Topiknyitó: evazeller 2019. 05. 29. 21:11

leves  

most kiderül, mik mennek a levesbe
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
apocca
apocca 2019. 10. 09. 20:59
Előzmény: #1025  evazeller
#1040

kösz jól vagyok, ha a telekom totyikba benézel, akkor "mindig" láthatsz:)
látom nagyban űzöd az ipart az általam csak egzotikumoknak nevezett kis papirokban.
a ricsiben vagyunk egy cipőben, egy kicsit már vártam volna tőle, hogy mutat valamit.
Mindenesetre további sikert az egzokhoz, meg a pörkölthöz, meg az új lakáshoz:)
Nemtomicsináljak 2019. 10. 09. 20:54
Előzmény: #1033  evazeller
#1039
Szerintem főzésnél fölösleges be pácolni a húst ,az sütésnél szükséges!!
Na de egye fene!!(illetve a vendégek 😉)
Szóval én így csinálom a marha pörit.
jJófajta füstölt szalonnából ki fakasztani a zsírt, dupla annyi hagymát hozzá mint amennyit gondolnál 😉
Mikor a hagyma üvegesedik még nem a fűszerpaprikát ,hanem a felkockázott húst tovább piritni (pörkölni) víz nélkül jó húsz percig!!
ekkor hozzá a fűszerpaprikát és csak kis mennyiségű vizet.
Babérlevelet feltétlen, zúzott fokhagymát ,paradicsomot ,paprikát!!
én ezeket szoktam, nem kell túl gondolni, persze mehet bele egy kis kömény, ízlés kérdése!
Deee!!!
szinte amikor kész a pörkölt feltétlenül kell jófajta száraz vörösbor, ez adja meg igazán a pikantériáját és egyáltalán nem érzik hogy borban főtt volna.
De a bort csakis az utolsó 10-15 percben ,különben a bor savassága össze rántja a húst és az istennek sem akarna megfőni!!!
Köretnek ajánlanám héjában főtt krumplit ,mikróban.
Ha megfőtt megpucolni ,vajjal (Nem pedig margarin félékkel )
Pici fokhagymapor, só hozzá ,így jól összetörni!!
Jó étvágyat!!😉
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:52
Előzmény: #1035  Törölt felhasználó
#1038

Barack, a 4-ig felállt nap végére, gondoltam is rád, ez a fő papírod és mennyire elegánsan zárt a nagy trottyból:)
éljen a 4ig:) is
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:48
Előzmény: #1036  Splash1989
#1037

igen, köszönöm, tudom, a hagyma édesít, de mégis sok kell bele, mert összesen 3 kiló hús van, tehát 6-8 hagyma biztos kell hozzá
és köszi a tanácsot, hogy felsál hamarabb kész, tehát kicsit később teszem majd be
Splash1989
Splash1989 2019. 10. 09. 20:42
Előzmény: #1033  evazeller
#1036
Jó választás a lábszár, felsál picit hamarabb elkészül, én is sok hagyma parti vagyok, de túl sok se jó mert nagyon édes lesz a pörkölt, arányaiban kb 1kghoz 3 max 4 közepes fejet ajánlanék. 
Törölt felhasználó 2019. 10. 09. 20:39
Előzmény: #1034  feel
#1035
Tovább gyaláznak-e mindent...
feel
feel 2019. 10. 09. 20:36
Előzmény: #1033  evazeller
#1034
Mar a brokik is keszulnek holnapra :-) kivancsi leszek mi lesz a menu.
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:32
Előzmény: #1032  evazeller
#1033
a legfontosabbat nem is mondtam, a húst: fele lábszár, fele felsál , mert sokan nem szeretik a  "mócsingos" húst, szóval teljesen leinaztam, leszedtem minden hártyát, csak a lábszárban hagytam azt a részt, ami olyan áttetsző és finom lesz, amitől megkapja a "cupák" -érzést
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 20:24
Előzmény: #1029  feel
#1032

köszi a kömény-ötletet, nagyon jó mértékkel
sárgarépa, póré, nem marad benne, csak belefőzőm, aztán kiszedem, összetöröm, és a pörkölt szaftjával ízesítem, szerintem jó ötlet a zöldségimádóknak
gyerekek, ebből mi lesz a végén?
a szalonna, babér, kömény, mind nagyon jó ötlet, nagyon kell vigyáznom majd az egyensúlyra a kömény és babérral
anyám, ebből mi lesz:)
de ami biztos már: szalonna, nagyon sok hagyma, kevés babér, kevés kömény, sok fokhagyma, só, bors, pirospaprika, szerintem a sárgarépa és a póré nem viszi el az ízét, ha belefőzöm, aztán kiveszem, zöldpaprikán még gondolkodom, csak tudunk együtt főzni:)
jááá, nagyon kedvesek vagytok:)
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:52
Előzmény: #1029  feel
#1030
Igen a köményt vidéke válogatja (lehet a répát is?) . Nálunk nem volt szokás. 
feel
feel 2019. 10. 09. 19:50
Előzmény: #1015  evazeller
#1029
komeny kell bele a porehagymat es sargarepat en kihagynam....
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:46
Előzmény: #1027  evazeller
#1028
Sárgarépa nyugodtan benne maradhat. 
Póré szétfő, de szerintem édesít. Mértékkel tehetsz egy próbát bár akkor úgyse érződik, nem tudom érezhető lenne e a különbség. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:44
Előzmény: #1026  HoStrucc
#1027

a zeller tényleg ciki, elviszi az ízt
de a sárgarépa, póréhagyma nem, mit gondolsz?
csak belefőzőm, aztán kiszedem a körethez
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 09. 19:41
Előzmény: #1024  evazeller
#1026

A ragus és gazdagon készített levesek az egyik fő kedvencem ha főzök. Pörkölt ritkábban mert azt én tűzhelyen csak akkor csinálok ha muszáj. Szabad tűz párti vagyok e téren. Amúgy Zellert és póréhagymát nem szoktam pörköltbe rakni, de ez már tényleg csak ízlés kérdése. 
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:38
Előzmény: #1021  apocca
#1025

jááá, apocca, ezer éve nem láttalak :)
jól vagy?
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:36
Előzmény: #1022  kapasvan
#1024

igen, a zöldségek:
csak keveset gondoltam és kiszedem
evazeller
evazeller 2019. 10. 09. 19:34
Előzmény: #1020  HoStrucc
#1023

tényleg köszi
általában nincs itthon szalonna, kevés ételhez használom, bacon-be tekert csirkemájhoz, vagy sült gombához, amit megtöltök fűszeres brindzával és lefedem szalonnaszelettel,
de egyébként nem szeretem
de most éljen a szalonna, az tényleg kell egy jó pörkölthöz
kapasvan
kapasvan 2019. 10. 09. 19:31
Előzmény: #1015  evazeller
#1022
fehér paprika,szerintem a bor az elfő , és csak a pikantéria marad vissza, no de én nem vagyok igazán kompetens:)))a zöldségek szerintem se jó ötlet édes lesz tőle......
apocca
apocca 2019. 10. 09. 19:30
Előzmény: #1019  evazeller
#1021
korábban kellett volna egy hirdetést feldobni: ügyes kezű pasit keresek főzéshez!:):)

Topik gazda

evazeller
evazeller
4 5 1

aktív fórumozók