szerinted ha 500-on jegyez a fund, akkor msot mennyi pénz lenne a cégben? kevesebb mint a hetede..... szerinted akkor tudna gyárat építeni? nem! akkor miről beszélsz? ez nem humet, ahol a vezetők juttatására használják a névértéken való tőkeemelést, és már működik a cég. itt most teremtik meg a cég működésének alapjait.
MÁS: szerintetek a fő tulaj miben érdekelt? Feltételezzük hogy a projekt sikerében, és elindulásában. Azaz, neki az az érdeke, hogy legközelebb is minél magasabb áron valósuljon meg a tőkeemelés. Ezért nem érdeke hogy essen az árfolyam, és venni a részvényeket olcsóbban mijnt ahol most tőkét emelt elemi érdeke. Meg is fogja tenni!
ennyi.
Izom! Ez nem ér ennyit, hanem érhet, ha minden megy rendesen! HA kapnak hitelt + gyárat... Ami a mostani parás környezetben egyre nehezebben képzelhető el. Pillanatnyilag van 40 mill EUR-juk... És kell 150 mill az első gyárra... Na jó, szerinted csak 100 mill. Gondolod, hogy most, amikor minden attól hangos, hogy a bankok milyen felelőtlenül hitelezgettek, könnyű lesz 25%-os önrésszel hitelt kapni???
A Fund nem részvény dbszámra hajtott, hanem arra, hogy meglegyen a zsozsó a hitel lehívásához, vagyis az építkezés elkezdéséhez.
Persze, hogy jobb szerette volna, ha nem neki kell betolni ezt a nem is kicsi talicskáni pénzt, de végülis megtette... vagyis a pénzügyi terv halad őgy, ahogy eltervezték.
S azért nem 500ft-on volt a kibocsátás, hogy azért az irányítás még a kezükben maradjon. Hisz a kiírás után már nem tuják befolyásolni, hogy ki jegyez, simán kikaphatták volna a kezükből az egész GENI-t, ha 500-on írják ki.
Sajna nagyon így néz ki a dolog. De magának akarta a bajt, minek kellett neki 2800-on jegyezni, mikor a rv kb. 1700-1800-at ér...
Amúgy pillanatnyilag az értéke 1571 Ft (spanyol+magyar kp-s támogatással - persze az adókedvezmény nélkül...). Na, kb eddig eshet (na jó, mondjuk 1800-ig) :-(
Arra gondolok, hogy vannak kötelezettségek, szabályok, amit be kell tartani. Mint ahogy ezt a 24 órás kötelezettséget is szépen betartották, bár én azt vártam, hogy húzzák még pár napig. Mert hát valljuk be, ez a mostani, nem épp a legjobb pillanat.
lényegében az történt, hogy a Genesis Inv Fund akkorát szívott, hogy le se lehet írni.
következő körben már meggondolja majd, hogy vállal-e a garanciát. :))
mert ugye előtted sem rejtély, hogy emelhetett volna tulajdoni hányad arányos jegyzési elsőbbséggel 500-on is, zárt körben, és akkor most 5-ször annyi részvénye lenne ugyanennyi pénzért.
(csak csendben jegyzem meg, amit már írt is valaki, hogy lehet, hogy holnap a cég meg is veszi belőle a soron következő amcsi small capet)
Valóban a BÉT-en ilyen még nem történt, tán ezért is nem érted.
A jegyzés elhalasztásako vlaóban én is arra gondoltam, hogy van a háttérben valami, de végülis semmi más nem volt (vagy nem sikerült), mint amit ítak, vagyis, hogy későn (vagy egyáltalán nem???) jelent meg a közlönyben.
Krumenaker
és miért kellett meghosszabbítani a határidőt?
és nem mindegy, hol lesz a következő tőkemelés?
most 2800-on, az árfolyam meg lentebb közük nincs egymáshoz
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...