A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
johny annyira nem örülök, mivel irreális szinten vagyunk. A mai hír érdekes, még pályázati anyag nem jelent meg. Csak azt nem értem miért nem kötötted át feljebb.
Az egyfordulós nyilvános pályázatokon a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő ingatlanokat adják el. Budakalászon gazdasági épületet és földingatlant, Sárbogárdon volt harcálláspontot, Siófokon és Tiszacsegén üdülőt, Tapolcán honvédségi szállót és helyőrségi klubot, Zalaegerszegen szintén helyőrségi klubot kínálnak megvételre.
Az MNV összesen 63 millió forint pályázati biztosítékot ír elő a hét ingatlanra, amelyre az ajánlatokat külön-külön lehet megtenni. Az ajánlatokat pedig augusztus 26-án kell beadni az MNV Zrt.-hez – áll a hirdetményben.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) hét ingatlant - üdülőket, helyőrségi klubokat és földterületet – hirdetett meg eladásra a pénteken közzétett hirdetmény szerint.
MTI
kelvin, érdemes visszaolvasni a fórumon, illetve nézzél utána a neten a jegynek illetve a törvénynek mielött vásárolsz. Röviden: véleményen szerint az állam lehetőséget fog biztosítani a jegy tulajoknak az "ÚTP-ban" és /vagy az elkövetkező időben lévő állami vagyontárgyak értékesítésénél. Ez még nincs írott formában lefektetve ez egy lehetőség. Ha megvalósul akkor névértéken lehet majd a jegyet felhasználni (ami 1742 Ft/jegy), azaz jelentős prémium lehet benne. Ez egy lehetőség. Kérdésedre válaszolva, augusztus-szeptemberre igérték az ÚTP részletes ismertetését én személy szerint ezt várom. Jelentős diszkontfaktor a jegyben az időtényező. Utoljára 2006-ban lehetett felhasználni a jegyet Mol jegyzésénél. Azóta nem Olvass utána a kptv.-nek itt a fórumon is van belőle.
petiben milyen néven fut ez a dolog?
Valaki küldene nekem egy részletes tájékoztatást, arról. hogy mi is várható az elkövetkezendő 1-2 hónapban.
Nem követem figyelemmel ezért abszolut tájékozatlan vagyok.
Előre is köszi a felvilágosítást.
ui.:Esetleg mailben a darwin@citromail.hu-ra
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509