Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az NFP (nem mezőgazdasági bérszámfejtési) adatok decemberben, amelyeket januárban tesznek közzé, gyakran eltérhetnek más hónapok trendjeitől a szezonális hatások miatt.
Történelmi trendek:
Az elmúlt években a decemberi NFP adat a következőképpen alakult: 2023, december (közzétéve 2024 januárjában) : +168,000 munkahely (növekedés a várthoz képest. 2022. december (közzétéve 2023 januárjában): +223,000 munkahely (stabil növekedés, főként a szolgáltatási szektorban). 2021. december: +199,000 munkahely (alacsonyabb várakozásokhoz képest, részben a COVID-19 hatásai miatt). 2020. december: -140,000 munkahely (pandémia okozta gazdasági visszaesés). 2019. december: +184,000 munkahely (erős növekedés a gazdasági fellendülés idején).
Általában a decemberi számok pozitívak, de kisebb növekedést mutathatnak, mivel a szezonális munkák befejezése és az év végi lassulás egyensúlyban tartják a trendeket. . Mint látjuk ha nincs valami nagy globális baj általában nagyobb érték jön a vártnál. Ez az S&P500 de még a DAX indexekre is pozitív lehet. A fémpiacon az USD emelkedése miatt esést hozhat. De a végső döntést tudjuk a piac hozza meg!
https://tradingeconomics.com/commodity/silver . Idézem: “a folyamatos geopolitikai feszültségek és a gazdaságpolitikai bizonytalanságok hozzájárultak a volatilitáshoz, és arra ösztönözték a befektetőket, hogy a nemesfémekben, például az ezüstben keressenek stabilitást.” . Kb. erre várok én is. Ajánlom másnak is! A nagy kérdés az idő, hogy az mikor jön el ? BOJ, USA adatok, FED közlemény, január 20. …..mind mind egy időzített bomba. . Egyébként ahogy Fibo mondotta nem néz ki rosszul a TA főleg ha a belépőt várjuk.
https://edition.cnn.com/2025/01/08/politics/trump-newsom-los-angeles-fires-analysis/index.html . Természetesen a kormányzó hibája a Los Angelest súlytó természeti katasztrófa! Kiemelem a sok butaságot a Trump vádjaiból! De aztán kiderül pont Trump ítélte el 2019- ben a kaliforniai fakivágási programot mert nem jutott el addig, hogy azt tűz gátló céllal végezték, hogy elkerüljék az ilyen katasztrófát. Kiléptette Amerikát a klíma egyezményből majd látta ezzel szavazókat veszít és hirtelen a fák nagy megmentője lett. Anno. Most pedig lángol az állam és az ő megoldása a sok butaság és a vádaskodás.
Péntek a hét utolsó napja. Majdnem bemásolhatnám a tegnap hajnali programot de csak az USA részt. De azt se teljesen. Mert USA- ból a beszédek jöttek. Első, Trump a geopolitikai térkép átrajzolással és a megint lesöpört Ukrán béketervével vitte a prímet. De a FED is megerősítette leállnak a kamatvágásokkal. Ez tartósan erős dollart okozhat. Ez nekem felvet egy apró problémát, hogyan vegyek dollárt, USD alapú befektetésekhez úgy, hogy ne fájjon a váltás?! Egyelőre USD/HUF és EUR/USD certfikátban látom a lehetőséget. Shortolom a forintot és ezzel fedezeti ügyletet nyitok. Gyula kolléga tegnapi bejegyzése és Fibo megerősítése vigasz, hogy alakul az az ezüst belépő. Tartom a puskaport. Nézzük mi várható ma: . Ázsia Totál vörösben indult. Ausztrália is! Kína újra beveti gazdaság élénkítő programját már minden régi és olcsó háztartási gépet kidobat a lakossággal, hogy újat vegyenek. Környezetvédők szerintem csak néznek nagyokat! Ha jól emlékszem már a tech eszközök lecserélését a konyhai eszközökre is kiterjesztik. Új mikró, turmix stb. 10:40 Kínai új hitelek- hitel nélkül nincs gazdaság ha ez a várt alatt lesz akkor Kína stagnál tovább 11:30 Inda ipari adatok- kell a növekedés az ipari fémeknek . Európa Tegnap a német adatok tényleg végre jók lettek. Vagyis pontosítok jobbak a vártnál. Ma sok a fémpiacra releváns adat nem lesz. De biztos észrevettétek európai időszakban jönnek ma az ázsiai adatok. 7:45 Svác munkanélküliségi ráta- DXY miatt érdekes . Amerika 14:30 a főműsor a bérszámfejtési adatok.- magasabb érték erősíti a dollárt. Erre jő esélyt látok. (Erre is várok a vásárlási időszak beindításához.) 14:30 Kanadai munkanélküliségi ráta.- ugyanaz mint Svác estén DXY hatása van. De tudjuk Kanada is csak egy állama az USA-nak…. nem kommentálom ezt tovább. 16:00 Michigan egyetem inflációs és fogyasztói elvárások jelzése - ez érdekes de a valóság sokszor másként alakul, de figyelni szokták. . A hetet a COT számokkal zárjuk aminek semmi értelme mert az utőbbi heteiben mindig máskor jelent meg, de a rend innentől visszaállhat. (Ugye a megjelenés hetén keddig feldolgozott adatokkal dolgozik.) . Amim maradt tartom. Lehet ma is realizálok. Had gyűljön a puskapor. Commerz esetén várhattam volna még de ez van. Így is szépen termel. Utolsó sorként, ezzel is jelezve nem megy ki a fejemből : hajrá Richter!
Tegnap jól megviccelt a világ! Kicsit frusztrált is a helyzet. 1. Nem akartam keresni de nem állt meg az arany, venni szeretnék. 2.Németország kiváló gazdasági adatokat közölt vettem bánatomban DAX- ot az is sikeres lett vagy nem? Tl145 áruegező vétel 7500 eladás 10599!! - ez miféle vicc már megint. 3. Richter három zöld nap után elnyerte büntetését. Lassan a BUX kerékkötője. 4. Az, hogy a kínai adatok nem jönnek időben, esetleg elmaradnak ok, de most USA is ezt tette. Mennyivel jobb lett volna leállított tőzsde mellett kihozni a bérszámfejtési adatot. 5. FED közli leállnak a kamatvágással erre az arany további emelkedésben és még mindig nem tudok belevenni. . Kis kedvencem a Commerz nem okozott csalódást, de inkább lefeküdtem aludni!
Vajon nem a hajó után úsznak (31,61%/év)? Mint Én gyakran. Most épp 3 "befektetésem" van -25%-ban és egy -30% felett... az arany 52 wk Range 2,020.80 - 2,826.30 1-Year Change 31.61% A következő 52 hét vajon a fele meg lesz %-ban az aranynál? Nem hiszem. Már a 2024-12-19-12-20 zuhanásban SP500 certifikát várárlásom is mínuszban van. SXR8 EU ETF még 1% pluszban de azon ugye nincs hitel. Jó tudom hule a hasonlat GC vs US500 de talán Arany 2015-01-12 1060USD 2025-01-09 2693,19USD Excel MR függvény szerint 9,77% / év
Köszi, ránéztem, az oldalra is. Nem szimpi ... már a kereskedelmi példákat sem értem. :-) Nekem az ott leírt matek nehéz. Az Erste-nél ha bajom van akkor leparkolok a bank előtt, és elmondom hogy problémám van sürgősen jöjjön az igazgató :-) Itt ez gondolom nem működik. :-)
https://kephost.net/p/MTY1NzkyNg.png Egyelőre jól néz ki, vagy fogalmazzunk úgy, hogy nem néz ki rosszul! Nem tom merre lesz az irány! (mondjuk ez pár napja már így van)
lufthansa L02-es long warrant (certi) mult héten még 29is volt.. az L01es longcerti (az egyetlen) az meg 40 környékén tanyázott 1 hete, most 11en veszi vissza a jegyző :D
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)