Portfolio: "A két részvény neve Helix Biopharma és Cogenco International, az ismertségükről talán elég annyi, hogy az utóbbinak még a honlapját sem sikerült megtalálni egy egyszerű Google kereséssel..."
Akkor legkozelebb probalkozzatok a yahoo-val! :-)) Azert itt a forumon megiscsak sikerult nemi infot osszehalaszni. Ha tizedannyit leirtatok volna, m amit mi itt osszegyujtottunk, akkor halvanyan derengene, h ki, miert es mibe fektetett. Az objektivitas itt kezdodik.
Vazze BB ha nem lennél ki kéne találni :)
Ez minimum 10 forintot nyomott most az árfolyamon. Hétfőn gup up !
Alakul ez :) Nyugtass meg, nem Genesis pólóban járkálsz ugye?
Törölt felhasználó2007. 08. 12. 15:17
Sziasztok!
Látom jó a hangulat itt a topicban! :-) Benéztem pár percre ide, hisz már vagy két hete jártam itt utoljára.
1. Nem kel izgulni a külföldi részvények árfolyamveszteségén! Egyéb ráfordítások soron 66 millió Ft szerepel. Egy milliárd Ft-ot fektettek be a külföldi részvényekbe (Helix, Cogeco)
Azaz 6 %-ot vesztettek mindössze!!
A több milliárdos jegyzett tökéhez, magyar állami és spanyol támogatásokhoz képest (itt is milliárdokról van szó) ez egy nagy fityisz! J
Ennyi a lényeg!
Most meg legkevesebb 3,5 milliárd Ft-ot nyomnak be a cégbe 2800 Ft-on (jegyzési garancia)!!!
Ha a maximális részvénymennyiséget lejegyzik, akkor pedig 9 milliárd Ft-ot!!
A média részéről kicsit túl lett reagálva ez az egész veszteségügylet!
Köszönjük portfolio.hu az "elfogulatlan", kizárólag az objektivitásra összpontosító, tényeken alapuló cikküket! :-))
A média manipulál! Bolhából elefántot csinál!
Ne feledjük el SOHA!
Ezért érdemes a konkrét hírekre, infókra figyelni és mindenki értelmez saját maga, ne higgyen a média álságos manipulációinak!
A portfolio.hu az én szemeimben végképp lejáratta magát egyébként. Még jobban, mint múltkor. A Genesis-részvény árfolyam akkor kezdett nagyobb zuhanásba pénteken, amikor a portfolio kihozta a negatív hangvételű, lejáratós cikkét!
Szerintem ez a portfolio.hu egy elfogult, szélsőliberális tőzsdei portál!
Ami szakmainak aligha nevezhető!
Miket írtak a cikkükben még?
Nem szó szerint idézem (csak a lényegét), de írták, hogy bennfentes eladások aggodalomra adnak okot, meg emiatt is nagyon kockázatos a részvény vétele!
1. A DB AG kiszállása jó hírként könyvelhető el! (Mivel csak akadályoznák a projekt sikeres véghezvitelét! Nyűgnek vannak csak! örüljünk a kiszállásuknak!)
2. Robert Stein eladta pár hete 9000 db-os pakkját! Rényi Úr azt is megemlítette itt a fórumban, hogy Stein Úr egy súlyos szívinfarktuson esett át, és kellett a pénz a kezeltetésére! Ezért adta el pakkját! Szóval ez teljes mértékben elfogadható, mindenki eladná részvényét, ha súlyos egészségügyi problémái lennének és rászorulna a pénzre!
3. Részvényátadás Rényi Úr és a fűtulaj között! (Rényi a Fund felé fennálló tartozásait így egyenlítette ki!)
Megtehette volna azt is, hogy eladja a BÉT-en keresztül a több mint 100 ezer db részvényt!
Innen is látni, hogy a menedzsment elég korrekt, Rényi Úr is! Nem akarnak kitolni a kisbefektetőkkel, épp ellenkezőleg, egy magas hozamú igazi befektetést kínálnak nekik hosszabb távra! (2-3 év)
Ez csak egy példa volt, a portfolio megint kitett magáért! Csúsztat, nem jár utána dolgoknak, tényeknek, infóknak!
Átgondoltam, és lehet én is elmegyek tőzsdei újságírónak, lehet még objektívebben is tudnék tájékoztatni, mint az itteni újságírók!
Pl: Egy objektív rövid, tömör beszámoló cikk a Genesis-gyorsjelentésről:
A külföldi részvényekbe történő befektetés nem hozott nyereséget a Genesisnek, mivel a Helix-, Cogeco-részvények árfolyammozgása igen hektikusan alakult az elmúlt időszakban, így az egy milliárdos befektetésük végül is 66 millió Ft árfolyamveszteséggel zárult.
Egyéb ráfordítások soron: 66 millió Ft szerepel (2007. első félév)
A befektetők egy része rövidtávon ezt negatívan értékelheti, ugyanakkor nem árt szem elől téveszteni az utóbbi hónapokban elnyert magyar és spanyol állami támogatások több milliárdos összegét! Plusz a 3,4 milliárdos jegyzett tőkéjüket is! Ehhez adódnak az elnyert támogatások.
Szóval összességében annyi mondható el, hogy a Genesis nem a legprofitálóbb részvényekbe fektetett (ez negatívum), de a projekt további sikeres menetét ez abszolút nem befolyásolja! Főleg a jelenleg is zajló alaptőke-emelés miatt is! Ahol minimálisan 3,5 milliárd Ft friss pénz fog befolyni a Társaságoz! Nem kizárt, hogy túljegyzés várható, így akár 9 milliárd Ft friss tőke is a házhoz érkezhet!
Cikk szerzője: BB www.nemportfolio.hu
:-)
Ennyi a lényeg!
Ez már egy objektívebb cikk!
A bennfentes eladásokat meg el lehetett volna normálisan magyarázni, utánanézni, ahogy fent is említettem!
Lehet felcsapok én is újságírónak a közeljövőben. Kinek lenne még kedve tőzsdei cikkeket összetákolni? :-)))) Na persze nem portfoliós módra!
Ezek a portfoliosok csak bértollnokok!!
A szerdai Jegyzés, ami nem túl biztató ,pláne ezek után, még okozhat meglepetéseket!
Úgy látom mindenki erre a jegyzési, híre vár!(jó híre adni kell)
De mi van, ha nem lesz jó hír, a jegyzés? (vagy semleges)
Magyarázok valamit a részvénybuliról.
Ennek viszont semmi köze ahhoz hogyha a jegyzés befuccsol akkor 1000 is lehet.
Noha ezt többször leírtam, valahogy kevesen fogják hogy 2 dologról beszélek.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...