Fokozatosan teljes mértékben kivonul a nagy áruházakból a Csíki Sör, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre - árulta el a Világgazdaságnak adott interjújában Lénárd András tulajdonos. A lépés oka, hogy a nagy
Nem, cseh sör a Bernard. Annyira igényes, hogy boltban csak csatos üvegben tudod megvenni. Észak-Komáromi Tesco-ban is kapható. van szűretlen, lager, fekete és búza változata.Érdemes megkóstolni.
Csak Szlovákiába járok , de még nem is hallottam róla. Francia sör ? kézműves ?
Görögországban érdemes megkóstolni a Myokos Brewing Copany sörét ( magyar tulajdon )
Éppen most favágás közben is Dreher hidegkomlóst iszok!Viszont nálam az idei év slágere a Soproni IPA. Szerintem szenzációs!!!! De pár hete eltűnt a boltokból.Pilsner Urquelre visszatérve: szerintem is jó, de én a munkám miatt sokat jártam Csehországba. Miután megkóstoltam a Bernard-t, azóta csak azt iszom Cseho-ban.
Egyébként a CBA magyarországi helyzetére is rímel a történet. Hiába nyomatja a kormány a CBA-t, valójában még a maffia módszerek ellenére is inkább rosszabbul jön ki a franchize. Mert a legtöbb magyar ember ilyen nyomulás mellett nem hogy magáénak érezné a magyar láncot, hanem épp ellenkezőleg, kerüli.
Anno mikor még jóval az "Igazi Csíki" megszületésecelőtt jártam Erdélyben, mind a velünk tartó mélymagyarok, mind a helyi székely arcok Csíkiként emlegették a Ciuc-ot, és sajátjuknak érezték. Pedig már akkor is holland tulajdonban volt, román felirattal. Pontosan ezért teljesen rímel a kérdéskör bármely magyar sörre, amit már nem magyar tulajdonú cég gyárt, különös tekintettel a Sopronira, hiszen az a gyár már akkor megvolt, mikor még a soproni lakosság többsége németajkú volt. A soproni lokálpatrióták magukénak érzik a Sopronit, na most ha holnaptól jönne egy Ödenburger nevű sörrel, vagy legyen simán Igazi Soproni, akkor hirtelen az ő szemükben is szemét Heineken lenne, ha ezt szóvá tenné a cég?
Nálam a Pilsner Urqwell a menő , az sem cseh tulajdonos ( vagy ausztrál vagy japán ) vagy búrasörök ( edelweissz)
Magyar piacon jól nyomul Dreher hidegkomlós nálam.
a csiki sör a román "cjuc" (vagy mi abúbánat) alteregója, megtámogatva nemzetinacionalizmusba burkolt hagyományörző székely-erélyi-ősmagyar marketing propagandával. Amúgy egy tök átlagos sör, viszont erdélyben igaz státusza van. Két éve Marosvásárhelyen voltam és egyik este elmentünk egy "cjuc"-ot forgalamazó sörözőbe ahol csak románok voltak, a pincércsajszik csak románul beszéltek (magyarul nem -akartak- angol semmi szintén) Szemben volt egy kicsit lepukkantabb talponálló szerű sörözde, ahol kint volt a csiki sör logó. Átballagtunk, csak magyarok voltak, a hangulat is jóval barátibb volt. Elnyalogattunk jó pár üveg csikit, ami a nagy melegben kifejezetten jól esett. De inkább az érzés volt jó, ott és akkor "magyar" sört iszik a magyar ember:)Amúgy tényleg egy átlagos sör. kb borsodi/soproni minőség. semmi extra. A heineken-es balhé ota viszont tudatosan kerülöm a csikit. Nem tetszett, hogy kurmány izomból ekkora szart kavart a semmiből.Sajnos a pécsi főzde is felejtve lesz, addig amíg a kancsal családi vállalkozása lesz...pedig egy-egy meleg napon jól esne abból is pár ampulla..:)Sajnálom. Nem voltam ennyire "tudatos" fogyasztó sörökkel kapcsolatban, de sajnos ez is kialakult...
A soproni IPA amúgy el lett találva! Az igazi IPÁ-soknak mondjuk lájtos, de szerintem ár-érték arányban most a legjobb választás az áruházak kínálatából. A dreher hidegkomlósa (meg a mozaikkomlósa) is kitűnik az átlagbólmár ami a 200-250ft-os kategóriát illeti. Ha már 300 fölé megyek akkor akkor nekem a szűretlen búza a nyerő (Edelweiss, erdinger, hoegradeen, kronenbourg blanc meg hasonlóak:) nem csiki féle sörökre pazarolok nehezen megtőzsdézett forintomjaimból:)
Tökátlagos lager. Viszont én a Heinekenes balhé óta, amiben nem csak hogy nem nekik adtam igazat, de az is felháborított, ahogy az üzleti ügyből próbáltak mézesmázas nemzeti ügyet csinálni, és ahogy a Fidesz maffia módszerekkel lobbizott nekik, egyáltalán nem veszek ilyen sört. Pedig előtte nem egyszer ittam. Ugyanez igaz a pécsi gyár termékeire is.
Nekem bejön a csíki
Kicsit mondjuk erős
Viszont aránytalanul drága.
A soproni ipa az télleg jó.
A pécsi szalon is, de többet olyant nem iszom. Lőrinc barát belehugyozott.
Ha már elemezni kell, Beermanként, aki majdnem mindenfajta sört ivott. A Csíki sör egyszerűen fos, a Dréher nyári komlóssal, vagy akár Soproni Ipa-val/frissen csapolttal sem tudná felvenni a versenyt. Tehát túlárazott, ezért nem veszi a nép. Miért is venné, ha szar? Megveszi a sört, ízlelgeti, majd mérlegel, és dönt, hogy mit vegyen a jövőben és az nem a csíki, mert van jobb is a piacon.
Egy kommersz Csíki sör Magyarországon? 270 körüli áron? Viccc... elmész fesztre 6-700 ft, ez korrekt ár? a f@xt. kb 390-490 sáv lenne reális, mert sima kommersz x@r..
itt a helyi boltban 400 is megvan, ugyanott ezerszer jobb söröket lehet kapni 300 körül, ugyanolyanokat meg 200 környékén. nem is értem, mit gondoltak. szép próbálkozás volt ez a nemzethy hatásvadászat, de emiatt néhány kopaszon kívül nem fogják megvenni, a trianon matrica a kocsin az látszik, de hogy ki milyen sört vedel otthon, az nem, arra nem fognak ennyit kiadni, ennyiért a haza igenis eladó
" nagy áruházak közül csak az Auchanban vannak jelen, ahol a Heineken vagy a Dreher ugyanazon kategóriájú sörét nagyságrendileg 200 forintért forgalmazzák, míg a Csíkit a duplájáért."
Mondja ezt augusztus 11.-én
Auchan akciós újság aug 10-16 közötti időre:
link
Csiki sör 299Ft ( fél literes )
Karton vásárlása esetén 269 Ft ( fél literes )
A csiki manufaktúra saját honlapján:
link
Csak rekesszel lehet rendelni de akkor 279Ft ( fél liter )
Csiki sör( Erdély ) korábban is abból próbált megélni , hogy politikai alapon ( magyarok fogyasztására alapozva és olcsóbb a hasonló minőségű sörökhőzképest )
Most Magyarországon drágán árulják , ezért próbálkozik saját terítéssel. Meglátjuk bejőn nekik? Szvsz nem fognak megéln politikai hátszél nélkül. Ne feledjük Mészáros tulajdonában van a Pécsi Sörgyár ( összes állami rendezvényt Pécsi Szalon fogja nyerni)
Talán azért , mert magyar tulajdonosok Felvidéki magyarok+ MOL + OTP ) és a politika melléjük állt elfelejtették őket tájékoztatni Mészáros megvette a Pécsi Sörgyűárat. Nem véletlrnül volt a FINA hivatalos söre a Pécsi Szalon sőr. Mellette a Heineken volt ( alkoholmentes , Radler )
Kivonul a Csíki Sör a nagy áruházakból
Ugrás a cikkhez