Ez így jogos, csakhogy le van írva hogy már megvan a szerződés a hitelre, feltétele a sikeres jegyzés.
Mégegyszer írom: MOST MINDEN A JEGYZÉSEN áll vagy bukik.
Valszeg a Fund azért vállalt jegyzési garit mert úgy már megvan a hitel alapvető feltétele, de az viszont egész biztos hogy jobban ad a bank is ha a max mennyiséget lejegyzik.
Én most a "nem kap bankhitelt"-re látok legnagyobb esélyt(ne felejtsük, pont a most nagyon rázós amerikai hitelpiacról kellene hitelt szerezni) vagy ha a fund-ból jelentős pénzeket vonnának ki, ami a jelen piaci környezetben szintén nem lenne túl meglepő.
Vazze, lehet hogy eladom az utolsó ezrest is...
lopez22
ez szerintem itt mindenkiben felmerült
speciel ezt marqves-nek gondoltam felvetni
én nemtudom megítélni, hogy ez mekkora többletköltség...
marqves-t meg kellene kérni, hogy számolja ki, mi van akkor, hogy
1. itt minden hitelből megy
2. mivel beruházások előtt vagyunk én még a 154 milliós beruh, költséghez hozzáraknék egy 10%-ot
ezekben az esetekben hogyan alakulnak a célárak
nehogy már most ilyeneket magyarázzak késő vasárnap este:-)
nem tudom mi az ellentmondás amúgy.
megvannak a tőkeemelés lépései,
a piac meg előbb utóbb kénytelen követni.
Olyan nincs hogy a piac sokáig lemarad, hacsak nincs rá konkrét oka, de akkor befuccsol a terv is.
Pl. ha csődbemegy a tulaj, vagy valami nem jön be, pl. nem kapnak bankhitelt...
Adott pillanatban az vetheti vissza hogy senki sem jegyez,
ezért írtam azt hogy nagy gáz van ha nem jegyez senki a főtulajon kívül, mert akkor porszem van a gépezetben.
Én mondjuk nem láttam miylenek a pénzügyi tervek, de tuti érvágás ha a kb 6 milliárd pluszt máshonnan kell betenni, és az egy időre megállítja a builit, ergo NA AKKOr bukó lesz az árban ha nem jön a mentőöv.
Bár lehet hogy van B terv, én nem tom.
Jóember, hol tudna már eladni 2 millió darabot a főtulaj akár 2000-ért is!
Nem értetek ti semmit, a nagybüfik nem így működnek.
Most belenyom kb 3 milliárdot, mi a fenéért adogatna 2500-2800.ért néhány tízezret.
Dehát pont ez a szitu, amiről írsz, hiszen a z előző tőkeemelés áránának most az ötszörösén tud eladni. Tehát, ha úgymond csalni akar, akkor azt pont most kell, pláne ilyen piaci környezetben!!!(amúgy kár, hogy az előző hozzászólásomra nem jöttek reakciók)
Itthon nem elterjedt mert ha jól tudom olyan még nem volt hogy nemlétező céget áraztak előre, mindíg működő cégek jöttek a tőzsdére...
(már legalábbis papíron működők, pl. humet...haha, de ez csak vicc)
10% ilyen esetben semmi.
1 nap alatt 20%-ot ugorhat, néhány tízmilliós tétel nem oszt szoroz a milliárdok mellett...
ha a közkéz nagy része be lenne öntve az már jelentene valamit.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...