Sokat nem változtat a helyzeten, hisz félévente jelentett, meg alig volt bármilyen infó :) A negatívum, aki marad, az nem nagyon szállhat ki, csak ha kivásárolják a részét. Kérdőjeles a jövőbeni ár, hogy mennyiért vásárolják meg.
+1 szempont az előzőkhöz: Zrtnél szerintem nem lesz sok infód a cég működéséről év közben, nem lesz q1, q2, q3 riport, csak egy éves jelentés, nem olvasol majd bejelentéseket kényelmesen mobilon. Ha valami érdekel, szerintem majd részvényesként neked kell a nyakukra járni, felvilágosítást kérni stb.
Attól megveszi a cég,nem bukja el az árát,mint sok részvényben.Nem megszűnik,csak átalakul.De szerintem nem igen van olyan ember,akinek 10 k-k lennének.
Megsértődött a tulaj, mert rajtakapták piac manipulácion. Inkább távozik. :) helyes döntés. Nem volt érdeklődés a cége iránt . Még 10-15 társaság követhetné.
Igaz, hogy nem szűnik meg, zártkörű Rt-ként működik tovább kb. januártól (közgyűlés + 3-4 hónap a kivezetés.) Viszont lesz egy illikvid papírod, nem tudod bármikor, bárkinek, piaci “fair” áron eladni, nem jutsz hozzá a tőkédhez. Zrt részvényekre szerintem magasabb díjat számolnak számlavezetésnél a brókercégek is. Úgy emlékszem, osztalék adózásánál is van valami különbség a tőzsdei és nem tőzsdei cég osztalékánál, de ebben nem vagyok biztos.
A portfólión megjelent cikkben írja is,hogy a cég megvásárolja a részvényeket a törvényben meghatározott áron,aki élni kíván vele. Tehát marad az őszi aki megtartja,csak nem lesz tőzsdén.1-2 parás most eldobja alacsony áron,aztán később csak pislogni fog.
Itt nem megszűnik a cég,csak kivezetik.Nem ugyan az.Ha megtartod ugyanúgy kapod az osztalékot a nyereség után,csak megszünik az árfolyam ugri bugri,mint amikor tőzsdén volt.Én így tudom.
Most nézem az árfolyamot. Öntöttek egyet, 260 vevő van összesen 1800-ig bezárólag, eladói oldalon meg 2700 felett. Mi lesz itt, ha bepánikolnak s nem áll alá senki? :)
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link