én eladtam a daxts20-at ezzel és a pénteki nappal szépen visszahoztam a bukóim még plusz is maradt. 5300 az 5700 és az 5500 közti oldalazás letöréséből adódó célár. ha nem lesz pánik,akkor már túl közel van az aljához. még a legpánikosabb napokon is jól felhúzták 5000 környékéről a végére eddig,úgyhogy nem kockáztatok. de elképzelhető,hogy a görög csődig nem lesz felpattanás.ha bekövetkezik,akkor egy vagy két nagy pánikos nap után jöhet a hosszabb fellélegzés.
Piaci megfigyelők szerint elképzelhető, hogy a német újraegyesítés napja a tőzsdén fekete hétfőként vonul be a történelembe. Már pénteken is gyengélkedett a DAX. A gyenge ázsiai mutatók és az európai adósságválság lehetnek a kiváltó okok.
A mai ünnepnap miatti gyenge forgalom is negatívan hathat a jegyzésekre.
Rossz hírek érkeznek Görögországból. Egyes hírek szerint nem tudja teljesíteni megtakarítási céljait az eladósodott déli ország. A legújabb költségvetés szerint 2011-re 8,5 %-os hiányra számítanak a korábbi 7,4 % helyett. A 2012-es évre pedig 6,8 % helyett 6,5 %-ra. A részvénypiacok is érzékenyen reagáltak a hírekre. Főként bankok és biztosítótársaságok papírjai estek ma reggel. A Commerzbank 6,27%.os, a Deutsche Bank 5,93 %-os, az Allianz 5,85 %-os és a Münchener Rück 4,66 %-os mínuszban állt reggel.
Bankszünnap: Németország
EZ A nap folyamán az eurozóna pénzügyminiszterei tanácskozást tartanak
US A nap folyamán autóértékesítési adatok, szept., előző: 12,1 millió db, várt: 12,6 millió db
HU 9:00 Külkereskedelmi forgalom, végleges, júl, előző: 373,8 m EUR
TR 09:00 Török fogyasztói árak (CPI), év/év, szept., előző: 6,65%, várt: 6,03%
CH 9:15 Kiskereskedelmi forgalom, év/év, előző: 1,9%, várt: 4,5%
EZ 9:55 Német feldolgozóipari BMI, végleges, szept., előzetes és várt: 50 pont
EZ 10:00 Eurozóna feldolgozóipari BMI, végleges, szept., előzetes és várt: 48,4 pont
GB 10:30 Feldolgozóipari BMI, szept, előző: 49 pont, várt: 48,5 pont
US 13:00 A Fed-től Fisher tart beszédet
US 16:00 ISM feldolgozóipari BMI, szept., előző: 50,6 pont, várt: 50,3 pont
US 16:00 Építőipari kiadások, hó/hó, aug., előző: -1,3%, várt: -0,2%
EZ 18:00 Az ECB-től Weidemann tart beszédet Washingtonban
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?