Egy nagybefektetőt más hajt mint egy közepeset, és főleg mint egy kicsit.
ezt kell megérteni!
Aki jegyez 1 millát 2800-ért az már nem reszket ha fél évig mondjuk 2400 az ár.
Egy nagybüfi fog 2-3 évet is várni, de egy kicsi nem biztos, főleg ha máson többet kereshet.
Ha van egy nagybef. aki 2800-ért hajlandó részvényt venni több infó birtokában, akkor eléggé megéri 2000 környékén venni....
hamarosan kiderül....
Még két dologban kételkedem:
1. a nagybef.-t is az orránál fogva vezetik
2. lehet valami kamujegyzés lesz, kamucéggel (egy hazai ismert banknak megörülnék :) )
A spekiknek hír kell ,hogy az árfolyam mozogjon!
A kisbefektetők a fundamentumok alapján kereskednek!(beépítik az árba ,a fundát)
A genesisnek, meg pénz kell ,a gyára! :D
Lehet, hogy a sikeres jegyzés árfolyamemelő hatása elől akarták az összes követ időben elgörgetni...
egyvalamit már megtanultam, Genesis forgatókönyv nagyon meg van írva !!! ha másban nem is, de az időzítésben lehet bízni, és ők is úgy tűnik az emelkedésben érdekeltek (nem a ráöntésben).
kis tech:
Gene chart lefele tele van réssel
pénteken az elsőt érintette.. 2350
onnan pattant vissza. tehát nem töltötte be
további esésnél az ideális korrekciós szint 1750 kürül található
good luck
no igen a rába.. azt majd 2K alatt... funda ide v oda a céget nem azért veszik
genében meg nemtom hol a korrekt ár
1 papirra vetitve, mert itt is a jővőt árazzák, árazták eddig...
nyilván ekkora közkézzel a papir bármikor elindulhat le vagy fel függig..
én viszont nem szeretem azt a pókert ha az ellenfél ossza a lapot az asztal alatt...
tipikus szed el a másik pénzét játék ami itt folyik a tőzsdén a genében
kop kop... eddig én szedtem el.. és remélem + marad a vége idén is..
ps: pozi nélkül 1 hónapja..
meg amugy néhány 100 as darabokkal játszok.. mit látom sokan
Azért ,hogy legalább a jegyzés jó legyen!
A befektetők ettől várják majd, az árfolyamemelkedést!
De az is lehet ,hogy a genesisnek most már mindegy, hogy az árfolyam hogy áll,hiszen jegyzés állami támogatás és hitelből épül majd a gyár!
nem egészen így gondoltam....
de ha nem utolsó napi árletörésre ment , miért éppen most dobták be ezt a gagyi jelentést?
Éppen a jegyzés utolsó napján?
Itt valami bennfentes-közeli disznóság van!
szóval szerinted megvárták a sikeres jegyzés tényét, aztán bedobták a rossz gyj-t, majd elkezdtek venni?
Én tök ellentétes dolgokat olvasok ki a soraidból... és pénteken egy nagy eladás vitte le az árfolyamot, szóval inkább úgy tűnt 1 nagyobb összeggel valaki kiszállt, nem be.
"DLPH ez a papir jelenleg nem befektetés... csak játék.. vedd meg olcsón add el drágán..
és vedd vissza és ad el........etc
befektetésre akkor lesz alkalmas ha majd termel. a story ott kezdődik a funda ott kezdődik
addig sárkányreptetés "
Hogy is mondjam.... persze. Nyilván. Csak nem ez a lényeg. Nekem legalábbis.
Ott a Rába. Van funda neki tonnányi.
Nagy pénnzel is bele lehet szállni, magas az árfolyam, van forgalma.
Ugyanis, ha véletlen jól jött ki a jegyzés, simán megéri kikapni a tőzsdén is néhány tízezret bárkinek.
És előtte le kell nyomni az árat.
Viszont a jegyzés végét meg kellett várni, különben mindenki elszalad, kivétel a nagyok mert azokat úgysem a tőzsdei ár érdekli.
Persze itt nem a mini büffencsekről van szó, hanem a közepesekről, akik néhány tízezret vesznek pl.
Erre, akik befektetésről szövegelnek, rég rájöttek, azért adták el 2300 körül múltkor
Törölt felhasználó2007. 08. 12. 16:41
hogy miért volt ilyen jó az időzítés.
Valahogy PONT a kisbüfi jegyzés utolsó napjára tették ki a jelentést, amiről tudni lehetett hogy lenyomja az árat...
ez az ami viszont durva.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...