. Mert nem felhúzza az árat a napizó, hanem letolja. Ismert technika, hogy eladói oldalra rááll a daytrader egy kisebb pufival, főleg ha a rés már kellően magas eladó és vevő között. Gyakorlatulag ráadatja magára a pakkot, olykor még magára is dob kicsit, hogy vigye le. Aztán hogy megvan a csomag már teszi is át eladásra. évike pont ezt tudta pl a wallisban kihasználni, vagy set és delta is így működik. Azt ne mondjuk már ki, hogy ez felfelé hajtja az árfolyamot. :)
Ha valaki ugy is ul benne es tudja ugy is felmegy, annak mindegy. Ha van penze, meg jo is ha tud csipni akkor 3-4%kal olcsobban is. Ezert tudni kell mertekkel vasarolni. Ugye most mar tobbnyire mindenki teljesen elkoltotte a penzet. Lattam a heten is futurban jott fizetes abbol vett, tegyen mas is igy mondatot
És akkor ne beszéljünk arról, hogy milyen káros, amikor 3-4%-os nyerőkért folyamatosan letolják az árfolyamot egy totál forgalmatlan napon. Ismert daytrader technikákkal.
A bef.alapok,mióta a MANYUP bedarálásra került elhúztak,mint a vadlibák,pedig a forgalmat azok generálták.a fórumozó jelenlévők teszik a dolgukat,csak sajnos nem bővül a kör.
Nem lenne nagyobb a likviditása, mert a ki-be ugráló befektetők 95% bukna, hiszen nem találná jól el az irányt. Tehát lenne 5%, aki nyerne, 95% akinek végkép elvenné a kedvét a piaci befektetéstől az eredmény. Menne a megbízható megoldások felé: párnaciha, állampapír. Jót tenne ez a rv piacoknak? Nem. Te is akkor tudsz keresni, ha 80%-ban longban vagy, hiszen felfelé mindig nagyobb a tér mint lefelé. Ha nincs hosszú távú befektető, akkor nincs long sem, csak fluktuáció. Persze te ezen nyerni fogsz, mert ügyes vagy. De 95% nem, és a büdös életbe nem jön vissza.
Es abban persze van igazsag, hogy nem mindenki er ra tradelni. Ez is ertheto.. De Eva abbol indult ki, hogy itt tepik egesz nap egymast a forumon. Szerinted egesz nap raer forumozni, de kereskedni nem?! 🙄
Hat oszinten? Ha nem ucsorogne mindenki a beragadt papirjan es tradelgerne, akkor nagyobb lenne a likviditasa a papirnak. Amig veszek 100.000darabot es majd nyugdijra jo lesz kategoria van, addig ugyanaz van, mint a matuzsalem papirokban. Raba, Nyomda es tarsai. Jo papirok, de nincs mar kereslet ra, nem mozdul, nincs elado, mindenki var es ucsorog. Ugyanez van a tobbi kicsiben is. Mindenki var egy eve, ot eve, 10eve. Azt is bevalljak nem etetik a broker ceget. Mivel? 0.4%kal?? Hat az nagyon sok valoban, hogy orok eletre tartsak egy papirt es vegig nezzek 90%os ammortizaciot. Jelen esetben harmadolasokat a kis papirokban.
bocs a provokativ kérdésért de ha nem lennének a hosszabb távú befektetők, akkor hogy tudnátok daytradelni? Évike hogyan kerekedné le a wallist ha azok, akiknek több 100k papírja van nem lennének csak ki be ugrálnának 2-3 naponta? Szerintem nem kellene magas lóról beszélni. Van akinek belefér az életébe a napi kereskedés, van akinek meg nem. Akinek nem, az ne fektessen be, hanem vegyen mápot? Ez nem tudás kérdése. És day és intraday kereskedőknek lenne a legaszarabb ha mindenki ki-be ugrálna.
leves