Vizitre jöttem. :-) Majdnem egy hete írtam be utoljára.
Olvastam a hírt, ez rendkívül pozitív! Ha már a portfolio.hu cikke is pozitívnak értékeli, akkor itt nagy jelentőségű hírról van szó!
Egyébként nem szeretném én dicsérni a portfolio-t, de úgy veszem észre, hogy egyre objetívebben tájékoztatnak, legalábbis a mai Genesis-es hír kapcsán gondolom ezt.
Ma már ők is kimondták, hogy pozitív a hír, és nagyjából objetív a cikkük. Ez a normális tájékoztatás, amikor mind a pozitívumokat, előnyöket, mind a negatívumokat, kockázatokat megemlíti!!
Persze ne bízzák el magukat!!
A portfolio bojkottja is be fog fejeződni, ha egyre inkább hitelesebben fognak tájékoztatni az adott tőzsdei cégekkel kapcsolatos hírekről. Többen fognak ide visszajárni!
A mai hír egy komoly előrelépés, nagy mérföldkő! Persze azért vannak még kérdések és további mérföldkövek.
A következő fontos hírek kellenek a minél nagyobbi bizalomhoz:
1. Szállítókkal kapcsolatos szerződés
2. Végleges hitelszerződés
3. Jegyzés sikeres lezárulása
A tulajdonosi változás miatt nem kell izgulni, eég korrekt módon csinálja a menedzsment!
Rényi Úr azt is megtehette volna, hogy beszórja a piacon az Acquisition Pro-részvényeket, és akkor kaputt az árfolyamnak!
De az Ő érdekük is a jövőbeli magas árfolyam! Látszik a mai tranzakcióból is ez!!
Gratuláció Mindenkinek!
Komoly, erős vételek várhatóak a közeljövőben!!
Én is itt vagyok újra! :-))
Genesis emelkedett, Genesis emelkedik, Genesis emelkdni fog!! Forever! :-))
Ez az új szologenem! :-)
Ez a kódja a tőzsdén ahol jelen van, az országkód van a pont után.
Sok Genesis nevű cég van, lehet valahol valami tulajdonosi összekapcsolódás, ezt nem tudhatjuk, mint ahogy azt sem, hogy egy-egy offshor cégnek ki a valódi tulajdonosa. Nem is gondolnánk, mennyi magyar cégnek valahol a Bahamákon, vagy akár Lichteinsteinben van a tulajdonos cége, s közben meg a kertszomszéd áll az egész mögött, aki most épp vigan nyírja a füvet. :) Pusztán adóoptimalizációs érdekek húzódnak az egész mögött.
Sokan elítélik ezt, de kérdezem én, ki szeret adót fizetni? Ki nem dölne hátra elégedetten, ha azt mondanák neki, holnaptól alig kell valami szja.-t fizetnie? Ha egy cég valóban nagy fejlődést akar elérni, és a pénzét szeretné visszaforgatni, abból új beruházásokat indítani, azt hiszem kénytelen ezekhez az egyébiránt teljeesen legális adósporoló módszerekhez folyamodnia.
A Genesisnél is sokszor felmerül a nagy tulajdonos hátterének átláthatatlansága.
Lehet így van, de ha egy cég mindent az adott ország törvényeinek betartása mellett, a részvényesek érdekeinek szemelött tartásával, sikeresen tevékenykedik, ez kell legyen az elsődleges szempontnak a megítélésében. Mindaddig amíg a tulajdonos a cég rendelkezésére bocsájtja a kellő tőkét, addig egy-egy nagyrészvényes tulajdonosi hátterének mibenléte azt hiszem nem a mi dolgaink közé tartozik.
Jelen esetben itt az a lényeg, hogy ha esetleg a tőkeemelés jórészt a Found által lesz meg, tök mindegy, hgy kisnyugdíjasok pénze van benne, vagy akár egy másik Genesis nevű cégé.
Ez csupán eszembejutott itten, lefekvés elött, mivel hallottam a napokban olyan véleményeket, hogy zavaros a nagytulaj kiléte.
Az lehet. Az írásban szinte semmi nem tetszett, attól függetlenül, hogy miről szól. Ez idáig ízlés kérdése. Az viszont már mindenképpen, ízléstől függetlenül ellenszenves, hogy még a név kezdőbetűjét sem cserélte ki az, aki írta.
Ez az amit a Genesis KLUB tagjai már több mint 1 hónapja tudnak, mert Rényi úr közölte velünk, tartozásai vannak a Fund felé, ezért eladásra fog kényszerülni, senki se ijedjen meg. Ezt házon belül megoldották.
Aztán hogy a Fund mögött ki is áll pontossan, azt nem tudni... ;-)
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...