ezért kérdeztem, hogy sütöttél-e már ilyet, mert borzalmas nehéznek tűnik ááááá, nem fogok ezzel kísérletezni, ha marhahúsra vágyom, veszek 30 deka darált bélszínt és csinálok tatárt belőle az mindig bejön
minden steak típusnak megvan a technikája hogyan kell profi módon megsutni. Otthoni körülmények között nem vagyok meggyőződve hogy lehet olyan profi módon elkészíteni mint egy erre felkészült étteremben.
ismerem, de még nem sutöttem. Ha jól tudom ez egy spec. Vágási technika ami az amcsiknál sokkal elterjedtebb, mint itthon. Mondjuk itthon eleve nem húsmrhákat vágnak, tehát ínyenc steak fan-ok eleve kintről hozott husikban gondolkoznak.
senior, már sütöttél t-bone steak-et? néztem délután egy főzőműsort, állítólag a T-bone steak fele hátszín, fele bélszín , egy kilós a cucc, és állítólag baromi nehéz jól megsütni huuuu, izgalmas lehet:)
"titkos kert, titkos ablak" mindig láttam Verát a hátsó kertben tevékenykedni, a madaraknak rakott ki mindig eleséget, biztos. hogy ezért csicsereg a sok madár a belső kertben , hozzászoktatta őket az évek során nagyon jó dolog, hogy nyáron a szúnyoghálós ablaknál madárcsicsergésre ébredek mindig rengeteg madárka van itt télen nyáron egy "őskert" a hálószobára nyíló ablakom hatalmas fák, bokrok, füves rész, és a sok madárka
szia senior, már alakul, sok időt töltöttünk a nyáron a hátsó kertben beszélgetéssel Vera levitt két fonott széket és egy asztalt, időnként lementem hozzá, és beszélgettünk
visszavittem a szomszédasszonyom lábosát, benne egy szelet sült husival, sült gombával és sült zöldségkörettel most hívott, hogy megette, isteni finom szerinte örülök neki, legalább egy ember van a házból, aki törődik a másikkal azaz most már kettő, én is nagyon hálás vagyok a verának, hogy törődött velem, amikor elesettnek látott
csináltam ma hús mellé zöldséges pogácsát, nagyon finom lett : fele édesburgonya, fele sima krumpli, hozzá sárgarépa, lilahagyma, mindez reszelve, préselt fokhagyma hozzá, só, bors , egy tojás, petrezselyem, hirtelen sütöttem ki ezeket a pogácsákat, félelmetes finom a húshoz a lényeg: minden alapanyag nyersen reszelve, utolsó pillanatban sózni sütés előtt, hogy ne csorogjon lé belőle, tényleg süljön, ne főjön egy másik serpenyőben néhány gombát pirítottam hozzá isteni lett sült hús, sült gomba és a zöldséges pogácsák jó szívvel ajánlom :)
még írok kicsit a piaci árakról is: hétvégén kaptam kígyóuborkát 380-ért, szép volt, friss, megvettem most nemrég beszéltem tasszkával, azt mondja, az ő piacukon 689 volt a kigyóuborka ma üzenem az mnb-nek: ne szórakozzon, hogy még mehet tovább az infláció, mert ez már tűrhetetlen üzenem a zöldségkereskedőknek : ne szórakozzanak tovább az emelésekkel
még írok egy kicsit a takarékról: olyan szintre süllyedt le, hogy már felkeltette a figyelmem kötés napokig nem volt benne, 400-ról szinte mindig visszaverték alá de én vettem 374-en, 384-en és 400-on is sok "csipszar" papírral egy árban volt 400-ig, én a takarékot választottam ezek közül remélem, megérte, hogy kineveztem "az én kicsi otp-mnek " az én kicsi pónim:)
csak egyetlen baja van: rettenetes illikviditásba fulladt Hathor, megnéznéd, mi volt az ATL-je és az ATH-ja és mikor? emlékszem egyszer 740 -re, mert ott adtam egy 500-as vételt, de már arra sem emlékszem, mikor volt , sok-sok évvel ezelőtt
leves