Nehany gondolat, ami eszembe jutott:
1. Nagyon sokan osszekevernek 2 dolgot, pl. a portfolio is. Az alaptoke (jegyzett toke) emeles valoban 2.5 milliard, de a penzbeni hozzajarulas az a 10*-ese, mert 5.000Ft-ot kell fizetni egy reszvenyert es nem 500at. Azaz 25 milliard johet be. De minderre egy ev van es az nem keves ido + semmi garancia ra, hogy lejegyzik.
2. Izomman, az Equitas nem = Equilor. Egyebkent ehhez hozzatennem, hogy az Equilor volt az, aki a Fotexet is elkezdte ajanlani vetelre a beka segge alatt tavaly. (Persze a Conc. segitett huzni ezerrel, de az Varszegie.) Szegner Balazs nem hulye a temahoz es sztem nem is mktg-es. :)
3. Intezmenyi befektetoi erdeklodesrol en is hallottam. Az idiota amcsi small-cap vasarlas mellett mar a 2. dolog, ami szamomra a mgmt hitelesseget csorbitja, hogy legalabb egy nagyobb 100k nagysagrendu befekteto nem jelent meg.
4. Sajat reszveny: Miert csak most? Az 1 mrd Ft legalabb egy resze miert nem Genesisbe ment?
5. Kulfoldon nem esett jelentosen, pedig nem letezik, hogy nem tudtak a hirt, ami 16.40kor jott ki. A hir utan a DJ 12500on is volt.
6. A Fund es a nagytulajok nem fognak eladni a BETen.
7. Napelemszektor=Lufi? Ez a ceg meg nem a szektor resze. A jelenlegi P/E alapjan a napelemszektor cegei ezerszer magasabb arakon porognek es csak az alt. korr. miatt esnek jelenleg. Nem hasonlitanam lufipukkanashoz a Napelemszektor eseset.
Na jo eccakat!
Mercurius! Én sem voltam gépköelben most olvastam el és nem volt teljesen egyértelmű, de figyelmesebben elolvastam és visszamenőlegesen is a topickot és igy talán megint értem. Az igaz hogy viszonyítás kérdése, de úgy érzem hogy ennyi pont elég, majd a kögyűlésre el kell menni, és talán tisztább lesz, amiről irnak a hozzászólók.Köszi hogy válaszoltál
Kudarc vagy siker?
Minden csak viszonyítás kérdése. Aki többre számított, annak kudarc. Aki arra számított, hogy nem tesznek bele pénzt, annak siker. Én az Exim Bankra bízom a döntést:) Ha nekik elegendő a finanszírozáshoz, akkor szerintem semmi gond nincs ezzel a jegyzéssel, mert minden a terv szerint halad. - annak örüljenek a részvényesek, ha a funds nem jegyzi le a maximális mennyiséget, mert akkor magasabb áron lesz a további tőkeemelés - gondolom 19 embernek mond valamit ez a mondat.
A következő idézet a portfólió oldaláról van:
"A tranzakció ismét zártkörű, csak a részvényesek, valamint az igazgatóság által külön kijelölt személyek vehetnek részt benne. Az ár a tőkeemelés elhatározó igazgatósági döntést megelőző 6 nap tőzsdei záró átlagára lesz, de maximum 5,000 forint és maximum 5 millió darabot bocsátanak ki. Így az alaptőke-emelés maximális mértéke pénzben kifejezve maximum 2.5 milliárd forint, hiszen a részvények névértéke 500 forint. Az igazgatóság felhatalmazása egy éves időtartamra szól majd.
Amire érdemes figyelni, hogy hamarosan jön ez a 6 napos átlagár:)
Viszont a Portfóliónál nem tudnak számolni, mert 5000Ft x 5Millió db nem 2,5 Milliárd Ft, max a névértéke annyi:) De a valós érték 25Milliárd. Ennyit a hiteles tájékoztatásról. Nem szeretném minősíteni őket. A másik dolog amit megjegyeznék, hogy a Fund nem fogja engedni, hogy a tőzsdei ár szétessen, van ott pénzz tőzsdei vételekre is érzésem szerint. Jelenleg ez a jegyzés 500Ft-ot jelent részvényenként, így 3000Ft körüli árat tartok reálisnak jelenleg. Minden újabb pozitív hír feljebb teszi ezt az árat. Csak gratulálni tudok annak, aki eladáson gondolkodik 2800Ft alatt.
Malaci: remélem erre gondoltál: link
Ez meg a közgyűlési meghívó: link
A tőkeemelési felhatalmazás egy évre szól majd, de lehet részletekeben is csinálni :))
Törölt felhasználó2007. 08. 16. 23:44
Tipp, hogy a szept 24. után mikor lesz az újabb jegyzés?
Valaki be tudna rakni a linket az előző jegyzés eredményét bejelentő doksira? Köszönöm!
A jegyzéssel 75% a GCM-é, ha elad 2 millát 2000-es átlagáron, akkor bejön neki 4 milliárd, ami már közelíti a teljes befektetett összeget (kb 6 milliárd). Ettől még övé a cég, de csak 2 milliárdja van benne.
Az egyes jegyzéseken csak pont annyit vesz, ami a többség megtartásához kell.
A jegyzési feltételekben ezért volt benne a főtulaj kizárólagos jegyzési feltétele.
A jegyzési ár minél magasabb, annál kevesebb új részvény kerül kibocsátásra, így biztosítja az irányító pakettet saját magának
Gondolj bele, ha sikeres a jegyzés, stabil 2800 a tőzsdei ár, akkor úgy tud eladni 1-2 millió darabot, hogy 3-5 milliárd bevétele van.
Csak arra kell ügyelnie, hogy pont annyit jegyezzen, amennyi az 50%+1 arány fenntartását biztosítja.
Ez persze most nem jött be, mert elszámolták magukat a részvények értékelésekor. Így, ha minden befizetett pénz nem is jön vissza, de a fele kényelmesen.
A lóvét betolták ez jó.
Újabb jegyzés 5000-en lesz mert elõ kell teremteni az elõnyösebb hitel felvételhez a megfelelõ önerõt.Ez a következõ jegyzésnél meg is lesz.Errõl gondoskodni fog a cég saját részvényvásárláson keresztül.
Ha megvan a hitel akkor fognak jönni az intézményi befektetõk,de ehhez még kell a következõ jegyzés...
Minden egyes darab részvényen nyer, amit e felett elad, legyen az 10 ezer vagy 1millió darab.
Amúgy az 50% feletti részét adhatja, ha akarja, mert az irányítás továbbra is megmarad, viszont a befektetett pénze visszajön. Van egy cége, amiben egyetlen forintja sincs, mégis az övé. A működés és a beruházás költségeit megfinanszírozzák a kisbefektetők. Ennyi a történet.
Ettől még minden tulajdonos lehet nyertes is, egyszer majd, ha bejön az üzleti terv. Ha nem jön be, akkor csak a GCM nyer, a többiek veszítenek.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...