Gratulálok ! 🙂Ugyanakkor ne felejtsük el a téged megillető jogokat,s jogdíjat. Nálunk a filmes szakmában egy statisztának forgatás előtt alá kell írnia egy joglemondó nyilatkozatot(kb egy a4-es oldal,mindenre kitérő nyilatkozat). Eiszerint a róla készült képi és hangfelvételek szerzői jogairól lemond. Ha kiemelt szereplő,akkor napi díjat és jogdíjat kap,hogy egy évig leadhatják. Amennyiben ezután is megjelenik,ez esetben ismét jogosult a jogdíjra. Ismerősöm pl.élete végéig kapja a jogdíjat ,sőt örökölhető is. Tehát neki ez hosszabb távon állandó jövedelemforrás. Én is fogadtam ügyvédet,hogy jogaimat megvédjem,azonkívül,hogy örültem a külföldön való megjelenésnek. Nem tudom nálatok hogy volt? Mit értesz ez alatt,hogy önkéntes voltál!?
Nagy bátorság kitenni magunkat a fórumra,részemről Minden fajta nyilvános megjelenést kerülök,persze nem minding sikerül.Így "szerepeltem" legutóbb önkénteskedés alkalmával a zárôrendezvény videójában vagy egy új könyv bemutatójának image filmjében is:))
kacsazsír: 2 fej lilahagyma apróra vágva, paradicsom, zöldpaprika apróra vágva, sózni, borsozni, bele a kacsazsírba, megvárni, míg felbugyog minden buborék, az alatt kifő a víz a zöldségekből, aztán dobozba fridzsiderbe, és kenhető, ehető, nagyon szeretem, nagyon jó szendvicsalap
Variálni kell, az üvegtészta finom, de frissen gyúrtnak nincs ellenfele. A krumplis tésztát meg kacsazsírban pirított burgonyával indítom, nem külön főzögetem. Másik liga..
leves